Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно

Доставката на оръжия от НАТО можело да протоки конфликта
327
Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно
Снимка: БГНЕС

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Андрей Келин каза пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия.
Той допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси“ и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно". 

Още по темата

"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.

"Рано или късно разбира се тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза още руският дипломат.

Запитан относно широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за руски военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления.

След това той смени курса и заяви, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, отбелязва ДПА. /БТА, Николай Велев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
5
 
15
 
! Отговори
Дачо преди 11 месеца
Не за започнали още. Ще изпратят на бойното поле и единствения танк от парада
164
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво трябва да е отношението на света към държава, чиято политика всъщност винаги е била имперска? Държава,която нагло и дебелашки се беше самообявила за Лидер на мирния свят и десетилетия сочеше Другата за главен виновник за световните проблеми! Ами лъсна и голия... Ако това ще е другия многополюсен свят...МЕРСИ, НЕ ГО ЩЕМ!
163
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ясно, щом започнаха с такива плоски блъфове нещата отиват отново към фалит
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ЗилартПрилича на модерен затвор. Няма зеленина, няма паркове, няма дори пейки. Само бетон и автомобили. За бизнес офиси става, за постоянно живеене е кошмар!
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха кво дирят тогава там като ме съ сериозни
160
19
 
19
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 11 месеца
А бе 200 000 ватника пукясаха тия ми викат не сме действали! Яко наторяване на почвите на Украйна! Героям Слава!
159
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.Пак този руски комплекс за малоценност! Най-напредналите заводи и институти в СССР бяха в Украйна.3 американски щата имат по-голяма икономика от рашка.Калифорния - 2 пъти по-голям БВП. Като той не се формира от евтини суровини, както е при Мордор, а от високотехнологични продукти с много голяма добавена стойност. Тексас и Ню Йорк също имат значително по-голям БВП от рашка.
158
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Журналистът Сеймор Хирш получава наградата Пулицър за разследването на клането в Май Лай. Жените в Май Лай са били групово изнасилени от американските войници, дори и 12 годишни момичета, а после телата им са били разчленени. 1968 г. Няколко десетки американски войници избиват цялото село, около 500 души, невъоръжени. Нито един американец не се е противопоставил на клането. После са съдени от военен съд, но президента Никсън ги помилва.
157
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Неизбежната загуба на САЩ в Украйна ще нанесе стратегическо поражение на колективния Запад
156
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна налага санкции на Иран за 50 години.
155
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците се изнесоха от Афганистан и им се разпадна паянтовия съюз. Щатите се изнесоха от Афганистан и нищо не стана. Що така, другари?! А когато Русия се изнесе от Украйна нали се сещате накъде отиват нещата.
154
11
 
14
 
! Отговори
И Афганистан преди 11 месеца
В Афганистан беше СССР първо и след като приключи догова с власта войските напуснаха страната. Обаче американците бяха наритани от там с цялата си военна мощ. Аз по позорно бягство не съм виждал. Изоставиха бронирана военна техника и много Хамъри спомням си как бързаха да се качат в самолетите хаха.
153
10
 
6
 
! Отговори
народсрещупредатели преди 11 месеца
До Космонавт168 Мамин хохъл ти вече си напуснал земната орбита и тъпотиите ти извират в междупланетното пространство!Хохалий като си всезнайко,къде е киевският престъпник Игор Коломойски,чиито въоръжени главорези избиваха руснаци В Краматорск и Донбас!Същия даже бе и председател на европейския еврейски комитет!Знаеш ли,че даже от Тел Авив и Фашингтон се отрекоха от него, не може да влиза и в САЩ!Свободата ще дойде след разгрома на хазарските ционистки хохали!А ти у космосооо
152
6
 
11
 
! Отговори
Явно преди 11 месеца
Явно русофобията в България не е победила.
151
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом някой ти каже "чети история", значи се е издал. Русофилите като останат без опорки почват с някакви изкривени истории и размиват коментарите с глупости. Това е истината, русофила е подмолно човече с което не може да се завърже разговор или нормален спор.
150
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е, че на Путин не му издържаха нервичките и сега е като в небрано лозе. Няма полезен ход и руснаците ше го линчуват заедно с крадливата му клика, Коня, Мечков, мазния Песков и т.н.
149
9
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До 175 Вярвай съ в имперските лудости на Русия, не ми пречиш. Ти се натискаш да ми налагаш вярвания. Единственото което правя е да споделям информация и не задължавам никой да вярва в каквото и да било. Нямам нужда от история писана от пан-слависти, опитваща се да принизи българите. Ако искаш си я чети, целувай я, спи с нея под възглавницата си, ближи я, пъхай си я ...все ми едно.
148
10
 
10
 
! Отговори
И Афганистан преди 11 месеца
Е по малък от Русия,но изгони руснаците,които за 10 г. имаха 20 пъти по малко жертви, отколкото сега за 1 година.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами обвинявам те бе щом ми говориш за тракийски империи и други глупости и не знаеш история на България.
146
2
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Ясно Няма ясно, не обръщай палачинката на изгорялата страна. Не съм аз човека който лепи етикети. На милиционера не съм му измислял самоличности и да го обвинявам, че не е българин. Абе, вие сте много интересни, искате всичко от всеки, дори нещата в които вярваме. Създдайте си свои приоритети и веруюта.