Кремъл: Прихванахме два американски дрона над Черно море, близо до Крим

Апаратите са извършвали въздушно разузнаване
Обновена: 28 авг 2023 22:29 | 28 авг 2023 22:26, Йоана Цонева
80
Кремъл: Прихванахме два американски дрона над Черно море, близо до Крим
Снимка: БГНЕС

Русия заяви днес, че е вдигнала по тревога два изтребителя, които са прехванали два американски разузнавателни дрона над Черно море, близо до Крим, предаде "Франс прес".

"На 28 август, над югозападната част на акваторията на Черно море със средства за контрол на въздушното пространство на въздушно-космическите сили на Русия бе забелязан полет в направление на държавната граница на Руската федерация на два безпилотни летателни апарата на военновъздушните сили на САЩ MQ-9 Reaper и RQ-4 Global Hawk, които извършваха въздушно разузнаване в района на Кримския полуостров. С цел пресичане на възможно нарушаване на държавната граница на Руската федерация и противодействие на на извършването от безпилотните летателни апарати на радиотехническа разузнавателна дейност, бяха вдигнати по тревога два руски изтребителя от състава на дежурните сили за противовъздушна отбрана", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

С пристигането на двата руски самолета, дроновете "смениха посоката си на летене и напуснаха районите на извършване на въздушна разузнавателна дейност", уточнява руското министерство.

Броят на инцидентите с участие на руски апарати и американски дронове или самолети на НАТО се увеличи през последните месеци, както в Черно море, така и над региона на Балтийско море, на фона на конфликта в Украйна, отбелязва Франс прес, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
21
 
! Отговори
Крим е руски преди 8 месеца
Кога ще го разберат западняците и лицемерите в Англия, Франция и Америка и слугите им в Бълграия???Който контролира Крим, контролира и Черно море.....затова Русия си взе Крим....България е малка и незначителна държава и не трябва да се бута между шамарите, не можем да тръгнем нито с/у САЩ, нито с/у Русия...........най-добре да сме неутрални!!
42
5
 
12
 
! Отговори
Форумната VPN крава преди 8 месеца
отново в амок. По тихо мучете бре, събудихте хората, чак мазилката на посолствоТо изпопада. Тази нощ укрите в 6 области са прихващали, хващали и държали на дедо ви Иван дъртия салам. Аре, мучете, мученето е полезно за вашето здраве.
41
2
 
10
 
! Отговори
За глупости говорещи преди 8 месеца
Гледам един много се е запенил и викам чакай да го пообразовам малко. Първо в грешка си, че християнството идва от Рим. То идва от светите земи и първоначално се е разпространявало от гностици - нещо като проповедници. За първото организирано християнско движение се счита египетската коптска църква, но някой смятат, че е арменската или дори етиопската. На Русия сме дали писменост, а български свещеници са пренесли християнството там. Писмеността и религията до голяма степен сформират културата.
40
9
 
8
 
! Отговори
Чобан Хасан PhD преди 8 месеца
Прехванали са два американски бели бъбрека, утре ще прехванат и бахура
39
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И до утре да ми цъкаш минуси кажи КОНКРЕТНО каква точно култура и какво християнство е дала България на Русия. То ние нямаме нито едно едничко световно известно културно постижение а не сме и християни църквите са ни пусти и празни освен че християнството идва от Рим и Константинопол. Стига се самонавивахте.
38
5
 
2
 
! Отговори
ЯЖМУЮ преди 8 месеца
Превод от руски -аз жма /игра на жмичка/
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българите проявявате горделивост на основание на лъжи и измами и инсинуации. Патриот съм но мразя лъжата. Българите лъжат и крадят. Това ме отвращава.
36
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква точно култура е дала България на Русия след като едни от най известнитев цял свят културтрегери писатели поети композитори и учени са руснаци. Кажете ми поне един едничък българин известен с нещо добро. Поне един но няма такъв. Известните руснаци са стотици може би хиляди. Който слага минуси на това което е верно е лъжец.
35
24
 
2
 
! Отговори
Русский Серб преди 8 месеца
Няма нужда да пиздите(лъжете), другари българи, руската ни азбука няма нищо общо с онези страшни кълчища на Климент Охридски. Напротив, ние, руснаците, дадохме на българите руската гражданска писменост.
34
17
 
3
 
! Отговори
Русский Серб преди 8 месеца
***, чудя се защо българите са толкова неблагодарни, а после прочетох една статия на Достоевски и той правилно предсказа всичко за предателите на славяните. Това е пиздец, товарищи.
33
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България била дала християнство на Русия. Абе ей човеко чети и учи... Християнството идва от Рим и Константинопол. България била го дала. Не е хубаво българите да си преписват лъжи и горделивостти.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още ли не са измислили хиперзвукови дронове за разузнаване 40 Маха с приложение на изкуствен интелект,което при тях по бързо може да се постигне,понеже са по-дребни и компактни и технологиите позволяват да бъдат неуловими от едрите си събратя.
31
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България била дала култура на Русия. Ти наред ли си Русия има световноизвестни писатели поети учени композитори художници. България била и дала култура. Идея нямаш за какво говориш. говориш.
30
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западния свят е една огромна лъжа. За жълти стотинки и със сладки приказки са омаяли под 5% от населението на България. Лъжат ги вече 34 години, а бунаците си мислят, че един ден ще забогатеят като в холивудска сапунка и така докато умрат на работа държейки лопатата. Ще си отлетят по време на работа защото никой от тук пишещите няма да доживее пенсия и ще са бедни, защото парите са на богатите. Бедняка може само да слуша сладки приказки за пари, а като остарее ще го заменят със следващите.
29
9
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 8 месеца
САЩ Създават Лъжливи Приказки за Невидими Самолети и Дрони - Стелт - Фирмите Източват Държавния Бюджет на САЩ - И Сами Си Вярват на Лъжите - Невидимите им Самолети и Дрони - Се Виждат Чак от Планетата Марс......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
28
5
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 28 преди 8 месеца
Ми то и България е дала мноооого повече на русия! Като християнството, азбуката, че донякъде и култура!
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Задокеанските дружинка е тук срещу заплащане тррака лайки и пише лозунги срещу заплащане жалка картинка.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
25, глaвaта ти е пълна с гъсеници. Прегледай се!
25
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна и България ми изглеждат предатели спрямо Русия която е направила много за двете страни. Смятала ги е за близки и те са предали нейните интереси и приятелство. Запада даа пари и оръжия които убиват включително и украинци. Каква им е ползата от файдата.
24
7
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 8 месеца
ПРихванали сте на некому дедовияяяя.Жалка държава.