Корабът, по който Москва стреля предупредително, се намира край България

Според Русия корабът плава към украинското пристанище Измаил
Обновена: 13 авг 2023 19:47 | 13 авг 2023 19:23, Йоана Цонева
309
Корабът, по който Москва стреля предупредително, се намира край България
Снимка: БГНЕС

Според данните на няколко специализирани сайта за следене на морския трафик товарният кораб "Сукру Окан", по който Русия днес даде предупредителен изстрел, се намира край бреговете на България.

Това е първият път, в който Русия стреля по търговски кораб извън акваторията на Украйна, откакто излезе миналия месец от сключената под егидата на ООН зърнена сделка, пише БТА.

Русия каза, че патрулният кораб на Черноморския флот "Василий Биков" е стрелял предупредително по плаващия под флага на Палау кораб "Сукру Окан", след като плавателният съд не е отговорил на искането да спре за инспекция.

Според Русия корабът плава към украинското пристанище Измаил. Но според данни за корабоплаването на компанията "Рефинитив" (Refinitiv) и сайтове за следене на морския трафик корабът се намира край бреговете на България и плава към румънското пристанище Сулина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 5 месеца
бомбардирането на варна от руснаците в центъра на града с 6 цивилни жертви от които 2 деца 16 гофина ако сте умни вижте какво я чака българия ако украйна эагуби и прочетете чичко гугъл эа 1916 година эа бомандировките на мирни жители в варна и каеарна и кой ни е спасил 2 немски подводници.
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДО нещастните путинофили : ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ СЪРДИ, НА МЯСТОТО НА МОРАЛА СА ВИ ИНСТАЛИРАЛИ ТОРБИЧКА ЗА КОПЕЙКИ
251
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСКО КОРИТО СЕ НОСИ и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГО ПОГЪЛНА със ШУМ ! свободно за разпространение !
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все пак да не забравяме, че САЩ обяви за стратегическите си интереси в Черно море.
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСКО КОРИТО СЕ НОСИ и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГО ПОГЪЛНА със ШУМ ! свободно за разпространение !
248
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ленин пише, че когато управляващите не могат да удържат властта в държавата, отвличат вниманието на населението чрез военна агресия зад граница. Кремъл точно това направи. За да предотврати нарастващото недоволство от некадърното управление: затвориха 23 000 фалирали индустриални предприятия и превърнаха Русия в бензиностанция. Нападнаха Украйна, и заплашват Полша, балтийските републики и т.н. Останалото е пропаганднаПОМИЯ. 137 държави се обявиха срещу болните им амбиции.
247
4
 
9
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 9 месеца
На това се казва пиратство. В Россия как му казват, мир ли?
246
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин-Мордошов,Алекперов,Чорни, Милер,Абрамович,Махмудов,Розенберг ,Ернст,Дерипаска са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
245
7
 
11
 
! Отговори
Dodo преди 9 месеца
Руснаците вече стават досадни. Навсякъде си врат гагата. И сега очаквам маса коментари засягащи САЩ и тяхната външна политика:)
244
2
 
4
 
! Отговори
Странно преди 9 месеца
Вчера бе направена първата копка за построяването на 300 африкански поселища в Русия за 300 хиляди поселници от Африка.Церемонията с поредния успех на великият геостратег Путин се излъчи по всички руски телевизии.Интересно,защо нашите вестници не го казват.Все пак скоро ще се появи първият руски рапър 50 копейки.
243
7
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
На 10 февруари 1944г. британските ни евроатлантически партньори пускат над Враца детски играчки-бомби.
242
6
 
9
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Парадоксално е, че тези действия са извършени от военноморския флот на страна, възприемана навсякъде като исторически стожер на Източноправославната религия.Отгоре на всичко с морските си атаки срещу незащитени български градове Русия нарушава и принципите на международното право. Съгласно IX-та Хагска конвенция относно бомбардировките от морски сили във време на война от 1907 г. бомбардирането на неотбранявани пристанища, градове, села, жилища или сгради е забранено. Международното право забранява и безсмисленото разрушаване на градове или други населени места и унищожаването на неприятелск
241
5
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Има още една любопитна подробност за руските военни бомбардировки. Варна е бомбардирана на Петковден , а Балчик на Андреевден (13 декември). За руските военни моряци този ден има символично значение, защото на Андреевден е патронният празник на руския флот (с патрон Св. Андрей Первозванный). Това е уникален факт. ,,Братска Русия вместо да празнува тръгва да воюва по море на православни празници против България!Подобно съвпадение доказва, че неприятелят грубо потъпква християнските норми и порядки и пренебрегва общоприети традиционни духовни ценности.
240
2
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Руската бомбардировка на Варна е извършена през нощта, от 21,15 ч. до 21,50 ч. с цел париране на възможностите за ответно противодействие. Въпреки това руските водосамолети, осветени от прожектори са посрещнати от българската отбрана със шрапнелен, картечен и пушечен огън. Архивните ни документи свидетелстват, че два от тях са повредени от стрелбата, като единият пада край Калиакра, а другият достига до Мангалия. Първият е изхвърлен на брега край носа и части от него са пренесени във Варна.
239
2
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Последиците от руските бомбардировки на Балчик са дълготрайно отрицателни. Според иследователите на миналото на Балчик разрушаването на града от руския флот спира неговия стопански възход и обуславя в определена степен последвалото икономическо западане на града.Каварна също не е пощадена. Градът е атакуван от руския боен флот на 7.09.1916г. веднага след бомбардировката на Балчик. От 6 ч. и 8 мин. до 6 ч. и 30 мин. са бомбардирани градът и житните магазии, разположени на брега.
238
1
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Действията на защитниците на Балчик в края на 1916г. само ограничават ефектът от тежката руската бомбардировка.При третото му обстрелване на 13.12.1916г. Балчик е почти изравнен със земята, убити са доста негови жители. Разрушенията са големи, защото той е амфитеатрално разположен и при това гъсто застроен. Поради това всеки изстрелян руски снаряд носи смърт и разруха. Доре Габе посещава града няколко месеца след руската атака. Впечатлението й от видяното е тягостно. Сравнява града с гробище и потресена възкликва: Мъртвият Балчик.
237
1
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Най- жестоката руска бомбардировка над Балчик е предприета на 13.12.1916г.Войната в Добруджа вече е изгубена за Русия, но тя пак тръгва чрез флота си да наказва България и да си отмъщава. Прави го ден след като Централните сили отправят своето предложение за мир. Руският отговор е внушелната морска атака срещу българския град Балчик.Сутринта на 13.12. 1916 г. отряд бойни кораби в състав крайцерът Память Меркурия и ескадрените миноносци Громкий и Счастливый приближават Балчик. Флагманският кораб Память Меркурия се намира между двата ескадрени миноносеца.
236
1
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)
235
0
 
5
 
! Отговори
Московски преди 9 месеца
Турция свали руския миг и Путин премълча философски. Но тук е пълно с възрожденци с голяма недоученост относно нашия флот и протокола за действие. Та поне да се посмеем с тези коментари от сърце.
234
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изстрелът е бил предупредителен, а после пише, че за пръв път руснаците са стреляли ПО товарен кораб. Значи, ако са искали да го уцелят едва ли са щяли да го пропуснат. А и те си го бяха обявили, че няма да допускат чужди кораби. Какво е правил този кораб там въпреки предупреждението