Руски войници в писмо: Загубихме 300 души и 50% от оборудването си

Те споделят, че са били хвърлени в "неразбираема" битка
8 ное 2022 13:53, Нели Христова
492
Руски войници в писмо: Загубихме 300 души и 50% от оборудването си
Снимка: БГНЕС

В писмо, изпратено от фронтовата линия до регионален губернатор в Русия, мъжете от 155-та бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот на Русия казват, че са били хвърлени в "неразбираема битка" в района на Донецк в Източна Украйна.

Писмото, публикувано от виден руски военен блог в понеделник, е изпратено до губернатора на Приморския край.

"За пореден път бяхме хвърлени в неразбираема битка от генерал Мурадов и неговия шурей, неговият сънародник Ахмедов, за да може Мурадов да спечели премии, за да изглежда добре в очите на Герасимов (началник на Генералния щаб на Русия)", гласи то.

"В резултат на "внимателно" планираната офанзива от "великите командири" загубихме около 300 души, мъртви и ранени през последните 4 дни", се казва в писмото. "Загубихме 50 процента от оборудването си. Това е само нашата бригада. Областното командване заедно с Ахмедов крият тези факти и изкривяват официалните статистики за жертвите от страх да не бъдат подведени под отговорност."

В писмото те питат губернатора Олег Кожемяко: "Докога на такива като Мурадов и Ахмедов ще бъде позволено да продължат да планират военните действия само за да поддържат външния вид и да печелят награди с цената на живота на толкова много хора?"

CNN не може да провери колко войници са подписали писмото, нито техните звания, но Кожемяко потвърди, че е получил писмо от войниците от поделението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
300 парчета много ли са? За някой може да са много, за мен са малко!
256
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Жалко, че толкова хора умират, заради един луд и русоробите му!!!
255
2
 
5
 
! Отговори
РУСКА МАЙКА преди 1 година
Путин, не искаме синовете ни да умират заради теб....
254
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 1 година
Боби пак не си е пил хапчетата. Пич спри да коментираш неща които не разбираш. Като говориш за икономика предизвикваш смях и съжаление. По опораката кви предприятия имало в България и колко са били добри. 1985-89та БВП на България е около 10 млд долара при централен курс на долара 1$=0.98 лв. Реалния курс 1$=3лв. В момента БВП на България е над 70млрд долара. Предприятията купени от западни инвеститори си работят и до днес, тия които станаха на скраб ги взеха без пари бившите комунисти
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин води Джихад срещу Запада и НАТО. Пратил е мюсюлмани генерали да водят свещената война. Всички руски джихадисти отиват в ислямския рай. Ислямските генерали-джихадисти на Путин се съревновават с бройката джихадисти-мъченици за Свещената война срещу Запада.
252
2
 
6
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Роднините на изтрепаните морски пехотинци от 155-ва Бригада от Владивосток молят които са останали живи поне да ги изпратят в тила където могат да мародерстват. Вече започнаха да смъкват и шкафчетата от кухните на хората. Тази нация е генетично увредена, присто нямам думи.
251
0
 
2
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Улиците на това село Павловка са паралелно разположени по посока на гр. Въгледар. Града е само на два километра и улиците на селото се прострелват по цялата им дължина от високите сгради. Не случайно руснаците сами напуснаха Павловка преди няколко месеца защото тази позиция на практика е незащитаема. Явно са изпратили някой нов малоуменРуски офицер и стана белята.
250
0
 
2
 
! Отговори
Абе Боби преди 1 година
В Пловдив преди час ми тръгна парното! Предполагам и в София са започнали да го пускат! Аз на тъпана ли да вярвам:))))
249
0
 
1
 
! Отговори
До 348 Боби преди 1 година
Пак нищо не каза за руски изделия? А за нашата промишленост, която запада ни унищожил не ми говори! Работил съм в десетина предприятия! Повечето работеха на загуба! След 1989 бившите другари ги заграбиха и нарязаха за скраб! Всички западни инвеститори развиха, и до сега работят предприятията! Пример:Пивоварни те, Своге, стъкларския завод в пловдив, завода в Стамболийски и други...
248
0
 
1
 
! Отговори
БСП ПУТИНИСТ..... преди 1 година
Направо ни разбиха....не знаем на кой свет сме....
247
2
 
4
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
300 са невъзвратните загуби, като се добавят и тежко ранените цифрата набъбва до 800, това е почти един полк. Украинската армия отначало бяха изненадани защото си мислеха никой не е толкова глупавДа напада от тази посока. Е, оказа се че имало такиваГлупаци. Щом редовната армията са такиваМалоумници какво остава за мобилизираните?
246
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари, тази "новина" още вчера същите тези войници я опровергаха на живо. Това е новина от преди 2 дни и то фактологически неточна.
245
0
 
1
 
! Отговори
Германия преди 1 година
До края на месеца пуска нов терминал за втечнен газ! До края на февруари още два! До края на годината затваря един АЕЦ, щото няма ток.....
244
2
 
1
 
! Отговори
БОБИ преди 1 година
ЩО РУСИЯ Е НА ДЕСЕТО МЯСТО В СВЕТА ПО БВП....????
243
1
 
2
 
! Отговори
ПЕТРОЛЕН ШУТ ЗА ПУТИ преди 1 година
СКОРО....
242
1
 
0
 
! Отговори
До 345 Боби преди 1 година
Самоче, Алжир ги повиши! И с бързи темпове се прави трасе от Испания за алжирски газ за Франция! И КЕВР намали за ноември цената с 47%!И за декември ще има намаляване!
241
1
 
1
 
! Отговори
До 334 преди 1 година
Газта навсякъде вече е скъпа...руската също..важно е че бихме газов шут на Путин...ЕС си напълни хранилища и има договорени обеми за зимата...така че БСП другари......стига сте ни плашили.....Путин е бита карта...не само на фронта...
240
0
 
0
 
! Отговори
До 340 Боби преди 1 година
Едно са причините за покачване на борсови цени, друго Алжир да ги,, повишава", както написа ти!
239
0
 
1
 
! Отговори
ДО БОБИ преди 1 година
МОЖЕ ЛИ РУСИЯ...НАЙ ГОЛЯМАТА СТРАНА ПО ТЕРИТОРИЯ И ПО ПРИРОДНИ РЕСУРСИ НА СВЕТА ДА Е НА 10 то МЯСТО ПО БВП В СВЕТА....след САЩ, КИТАЙ, ЯПОНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ИТАЛИЯ,ИНДИЯ, ЮЖНА КОРЕЯ..по данни на ООН за 2021г.
238
0
 
1
 
! Отговори
До 338 Боби преди 1 година
От какви услуги, в такъв случай са лишени руснаците? Да пример? В Италия май правят Ламбурджини и Бугати, да не изброявам масовите коли? Май има хладилници, перални и други? Кажи нещо руско?..... А забравих италианските модни фирми, или те са към услугите?