Украински дрон попречи на работата на летищата в Москва

Той е свален в Покровско, Одинцовски район, няма пострадали
21 авг 2023 14:41, Йоана Цонева
45
Украински дрон попречи на работата на летищата в Москва
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната (МО) заяви, че в Подмосковието отново е свален безпилотен летателен апарат. Според съобщението дронът е бил тип самолет и е бил свален малко преди седем часа сутринта местно време.

Украинският безпилотен летателен апарат е бил открит над територията на Московска област и е бил неутрализиран със средствата на радиоелектронната борба. Дронът е паднал в района на село Покровско, Одинцовски район. Няма пострадали.

Село Покровско се намира на около 40 км. западно от Москва. По-късно държавната ТАСС съобщи обаче, че дронът е бил открит в Рузския район, който се намира на около 65 км. отново западно от Москва.

Агенция РИА Новости съобщава, че на летище "Внуково", разположено в тази част на Подмосковието, отново са въведени ограничения и част от полетите са пренасочени към други летища.

Не само обаче на "Внуково", но и на летище "Домодедово" полетите са ограничени. Телеграм каналът Baza съобщава, че всички полети и на четирите столични летища са преустановили работа.

По-късно властите съобщиха и за втори дрон. От руското МО посочват часа, в който са успели да свалят украинския безпилотен летателен апарат - 8.16. Той е бил неутрализиран от ПВО, а падането му е станало над Истринския район на Московска област.

Нормалната работата на летищата "Внуково" и "Домодедово" вече е възобновена.

Известната руска журналистка и коментаторка Маргарита Симонян съобщи в социалните мрежи, че вторият дрон е паднал на съседната улица. Публикува и снимки с благодарност на ПВО-силите, че не са допуснали да има разрушения и жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До 1 дрон струва Вярно казваш. Само дето пропускаш че след това рой дронове отиват като отмъщение(точно това си е думата ни повече ни по-малко) да гръмнат Физическата инфраструктура на Ъкраинските Енерго станции, Пристанища, Летища, Мостове, ЖП инфраструктура, Заводи и т.н. Тогава разходите на Ъкрайна стават перманентни милиарди долари за възстановяване...
36
4
 
3
 
! Отговори
анселмо преди 8 месеца
Украинците ще направят живота на руснаците ад. По всякакъв начин. Давид и Голиат, нали знаете ...
35
0
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Това още ли е от плана на тридневната специална операция?
34
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До 31 повярвай ми оперативниците на терен във всички служби получават много ама много по-сериозно обучение от военните - само за сведение кой е любимия спорт на Путин? Плуване, Хокей и ДЖУДО
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По време на конференцията в Чернигов на тема дронове, отановците се запознаха с "Искандер".
32
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До 31 Умнико понеже не знаеш на 22.02.2022(рожден ден на брат ми) седим си на софрата и си говорим Не ни направи впечатление че всички медии в Москва едногласно МЛЪКНАХА! На 24.02.2022 се почна След 3 дни дойде информация че са пленили Украински команден пункт с запечатани заповеди - ВСУ ще нападне ЛНР и ДНР на 03.03.02022 Както е Казал Чърчил ако се стремиш да не се опозориш и си слаб и ПОЗОР И ВОЙНА ЩЕ ПОЛУЧИШ - РФ е поставена в това класическо безизходно полижение защото нямаше да остави ЛДНР
31
1
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 месеца
След конференцията в Чернигов на тема дронове, украинските дронове вече не са същите. Постоянно се оглеждат за "Искандер"
30
2
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 8 месеца
Ходи където искаш, а пък ако искаш стой и тук, то си е твое решение! Аз бях фазан в Дагето, химически взвод имаше в сапьорния батальон,*** химически разузнавачи нямаше, поне при нас! Нищо , той и Путин не е бил и един ден в армията, ама света го знае! Но не е честно да нападат друга държава и да се правиш на жертва!
29
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Рендету Има грубо 5 класа Безпилотници 1. Камикадзе 2. Тактически разузнавач (и Украйна и РФ нямат проблеми) 3. Въоръжени тактически Разузнавачи(Байрактар за ВСУ и ФОРПОСТ с 2 ракети за РФ очакват се още но при силна ПВО са тлъсти цели) 4. Стратегически и УДАРНИ Разузанавачи РКЮ-1/3/9 за САЩ и Орион и прочие прототипи за РФ(въпрос на време) 5. Глобални - РКЮ-4 които спомена е за РФ която е континентална държава такъв ЛУКС все още не е необходим. Виж за САЩ такива играчки са много необходими
28
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До 23 За твое сведение съм ОЗ от Химически Войски профил Разузнавач Военна специалност. Средно специално - Компютри Хардуер. Висше в ТУ София Компютри профил Хардуер(специалността вече е закрита останаха мрежи и програмиране) и имам над 25 години непрекъснат трудов стаж по специалността ми... В коя страна да отида както се казва имам си прехраната в двете ръце.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може би Русия е донякъде приемлива за такъв изостанал народ като българския! Но те за Америка, Англия, Германия или Франция са направо смешен и изпаднал народ!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега руската опорка е какъв добър стандарт имало в част от Москва! А някой ходил ли е в Чертаново, Бутово или Гавриково? Те са две Софии, а Столипиново пред тях изглежда като Монако!
25
2
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 8 месеца
Това, което прави Украйна НЕ Е тероризъм. По същия начин както ти самия няма да окачествиш като тероризъм когато СССР са бомбили нацистка Германия.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"пуснете 1 западен журналист за 3 дена да снима добруването на руския народ" - https://youtube/watch?v=uP55hi8foww
23
4
 
4
 
! Отговори
Бобчо преди 8 месеца
Много е ясно защо нямаш висше, а за руски паспорт кандидатстват киргизи и туркмени, все успешни съветски републики, благодарение на скъпата ти РАЗИЯ
22
2
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Ами всички претенции към... Путин!!!! Къде са самолетите ДРЛО???? Къде са тежките БПЛА от типа на американските раззнавателни RQ-4 Global Hawk, дори Иранците и С. Корея имат такива, а във ВС на РФ????? Дори руските ударни БПЛА "Орлан" и "Алтиус" се броят на пръсти!!!!!!!!, да не говорим за Разузнавателни такива!!!!! Корупция и Некомпетентност тресът Политическото и Веено ръководство в Русия и резултата е ОчеВаден!!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
до 17 и 18 стига с тези опорки. "Луна 25" два дена преди да се опита да кацне докато маневрира за установяване на окончателна орбита получава повреда - двигателя работи нещатно и станцията буквално се забива в Луната. А ако не си от бившите републики процедурата за получаване на Руски паспорт е по-тежка от тази на САЩ. Ако нямаш висше или друга специалност не си интересен за руснаците.
20
3
 
4
 
! Отговори
--- преди 8 месеца
Натовски или аМерикански те укропитеците едва ли имат дронове.Ще ядат хурката .
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко грубо сте понижили в длъжност Маргарита Симонян. Тя организира и контролира работата на Раша Тудей по целия свят на всички значими езици.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има един много реален въпрос, защо като в Русия е много хубаво, никой не иска да отиде в нея?