Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне

Западната военна помощ за Украйна скоро ще свърши
Обновена: 14 дек 2023 12:34 | 14 дек 2023 12:33, Елка Василева
218
Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне
Снимка: БГНЕС

Руският президент заяви, че мир ще има, когато Русия постигне целите си. За първи път от началото на войната Владимир Путин дава ежегодната си прескоференция. Миналата година събитието беше отменено.

Още по темата
"Мир ще има, когато Русия постигне целите си. Целите не са променени. Ще ви ги припомня - денацификация и демилитаризация на Украйна, както и нейният неутрален статут", заяви Путин, цитиран от БНТ.

Според Путин военната помощ, която Украйна е получила от западните държави, скоро ще свърши. Той обяви, че на този етап не се налага нова мобилизация сред руснаците.

За Русия най-важно е да бъде укрепен суверенитетът й - така Путин коментира решението си да се кандидатира отново за държавен глава.

Путин коментира и икономическото състояние на Русия. Той заяви, че в края на година се очаква ръст на брутния вътрешен продукт с 3,5 процента.

След пресконференцията Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани. До Кремъл предварително са изпратени над 2 милиона въпроса. Очаква се събитието да продължи над 3 часа. Най-дългата пресконференция на Путин беше през 2013 г. Тогава той отговаря на въпроси 4 часа и 47 минути.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С теб сме Вова! Днес Европа я управляват Фашисти!!!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕС просто не е в състояние да осигури на Киев необходимото количество оръжия и боеприпаси за продължаване на войната. Ето защо европейците са толкова нервни от вътрешноамериканския шум около помощта за Украйна, но в същото време имат още по-голяма причина за безпокойство - и не за Украйна, а за себе си.
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Посещението на Зеленски във Вашингтон беше един от най-големите провали в политическата му дейност. Обръщението му към Конгреса на САЩ не помогна да се промени мнението на републиканците по въпроса за предоставянето на финансова помощ в размер на 61 милиарда долара. Вместо това Зеленски получи твърд "удар" от собствениците си, поради нежеланието си да следва предварително разработените инструкции на неговото "президентство".
1
23
 
21
 
! Отговори
ахахах преди 9 месеца
Блед бункерен молец, ти винаги си бил за посмешище.Скрий се, вова, скрий се отново в бункера.