Дневна атака в Киев, ракети горят на пътя

Чути са най-малко 10 експлозии
29 май 2023 13:01, Нели Христова
148
Дневна атака в Киев, ракети горят на пътя
Снимка: БГНЕС

Най-малко 10 експлозии бяха чути днес преди обед в украинската столица Киев след поредната нощ на отблъскване на удари от страна на противовъздушната отбрана, съобщиха журналисти от АФП.

Кметът Виталий Кличко отбеляза експлозии "в централните райони" на града, което е рядко явление през деня, и каза на жителите да "останат в убежищата".

"Атаката срещу Киев продължава", добави той минути след това.

Кличко заяви, че службите за спешна помощ работят по потушаването на отломки от ракети, горящи на пътя в северния Оболонски район на Киев.

Градската администрация съобщи, че над столицата работи противовъздушна отбрана, след като прозвучаха сирени за въздушно нападение.

Киев, който от началото на годината беше сравнително пощаден, този месец почти всяка нощ е подложен на въздушни атаки.

Нападенията през май обаче обикновено се случваха през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
do 70 Дачо, кравар умирисан, кой руски държавник е казал че руската специална операция в Украйна ще продължи 3 дни? Кажи ве, умирисан кравар? Тази мааалоумна ваша опорка на краварските джендерасти отдавна умря!
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна загуби почти всички ударни безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2 турско производство. Това съобщи порталът Business Insider с позоваване на експерта от американския Център за военноморски анализи Самуел Бендет.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия се учи от грешките си и има доказателства, че руснаците се подобряват тактически, като същевременно разширяват индустриалния си капацитет. Ходът на военните действия се развива в полза на Москва, колкото и да е разстроен Западът, това е обективна реалност.
65
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Странна работа, уж Русия трябваше да бъде срината икономически и да фалира, а се оказва че Швабистания вече второ тримесечие е в рецесия, икономиката и е надолу с 0,3 %! 21 държави вече са подали молби за членство в БРИКС, а Саудитски Арабия освен молба за членсто е подала и молба за членство в банката на БРИКС! ''Хилядолетния'' атлантически райх бавно, но сигурно, пътува към небитието!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия действа внимателно както в политиката, така и във военната област. Не предприема радикални прибързани стъпки. Времето работи за Русия. Руските офицерите станаха по-добри, и войниците също. Научихa много неща. Подготви се много боеспособна армия. Ако трябва, Русия лесно може да освободи не само Украйна.
63
1
 
8
 
! Отговори
.!. ...0 преди 10 месеца
До .!.: "явно американските технологии от 1980г ГЪРМЯТ ЯКО", че от клипчетата само това се вижда. :)
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ситуацията с непосилния държавен дълг на САЩ отново излиза извън контрол. Таванът не позволява да се продължи заемането. От Конгреса се изисква да се повдигне отново. Ако това не стане до юни, страната ще фалира за първи път от 1979 г. Според прогнозата на Белия дом фондовият пазар в този случай ще се срине с 45% . Икономиката се готви за срив.
61
14
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 10 месеца
Велика Раша.Най-великата армия! Вече година и половина продължава "3 дневната специална мисия". Велика Раша с по-ниска минимална и средна запалта от най-бедната държава в ЕС(Велика България управляване вече 33 години от бивши комунисти)
60
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Куката е тройка оттърване няма, Маестро Чичо Сам бавно навива макарата и приготвя кепчето . 1990 г му попадна много едър екземпляр (СССР) извади го , порадва му се и го пусна обратно във водата , но сега няма да си повтори грешката - в тигана .
59
1
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
Русия още преди една година свърши ракетите и фалира от санкциите.
58
7
 
1
 
! Отговори
.!. преди 10 месеца
значи рашистанските кинжали, клечки за зъби и други пръчки дето ги събират у гората, :)))))))))))))) явно американските технологии от 1980г ги гърмят яко! :))))))))))))))))))))))))))))))))
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До НА СВЕТЛО укро ПВОто 60 - Що бе? На светло далеч по-хубави видеа стават! Ясно се вижда как ракета Пеитриът се разминава с ракета Калибър
56
1
 
11
 
! Отговори
НЕ точно а около! преди 10 месеца
И какво излезе? Като всичко се вижда от всички, западното укро-ПВО е гола вода!
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дачо /41/, в Бахмут един руски собственик на ресторант начело на няколко хиляди затворници, победи цяла украинска армия, подготвяна 9 години от отановски инструктори.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Отец Джордини - Нас дали ще ни възнагради Господ - се не знае, но Види се, от теб е взел.... Акъля ))
53
0
 
18
 
! Отговори
НА СВЕТЛО укро ПВОто преди 10 месеца
Не работи! Като сега всичко се вижда - и за гражданите , ГОЛЯМА излагация се получила!
52
1
 
14
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
толкова пари им дадоха, и оръжия, и боеприпаси - една контраофанзива не можаха да направят, то с хора става.....ама на приказки, щели да победят русия....на кукуво лято!
51
0
 
13
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 10 месеца
Дж.нд.растките плазмодии нямате нужда от милост, а само от съжаление! Обединената дж.нд.растия с 60 трилионното и БВП не може да постави на колене една ''бензиностанция с ракети'' с 1,5 трилионно БВП! От това по-голямо унижение има ли!?
50
0
 
17
 
! Отговори
Зевзек преди 10 месеца
Пейтриът е много полезна...за компанията която я произвежда.Лесни и бързи пари.
49
2
 
26
 
! Отговори
Зеленият преди 10 месеца
Никакви цивилни цели в Киев не са поразени,освен че една ракета Патриот се е разбила на улицата.Има снимки и видео от излагацията на скъпата и боклучава ПВО система.