Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне

Западната военна помощ за Украйна скоро ще свърши
Обновена: 14 дек 2023 12:34 | 14 дек 2023 12:33, Елка Василева
218
Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне
Снимка: БГНЕС

Руският президент заяви, че мир ще има, когато Русия постигне целите си. За първи път от началото на войната Владимир Путин дава ежегодната си прескоференция. Миналата година събитието беше отменено.

Още по темата
"Мир ще има, когато Русия постигне целите си. Целите не са променени. Ще ви ги припомня - денацификация и демилитаризация на Украйна, както и нейният неутрален статут", заяви Путин, цитиран от БНТ.

Според Путин военната помощ, която Украйна е получила от западните държави, скоро ще свърши. Той обяви, че на този етап не се налага нова мобилизация сред руснаците.

За Русия най-важно е да бъде укрепен суверенитетът й - така Путин коментира решението си да се кандидатира отново за държавен глава.

Путин коментира и икономическото състояние на Русия. Той заяви, че в края на година се очаква ръст на брутния вътрешен продукт с 3,5 процента.

След пресконференцията Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани. До Кремъл предварително са изпратени над 2 милиона въпроса. Очаква се събитието да продължи над 3 часа. Най-дългата пресконференция на Путин беше през 2013 г. Тогава той отговаря на въпроси 4 часа и 47 минути.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
5
 
! Отговори
чакаме F-16 преди 9 месеца
Комплексът С-400 получи нова ракета, обхват по аеородинамични цели 380 километра, по балистични цели 185 километра. Освен това С-400 може вече да взаимодейства с А-50У, ракетата има и глава със самонасочване което и позволява да поразява и хиперзвукови цели, а също и маневрени и нискоскоростни - целият спектър.
103
7
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Чухте ли бе копейкаджии? България е смрадлива дупка а в русия е приятно? Защо не заминавате?
102
1
 
3
 
! Отговори
Споко преди 9 месеца
Украйна публикува какво е необходимо за да победи Русия. 17 милиона снаряда, 400 милиарда долара кеш. Вече няма нужда от F-16, ами трябва да и доставят F-18. Генерал Игнат коригира бройката, преди бяха 60 самолета, сега са нужни 150 F-18. Комплекси ПВО THAAD (батареята струва 3$ милиарда), вертолети Apache, вертолети Black Hawk, транспортни самолети C-17 и Lockheed C-130 Hercules. Целият военен пакет около 30 милиарда долара. Плюс 400 милиарда кеш. И тогава Русия ще бъде победена.
101
2
 
2
 
! Отговори
Гледайте бе преди 9 месеца
Гледайте директното предаване! Как няма един нормален човек....
100
8
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
В русия ръст, ЕС рецесия. А ни една наша русофилска въшка не е пожелала да отиде на хубаво в русия. Що така?
99
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Западът заложи на Украйна много, най-важното - бъдещето си. Накратко - Западът няма бъдеще, няма ресурс да има бъдеще. Няма човешки ресурс, няма материален ресурс (енергия, суровини), няма морален ресурс, няма интелектуален ресурс. Няма да е сгромолясване, както беше Хитлеровият райх, няма да е вълнуващо и феерично. Ще бъде досадно и дементно, непрекъснато ще заемат менторски пози: "Вий знайте ли кои сме ний" и ще издуват бузи. И ще ядат насекоми. И толкоз. Нямат нито кураж, нито акъл да направят нещо изненадващо позитивно в своя полза.
98
3
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Последно какви бяха целите че те се сменят постоянно.
97
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
ако предишната украйна беше неутрална, аз щях да отида да живея там, не ми трябва това смачкано нато!
96
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Русия е приятно, уютно, и добре се живее. А в България е смpадлива дупка, и животът е отврат.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Депутатите решиха: Предоставяме над 16,5 млн. евро помощ на Украйна.
94
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Русия има ръст 3,5 % а ЕС е в рецесия затягането на гайките на еврог.ея трябва да продължи до спукването на ЕС като гнойна пъпка . За да може да излязат го.вната на евроатлантиците и да започне лечението на Европа от американски бази или окопация .
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕС просто не е в състояние да осигури на Киев необходимото количество оръжия и боеприпаси за продължаване на войната. Ето защо европейците са толкова нервни от вътрешноамериканския шум около помощта за Украйна, но в същото време имат още по-голяма причина за безпокойство - и не за Украйна, а за себе си.
92
2
 
4
 
! Отговори
До паф преди 9 месеца
На всяка земя има цялата Менделеева таблица! Въпроса е, да имаш технологиите да я откриваш!
91
5
 
0
 
! Отговори
айде хаирлия да е! преди 9 месеца
Днеска в флексата София, утре с автомата в Украйна!
90
15
 
7
 
! Отговори
аре бе, натовците преди 9 месеца
Защо не смеете да влезете в Украйна да победите Русия на полето на боя, бе? Защо НАТО не смее? Защо НАТО се разшири с половин Европа, и какво от това, каква Финландия, каква Швеция бе, като не смеете да влезете в Украйна. Путин ви направи разногледи.
89
10
 
4
 
! Отговори
паф преди 9 месеца
икономически да удариш русия, е все едно от умрял писмо! едно че русия има в земята си цялата менделеева таблица и страните не спират търговията с нея, защото изнемогват, а и най-богатите на природни ресурси страни са заедно с нея в съюза БРИКС....ЕС и САЩ да му мислят, остават като риба на сухо!
88
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до сър Уилямс: Не мисля, че има много фенове на Зеленски във форума. В началото доста от стадото му симптазираше, преди да разбере, че става дума за най-големия престъпник на 21-ви век досега, но сега повечето прогледнаха, останаха само тези в Дневник, Клуб Z, Медияпул, но те са невменяеми.
87
9
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 9 месеца
България 1997. 3000лв/$. Това са целите. Българите да заминават на запад. На тяхно място ще докараме руски колониалисти. България ще я изкупим цялата.
86
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съвременна Русия - страната на възможностите. Страна на талантливи хора и големи постижения.
85
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минимум Харков, Херсон, Николаев, Одеса и одеска област до Приднестровието - това е минималният вариант. Публичен трибунал за правителство в Киев и военопрестъпниците. Оставят им полиция и пожарна на останалата част от Украйна. Руски военни бази за гаранция. Училищната програма и медиите се контролират от Москва, всеки ден училищните занятия от първи до 11 клас започват с покаяние и преклонение пред жертвите на украинските нацисти. На който не му харесва да ходи в Европа и в Канада при бившите есесовци.