Руски войници в писмо: Загубихме 300 души и 50% от оборудването си

Те споделят, че са били хвърлени в "неразбираема" битка
8 ное 2022 13:53, Нели Христова
492
Руски войници в писмо: Загубихме 300 души и 50% от оборудването си
Снимка: БГНЕС

В писмо, изпратено от фронтовата линия до регионален губернатор в Русия, мъжете от 155-та бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот на Русия казват, че са били хвърлени в "неразбираема битка" в района на Донецк в Източна Украйна.

Писмото, публикувано от виден руски военен блог в понеделник, е изпратено до губернатора на Приморския край.

"За пореден път бяхме хвърлени в неразбираема битка от генерал Мурадов и неговия шурей, неговият сънародник Ахмедов, за да може Мурадов да спечели премии, за да изглежда добре в очите на Герасимов (началник на Генералния щаб на Русия)", гласи то.

"В резултат на "внимателно" планираната офанзива от "великите командири" загубихме около 300 души, мъртви и ранени през последните 4 дни", се казва в писмото. "Загубихме 50 процента от оборудването си. Това е само нашата бригада. Областното командване заедно с Ахмедов крият тези факти и изкривяват официалните статистики за жертвите от страх да не бъдат подведени под отговорност."

В писмото те питат губернатора Олег Кожемяко: "Докога на такива като Мурадов и Ахмедов ще бъде позволено да продължат да планират военните действия само за да поддържат външния вид и да печелят награди с цената на живота на толкова много хора?"

CNN не може да провери колко войници са подписали писмото, нито техните звания, но Кожемяко потвърди, че е получил писмо от войниците от поделението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е реалността. русите са просто некадърници. През ВСВ ги спасява САЩ от тотално унищожение от Хитлер. Всеки ден трябва да целуват краката на САЩ, а не да облъчват обществото си, че им е враг.... Руският народ не стана *** само и единствено поради факта, че САЩ разгромиха Райха.
16
20
 
13
 
! Отговори
До Голям майтап преди 1 година
Вярно си майтап. Никога Путин не е заявявал, че се кани да превзема Киев. Но това козяшките ви шефове май не са ви го снесли добре или вие, с тролските си мозъци толкова сте им схванали поръчките.
15
8
 
19
 
! Отговори
Костадин Офертата преди 1 година
Има тук при мен едно стадо,за някоя копейка ше запълним редиците! На пред с бойни частушки към фашистките братушки!
14
22
 
17
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Лъжа след лъжа. Ако дрънканиците за руския провал бяха верни, войната отдавна щеше да е свършила. Май май укрите пишат собствената си реалност, като единствено сменят укри с руснаци в писанията.
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимаме Киев за три дни.
12
3
 
23
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Мурадов и Ахмедов са все православни славянски имена. Тези стожери на християнството се бият против сатаната.
11
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превзехме едно село, голема победа.....убили некакъв генерал със снайпер, било голема победа.....тез изобщо знаят ли какво е война или ще е карат партизанската :))) Стана банално вече урки, при толкова наляти средства при вас, или предпочитате да се плискате на Златните :)))
10
22
 
24
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 година
Девети месец Путин се опитва да превземе Киев за три дни!
9
14
 
18
 
! Отговори
НЯМА СТРАШНО преди 1 година
МИСТЪР ХАЙМЪРС Е СТРОГ,НО СПРАВЕДЛИВ
8
22
 
10
 
! Отговори
Истински русофил преди 1 година
Не е вярно това. Русия има неизчерпаем ресурс от войници и и няма проблем да ги изпраща в битки, колкото и тежки и много да са те. Това са все пак няколко милиона човека годни да служат. Бая ще се озори запада докато избие всички, с колкото и съвременни оръжия да разполагат. Просто нямат шанс срещу хиляди и хиляди нови попълнения на фронта, които да заместват убитите.
7
17
 
22
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Tази манджа е отпреди една седмица,пък и мирише на укропско мероприятие,появиха се данни за сраженията в Павловка и те не са в полза на укрите!
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабо, много слабо. Починете малко, посъберете мат'рял и пробвайте пак. Къде са ви десетте дежурни тук всеки с по 10 айпита, от които цъкат по поръчка плюсове и минуси? Обедната почивка свърши! На работа, тро л яци!
5
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам. Писмото сигурно са го написали специално до жълтата Днес.бг. Повервахме на мига! Нещо се поизчерпахте. Вижте там на някой тиймбилдинг, обсъдете нов тип пропаганда, че тая не върви много.
4
17
 
33
 
! Отговори
НЯМА СТРАШНО преди 1 година
МИСТЪР ХАЙМЪРС Е СТРОГ,НО СПРАВЕДЛИВ!
3
18
 
21
 
! Отговори
Агенция ЕЖК : преди 1 година
вЕрвайте,иЗстината ви казваме...
2
25
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Реват като изпаднали руски фашисти в Украйна!
1
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отначало вервах на украинската пропаганда, но сега не, изглеждат ми на циркови артисти :))) Само 300 ли урки, нищо работа, погледнете 2-те световни войни :)))