Дневна атака в Киев, ракети горят на пътя

Чути са най-малко 10 експлозии
29 май 2023 13:01, Нели Христова
148
Дневна атака в Киев, ракети горят на пътя
Снимка: БГНЕС

Най-малко 10 експлозии бяха чути днес преди обед в украинската столица Киев след поредната нощ на отблъскване на удари от страна на противовъздушната отбрана, съобщиха журналисти от АФП.

Кметът Виталий Кличко отбеляза експлозии "в централните райони" на града, което е рядко явление през деня, и каза на жителите да "останат в убежищата".

"Атаката срещу Киев продължава", добави той минути след това.

Кличко заяви, че службите за спешна помощ работят по потушаването на отломки от ракети, горящи на пътя в северния Оболонски район на Киев.

Градската администрация съобщи, че над столицата работи противовъздушна отбрана, след като прозвучаха сирени за въздушно нападение.

Киев, който от началото на годината беше сравнително пощаден, този месец почти всяка нощ е подложен на въздушни атаки.

Нападенията през май обаче обикновено се случваха през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
19
 
10
 
! Отговори
Ултралоялен преди 10 месеца
До ЛояленА кой нахлу в Украйна? Или все някой друг им е виновен на рашистанците?! Горките бушмени, дето цял свят трябваше да управляват...ама нещо не им се получи...нещастници
107
21
 
11
 
! Отговори
Русия е преди 10 месеца
Държавна терористична организация, ръководена от мафиотски структури !
106
8
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
Я виж ти,руснаците ги уредили украинците и с дневен концерт Те украинците много харесват изпълненията на сирени от градските си оркестри
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 123 -- Роба си е роб отвсякъде. Той не се развива . Работи само за прехрана. Робовладелеца поддържа този статут. Жалко ,че у нас има много робско мислене.
104
7
 
19
 
! Отговори
Лоялен преди 10 месеца
123. Колко инвестиции получи от запада. Какво направи евросъюза за нас. Нато по сигурни ли ни прави. Урсула ли е твоя герой. В близко бъдеще всеки ще разбере че това е една утопия създадена да обслужва чужди интереси
103
20
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
До Лоялен. Предпочитам запада да ме "колонизира" с инвестиции за милиарди евро, отколкото Русия да ме "асвабаждава" с танкове и ракети.
102
10
 
23
 
! Отговори
Лоялен преди 10 месеца
Лоялен съм към семейството и родината. Затова виждам как америка се опитва да направи с нас и съседите следващите украйни. Това ако не го разбирате значи сте пълни шестаци
101
19
 
8
 
! Отговори
Резултат преди 10 месеца
Путин ***, Русия в аут и народа ...в Азия . Но няма значение,смисъла е не Русия даде добре,а на целия свят да е зле. Защото иначе дори и руснаците ще се запитат,защо нападнатата от нас Украйна има по висок стандарт.
100
15
 
9
 
! Отговори
До лоялен преди 10 месеца
Руснак ли си че си лоялен. Лоялен на Русия, да не би тя да те храни?
99
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
путин ви галеше достатъчно много това е за белгород ще нападнете мирни жители защо лъжете колко ракети свалихте бе *** изтреляни са днеска 15 ракети в киев а вие казвате че са 34 ракети смешници клоуни заедно с вашият клоун шоу мена зеленски
98
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И с какво ги свалиха тези ракети,с повредената Пейтриът ли.хахаааа.
97
12
 
19
 
! Отговори
Лоялен преди 10 месеца
Русия ще победи империята на злото затрила толкова много народи и сега украинския. Единствено те се опълчиха на колонизацията. Слава на такива държави.
96
6
 
20
 
! Отговори
До USA сектата - преди 10 месеца
До сектата "Свидетели на ефективността на Пейтриът" : ЗАЩО на светло, като всички виждат, Украинската ПВО е свалила има-нема '0' цели?
95
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеления се крие на полската граница.
94
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко, СССР се срина. До дни, дори до часове укринската армия ще влезе в Москва.
93
9
 
21
 
! Отговори
Слава Русия преди 10 месеца
Киев ке падне! И със него и децата на сатаната!! Неонацизмет ще остане отново във историята!! Европа ще гори от бунтове зароди глад и икономическа немощ!! Браво на американците добре изиграха партията шах
92
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
30 нови страни подадоха заявки за встъпване в БРИКС.
91
4
 
19
 
! Отговори
Стани беден преди 10 месеца
Въпрос за $200 млн: ЗАЩО на светло, като всички виждат, Украинската ПВО е свалила една по-голяма '0' ?
90
7
 
18
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 10 месеца
Абe то и ''велика'' Г.в.дария, че и барабар с ''велико'' нато 20 години се биха с талибаните в Афганистан и накрая избягаха оттам като бити пс.та и ''победените'' талибани си върнаха властта за 3 седмици, че и получаха като бонус оръжие за 85 милиарда $! А велика Раша наистина е велика, защото в окрайна се бие с обединената атлантическа дж.нд.растия с 60 трилионното и БВП!
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички лидери на бившите съветски републики от Централна Азия се събраха на 9 май в Москва, за да отпразнуват Деня на победата. Първоначално се очакваше да дойде само един - президентът на Киргизстан Садир Жапаров - като "главен гост". На другите дори не са били изпратени покани, както потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. През 2022 г. никой от тях не дойде в Москва за същия празник.