Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви

Това е станало със санкциите, наложени след инвазията в Украйна
24 окт 2022 22:20, Елка Василева
303
Русия обвини Запада, че е откраднал златните и валутните ѝ резерви
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини днес западните държави, че "на практика са откраднали" руските златни и валутни резерви със санкциите, наложени след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс.

Още по темата
В разговор с журналисти Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, беше попитан за предложението на Европейския съюз да се дадат замразени руски активи на Украйна.

"На практика значителна част от нашите резерви бяха откраднати от някои конкретни западни държави", отговори той.

Безпрецедентните санкции, наложени на Русия, замразиха около половината от нейните златни и валутни резерви, които преди началото на войната се равняваха на близо 640 милиарда. Миналата седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложи ЕС да обмисли прехвърляне на част от замразените активи към Украйна, отбелязва Ройтерс.

Песков определи действията на Запада като незаконно посегателство върху чужда собственост, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
2
 
! Отговори
Уфф Окраината оттече преди 1 година
руски територии вече е ясно че Русия ша ги възстановява.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за обикновения руснак няма никакво значение. Него никой не може да го постави на колене. Както си е пълзял винаги, така и ще продължи.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рубли няма за даване на Русия. Доларът е американска валута и принадлежи на САЩ и Федералния резерв.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия нищо няма да плати защото вече Украйна не съществува. Тепърва запада ще плаща за своето нахалство и затова че си позволиха да повишават тон и да вдигат ръка на най-мощната армия в света. Путин ще им избие зъбите на всичките. Щом НАТО си мислят вече да ползват мръсни бомби в Украйна жална им майка какво ги чака после.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това е виновен Путин . Не е нормално Русия да си даде резервите на врага . Тези пари трябваше да се налеят в руската икономика а не на запад . Русия няма собствена литография . И много други неща . Години наред правеше запада конкурентен с ресурсите на Русия въпреки че най големия доход на Русия е от петрол а не от газ и метали . Всичко това са грешки на Путин . Сега ще мине много време докато изхарчат валутните си резерви за да се пречупят . Много лоша политика с години.
33
6
 
10
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Ами нали с нещо трябва да се възстанови това което вие разрушихте бе сладур.Едно време в училище казвахме че който чупи - купи!
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазарната част от войната да се даде на международен оценител и да се плати за разрушенията. Кой колко е разрушил и колко дължи на другия. Украинците разрушиха Кримския мост. Ще се плати. Русия разруши и открадна области и градове в Украйна - да се изчисли и плати.
31
9
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Кое да и фалира на Русия, калните деревни, или пропадналите пияндури? То за да фалира нещо, първо трябва да го е имало. На голия ватенката не можеш да вземеш. Има 1% заможни руснаци, които ще се изнесат, ако вече не са, другите няма и да разбереш, че са фалирали.
30
5
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
А Русия открадна нашите златни резерви и на другите държави от желязната завеса. Ако се изтеглят от Украйна може и да им ги върнат след като припаднат репарациите.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците си върнаха парите многократно с високата цена на газа. На запад могат да оближат на Путин топките
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От реалността не се вижда да фалира Русия, а смешния запад. Цялата икономика на ЕС се тресе и заводите затварят един след друг. Масово се шири ниска хигиена от некъпане и немиене а тока става лукс. Минават на режим даже на мухлясаллия албион. Оранжериите в холандия спират работа. Няма храна, ток и отопление. Стъкларските заводи затварят заради липсата на газ. След тях затварят и автомобилните заводи. Няма торове, енерегия и метали. Скоро и Уран няма да има. ЕС е в предсмъртна агония.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да открадне рублите на Запада в руските банки.
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става, като нападаш съседите си. Да се радва Песков, че няма да доживее края на войната, че ако знае по колко трилиона на година репарации имат да плащат следващите 200г., ще има и за пра, пра, пра, пра внуците му. За добро, или още по-добро, кремълската хунта погребаха Русия за векове наред.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахахахха -- Надали ще има друг път. ;)
24
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
руснаците явно не оценяват поетичната ирония на "незаконно посегателство върху чужда собственост"
23
1
 
8
 
! Отговори
Златните резерви на преди 1 година
България са в Лондон. Шъ скачате и шъ питате колко високо.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия иска само рубли, не иска злато и долари.
21
2
 
7
 
! Отговори
О, я стига! преди 1 година
Наредете се на опашката - на нас колко работи ни откраднаха...че и досега крадат.
20
8
 
10
 
! Отговори
Финансистъ преди 1 година
Значи, пак са от страната на булката. Аве, аланкооловце, вий още ли не разбирате, че сте пред тотален фалит. Добре че поне се зъбите на Запада, който няма вина, че постоянно му наливахте милиарди долари, купувахте имоти, футболни клубове и накрая - таратанци. Толкова умствено ограничени хора надали има и в Африка.
19
4
 
9
 
! Отговори
Да ви таковам, преди 1 година
войната, олигарсите, пандемията, ядрените бомби и висчкото там. Раджи е президент на Великобританостан! Пускам си Чай Шукарие по тоз повод. Наздрае!