Москва унищожи разузнавателен украински кораб в Черно море

Това съобщи в "Телеграм" руското министерство на отбраната
Обновена: 22 авг 2023 19:44 | 22 авг 2023 19:42, Йоана Цонева
53
Москва унищожи  разузнавателен украински кораб в Черно море
Снимка: Архив, БГНЕС

Русия съобщи днес, че е унищожила разузнавателен кораб на украинските въоръжени сили в Черно море, предаде "Франс прес".

"Тази нощ екипажът на самолет Су-30СМ на морската авиация на Черноморския флот /.../ унищожи разузнавателен катер на въоръжените сили на Украйна", съобщи в "Телеграм" руското министерство на отбраната.

Ведомството добави, че в четвъртък вечерта кораби на руския флот са били атакувани от украински морски дрон, докато изпълнявали дейности по контрол на корабоплаването. Дронът е бил унищожен, без да успее да порази целта си, предаде БТА.

Нападенията в Черно море от страна както на Русия, така и на Украйна, зачестиха, откакто Москва се оттегли през юли от зърнената сделка, сключена под егидата на ООН и позволяваща безопасен износ на украинско зърно по море, отбеляза АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на руснаците!!! Бой до спукване на хистерясалите фашистки бандити!!! Победа за Русия над цялата хищна кръвожадна глутница на джендърасткия запад!!!
37
10
 
3
 
! Отговори
Дядо Либен преди 8 месеца
Трябва обезателно да започнем да събираме пари и да направим паметник след войната на войниците на ВСУ, които чистят света от руски фашисти ( рашисти) терористи.
36
9
 
5
 
! Отговори
скоро в Крим преди 8 месеца
В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.
35
2
 
7
 
! Отговори
ваня дуракин преди 8 месеца
До Гадна Твар не е като да няма пецедент руския флот да е бил реквизиран от България с някоя друга корабостроителница като репарация сравка Брест литовския договор за капитулация )))
34
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
бе има някакво кадро как су30 стреля разбирасе по какво и дали изобщо оцелва либсва ... но без пари на МОРФ не вярва дори костя копейката
33
11
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
До няколко месеца Украйна ще има изтребили F-16. Последната модификация на ракетата AGM-84 Harpoon има обсег 300км и титаниева бойна глава за подобрена пенетрация. Очаквайте новини за много жестове на добра воля и сигнали за пушене на борда от руската флота в Черно море.
32
0
 
4
 
! Отговори
Фото мексико е тука преди 8 месеца
Поне една снимка няма ли ?
31
11
 
16
 
! Отговори
До 33 преди 8 месеца
Украинците имаха всички шансове да живеят добре и то много добре... Трябваше да си стоят неутрални и толкова. Щеха да са връзката между ЕС и Русия. Щеха да си запазят индустрията и земеделието. Но ги подлъгаха и стана тя каквато стана. Както викат у шоплъка - Лаком гъъз кръв сеере
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Британските военни само наблюдават как руските кораби минават покрай Острова, да не говорим в България, че даже и не гледат нищо... Е Бг за какво да гледа ??? Бг има две надувни лодки и една яхата, верно е надувните лодки трудно ги открива радара ама ...
29
8
 
12
 
! Отговори
Гадна Твар преди 8 месеца
Ще го унищожи разбира се, няма да го гледа я. Британските военни само наблюдават как руските кораби минават покрай Острова, да не говорим в България, че даже и не гледат нищо...
28
7
 
23
 
! Отговори
До Полковник преди 8 месеца
Най-фрапиращото е че в Украйна беше базирано самолетостроенето на Съветския съюз.След разпада на съюза вместо да го доразвият и да станат една от водещите европейски страни в самолетостроенето,те го сринаха до степен на изчезването му. За спомен от отминалото време им беше останала "Мрия"-та, но те си я гръмнаха след като руснаците направиха десант на летището "Антонов" (Гостомел). Надали има по-големи безхаберници от тях.
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки момент очаквайте нова зърнена сделка, позволяваща безопасен износ на русско зърно по море.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От страна на Русия няма нападения в Черно Море недейте да преписвате лъжи.
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Унищожените катери са два. Тази нощ екипажът на самолет Су-30СМ на морската авиация на Черноморския флот унищожи разузнавателен катер на ВСУ. Днес около 11:00 ч мкс край Змийския остров екипажът на самолет Су-30СМ на морската авиация на Черноморския флот унищожи бързоходен катер "Willard Sea Force", американско производство с украинска десантна група на борда.
24
4
 
6
 
! Отговори
Форумната VPN крава преди 8 месеца
в амок..реди глупост след глупост. Когато не можете нищо да каже, по добре замълчете вместо да се излагате..ама то свикнеш ли веднъж. Живи да ви ожали човек.
23
4
 
9
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
До Анонимен 17 ами има видео, погледай, помучи неодобритело, обяви и него за фейк и си лягай доволен
22
9
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 8 месеца
*** е издал указ за закупуване на 227 гумени китайски лодки до 2028г. Факт!
21
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руския президент е подписал указ за построяването на 227 кораба до 2028г. А ние си вземаме стари френски на по 40г които са на доизживяване и почти за нищо не стават. Факт!
20
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 6 " Крайцера Москва" е там,от където си излязло мъничко Паленце!-:))) Ъхъъъ!-:)
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 13 американският дрон руснаците го извадиха и е отишъл към трофеите. Янките уж успяли да изтрият записа дистационно алабала и такива оправдания и замазки.