Войната в развитие: Опасност от ескалация на напрежението в Черно море

Русия се готви да прихваща търговски кораби?
367
Войната в развитие: Опасност от ескалация на напрежението в Черно море
Снимка: БГНЕС

В поредния доклад за ситуацията във войната на Русия срещу Украйна Министерството на отбраната на Обединеното кралство посочва, че руският Черноморски флот е променил местоположението си и се готви да започне блокада на
Украйна, предаде Дойче веле.

Това стана, след като Русия се оттегли от споразумението за износ на украинско зърно по море и предложи да замести количествата с руско зърно. Лондон отбелязва, че модерната корвета "Сергей Котов" се намира в южната част на Черно море, за да патрулира по морския път между Босфора и Одеса.

Русия се готви да прехваща търговски кораби?

"Съществува реална възможност тя да влезе в състава на оперативна група за прехващане на търговски кораби, за които Русия смята, че се насочват към Украйна", заяви британското военно разузнаване в изявление, публикувано в социалната мрежа X (бивш Туитър).

Там се посочва и това, че инициативата "Черноморско зърно" (BSGI) е намалила опасността от въвличането на региона около Черно море във войната, но че сега има потенциал за увеличаване на насилието в региона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 година
Според Росатом днес всеки шести енергиен реактор в света работи с руско гориво. От 90-те години на миналия век Westinghouse започва да прави опити да създаде свой собствен аналог на гориво за реактори на съветския и по-късно руски дизайн. Не беше възможно незабавно навлизане на европейския пазар поради неадекватно представяне на американското гориво, но беше постигнат напредък в Украйна и днес, като взе предвид украинския опит и благодарение на санкциите, отрязали Русия от ЕС, Westinghouse започна активно да сключава договори за доставка на горивни касети за атомни електроцентрали по руски про
255
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 1 година
Росатом представи горивни касети за атомни електроцентрали от западен тип и вече може да стане доставчик за почти всеки реактор. На конференцията TopFuel 2023 в китайския град Сиан руски експерти представиха горивна касета за леководни реактори PWR западен дизайн. В Китай повечето са такива реактори и Русия може да стане доставчик на Поднебесната империя не само на суровини (уран), но и на горивни касети - готови високотехнологични продукти, които всъщност нямат аналози с перспектива да стане доставчик за почти всеки реактор в света.
254
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че Украйна губи позиции, тази цифра само ще нараства.
253
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма загуба за Киев и лесна задача за Москва - Русия лесно ще замени украинското зърно. Според прогнозите на Министерството на земеделието на САЩ за 2023-2024 г. експортният потенциал на Украйна за пшеница ще намалее с около една трета, достигайки 10,5 милиона тона. Следователно онези обеми продукти, които няма да могат да излязат на световния пазар поради прекратяването на "зърнената сделка", лесно ще бъдат заменени от Русия. През 2022 г. реколтата в Русия е 157,676 млн. тона. От тях повече от 55 милиона тона са изнесени. На световния пазар Русия държи дял от 22%. Като се има предвид, че Ук
252
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десетчасовото настъпление на две зомбибригади от киевският наркокартел край Работино беше отблъснато. Според военния експерт Владислав Шуригин зомбираната по натовски стандар биомаса се е оттеглила, оставяйки над тридесет единици техника и до сто и петдесет убити зомбита по полетата. Сутринта беше съобщено, че зомбинацитата отново почват опит да преминат в настъпление с танкове и бойни машини на пехотата в района на Работино.
251
2
 
14
 
! Отговори
100% преди 1 година
Все проблеми от америка и НАТО......
250
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката украивски натовски манекен в натомска военна униформа от коприна- Красотище
249
1
 
0
 
! Отговори
до Пере преди 1 година
Предозирал си.
248
1
 
8
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
ще, ще, ще .... мечтите на краварките от горният десен ъгъл
247
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В скоро време Рассия,Рассия ще остане без Черноморский флот...
246
6
 
8
 
! Отговори
Перемогата преди 1 година
Масиран удар с Искандер, крилати ракети и Кинжал. Ударени са летища и бази на ВВС, от които са излитали носители на Сторм Шадоу,предприятия за сглобяване на безпилотници, командни пунктове и други военни обекти. Ракетите са изстреляни от12 стратегически Ту160, от кораби и подводници. Украинското МО твърди, че крилатите ракети са отминали обектите, след което са завили на 180 градуса и са ударили там, където тревогата е отменена. В Николаев са поразени 4 пункта с наемници и укропитеците към
245
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машка-Алкашка ли ви каза? ;-) Сега руския флот, който миналата година остана без флагман, след като флагмана му Москва глътна водица, ще остане и без други корабчета.
244
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме фара за тая братоубийствена война. Ако не бяхме толкова малки и ние щяхме да се захапем с македонците. Простотията у славянските народи е повсеместна и немци и англичани могат само да се наслаждават на сечта
243
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До The Last Minutes отчаяниса русската армия бяга от клещовка Бахмут на практика е одрязан Авдеевка падна по рано днес и мятат де що има нещо
242
0
 
0
 
! Отговори
АТЛАНТИК преди 1 година
ВСИЧКО ЗА ФРОНТА, ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА!https://youtube/watch?v=OdSPpG4zWYo
241
6
 
6
 
! Отговори
До анонимния преди 1 година
Какво развито прогресивно човечество виждаш в източноевропейските страни и като цяло в Европа???? Европа е застинала в развитието си от преди 30 години, а държави като България дори деградират. Руснаците същно не са цвете за мирисане, ама малко се забравяте с пропагандата.
240
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е гнoен циpeй на планетата! Трябва да се разсече с меч, за да се изджърка всичката гнилоч и да се изчисти земята! Не може най изостаналите да си налагат ината на прогресивното цивилизовано човечество!
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подмихте ли се преди лягани
238
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ни ми давати оценки, ва? Може и лоши!
237
3
 
5
 
! Отговори
The Last Minutes преди 1 година
Преди 2 часа е започнала мащабна (някои дори казват - невиждана досега) ракетна атака срещу Украйна. Участват най-малко 12 тежки ракетоносци Ту-95МС на руските ВКС. Приблизителното тегло на един залп е 72 ракети. Може би дори повече.