Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
3
 
! Отговори
Синхронизиран ли е преди 11 месеца
Пригажин с посолството?
70
0
 
6
 
! Отговори
Ясно педали преди 11 месеца
Не, не готви преврат.
69
9
 
1
 
! Отговори
До80 преди 11 месеца
Пука ми за тези Псевдо Държави Афганистан, Финландия, Грузия, България Беше нападната от БлатнияЕй такива предатели като вас Живи трябва да ви Издерат
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пишете нещо за Бахмут бре, см.еш.ковци, преди месец всяка втора т.ъпа статия беше за това как рашките губят, а се вижда, че територията на укрите намалява с всеки изминат ден. По този начин рейтингът на това измислено сайтче няма да се вдигне.
67
4
 
3
 
! Отговори
Руската Гей Баня преди 11 месеца
Ох баня ох кеф
66
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Ако той стане президент,запада ще плаче за Путин с кървави сълзи.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 75. Просто се мъчат да забият клин между Путин и Пригожин. Стар трик, но няма да мине. Те двамата по-добре знаят какво си говорят един на друг.
64
12
 
2
 
! Отговори
Полк АЗОВ преди 11 месеца
Вагнер ще станат на кюфтета за хамбургери а ти марш в руската гей баня мека китко
63
3
 
13
 
! Отговори
Вагнер се преди 11 месеца
окомплектова и се приготвя за следващата битка - при Киев. Ако има битка де, щшото като гледам контранастъплението май битка няма да има.
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 68. С нищо непредизвикана война, с нищо непредизвикана война! Надявате се, че като го повторите 100 пъти, ще стане истина ли? Няма да стане. А войните в Ирак, Либия и Югославия наистина бяха с нищо непредизвикани. Защо мълчите за тях като nykaлu?
61
3
 
4
 
! Отговори
Нема ли запис преди 11 месеца
Дали е синхронизиран Пригажин с Посолството?
60
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
Готви да си мята...въжето.
59
6
 
12
 
! Отговори
Гладен Кравар преди 11 месеца
Фураж сънува виждам тук сте се скупчили няколко *** кравари и вместо фураж ядете оборска тор. Спокойно бе кравари нищо няма да се случи в Русия Путин има одобрение над 80% и това ви бърка не знам къде. По скоро в сащ може да има преврат заради деменцията Байдън. Лек ден и полека със зобта да не обърнете петалата.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много отвеяни сте тука в БГ, направо сте луди :))) Та нали Пригожин си получава оръжията от държавата с благословията на Путин :))) Зареждат руски дизел и бензин нашите батки, обаче плюят по Раша, сбъркана работа :)))
57
8
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 месеца
До Анонимен 54 Не случайно го наричат готвача на Путин...Така е .Пригожин ще сготви Путин. Всеки майстор си намира майстора.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много ви се иска, нали?
55
6
 
12
 
! Отговори
Надупена преди 11 месеца
Потлеристи нали Америка щеше да Фалира ама НЕ ТАКА СИ МЕЧТАЕХТЕ ПРЕЗ СОЦА ,ЧЕ ЩЕ ФАЛИРА АМА НЕЕДИНСТВЕНО СССР Фалира Както днешнаа Просия
54
7
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 11 месеца
До Анонимен 54 Путин няма полезен ход. Всичко свърши. Провала е катастрофален.
53
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
ТВЪРДЕ СЕРИОЗНО ПРИЕМАТЕ ОБИКНОВЕНАТА РУСКА СЕЛЯНИЯ. ДА СЕ КАРАТ КАТО ПРОСЯЦИ Е ТИПИЧНО ПОВЕДЕНИЕ ЗА РУСНАЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ НИВА.
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как ще свали Путин Пирожкин, като обещава на затворниците в гулаците амнистия ли...хахахахаха :)))