Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Борката Джонсън ви казва да се биете до последния украинец. Та когато "победите" територията ще е свободна от Украинци и Путин ще влезе свободно с парад.
255
1
 
13
 
! Отговори
9 преди 2 години
Хуманността оттече в канала като запалиха като запалиха сграда с над 100 човека вътре и скачащите през прозорците ги трепеха с прътове и камъни.
254
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 290 Толкова "зле" върви, че на КГБ вече му се налага да почне да прави атентати срещу руснаци, за да консолидира населението срещу "заплахата" :)))
253
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. Аз видях как САЩ се провалиха в Афганистан и миналата година това време някъде избягаха напълно позорно от летището в Кабул, като оставиха на талибаните оръжие за 80 млрд долара.
252
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нарк0ман некадърен...само удължава агонията на хората си
251
9
 
5
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Специално за деня на независимостта в центъра на Киев има изложена унищожена руска техника.
250
1
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 години
ОТ КОЗЯК ДЕНОНОЩНО НИ ОБЛЪЧВАТ С ТОЯ ФАШИСТ И ВОЕНОПРЕСТЪПНИК. НЕ ВИ ВЪРВИ АНТИРУСКАТА ПРОПАГАНДА.ВИЕ КРАВАРИ СТЕ ВИНОВНИ ЧЕ ЦЯЛА ЕВРОПА НЯМА ГАЗ. ВИЕ СТЕ СЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ГОСПОДАРИ НА ЗЕМЯТА ,НО НЕ Е ТАКА.ВИЕ ВОДИХТЕ НАД 200 ВОИНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ОТ 1950Г. НАСАМ .ВИЕ СТЕ ИЗБИЛИ МИЛИОНИ НЕВИННИ ХОРА.ВИЕ СТЕ ЗЛОТО ЗА СВЕТА И БЕЗ ВАС ЩЕ Е ПО ДОБРЕ.
249
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше някъде в арабския свят , Путин щеше да свърши като Саддам или Кадафи - на бесилото Той има късмет че го съди европейски съд и ще свърши като Милошевич и Младич - пред съда в Хга за военнопрестъпници и ще гледа до края на дните си през решетките облачното небе на Холандия ...
248
12
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Рашките вече имат почти 2000 унищожени танка и 45000 загинали войници. Като добавим и ранените, за ръша нещата не са никак розови.
247
14
 
8
 
! Отговори
Краят е близък преди 2 години
Краят на войната ще настъпи когато Зеленски освободи Севастопол от руска окупация. Украйна вече удари адмиралтейството в Севастопол с дрон и адмиралите на черноморския руски флот се изпонасpаха. От 10 дни ръководството на ЧФ на Русия се крие в противоатомно скривалище и адмиралите не смеят да си покажат носовете навън. Пълна трагедия е руската армия и руския флот, станаха за смях пред целия свят. Един комик и такова мaмицата на магучая и непабедимая руская армия.
246
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Именно укрите са окопирали руски земи и ще ги бият и изгонят краварче !
245
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неизвестни лица са хвърлили кoктeйл мoлoтof по сградата на областната администрация в Орловска област след решение за образуване на доброволчески части за изпращане в Украйна.
244
3
 
13
 
! Отговори
СНОЩИ преди 2 години
...се напивах с украинци.Псуваха оня некъпания със зелената тениска.Украинците дори и помежду си говорят на руски.Ама такива псувни му теглийха на зеленото момченцее некъпаното...Когато си отворя консерва ЗЕЛЕН БОБи отвътре излиза КОЙ???ЗЕЛЕНСКИ.Ако в Украйна не живееха 50 % руснаци,войната щеше отдавна да е свършила..Тия,дето пишете против Русия,кажете го на някой руснак 40-50 годишен.Просто опитайте.И на рускиня да го кажете,резултатът 'ще е същият.Ще бъдете РАЗМАЗАН.
243
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както американците се провалиха в корейската война и руснаците в Афганистан , така сега Путин ще се провали в Украйна Защото когато се биеш за родината си срещу окупатор , няма начин да не спечелиш войната ...
242
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа като държа половин година речи и сега на празника празни приказки.
241
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не можах да разебра кой тури руската армия на второ място в света?
240
3
 
14
 
! Отговори
Гага преди 2 години
Хуманни били хаха ха като запалиха жом на профсоюзи в Одесса. ***
239
8
 
12
 
! Отговори
Ако искаха преди 2 години
Зеленниййй Путин ако си бе поставил за цел да ви унищожи на всяка цена досега нямаше да съществуваш ама с твоя ъкъл не можеш да проумееш . Украинските герои мъже избягаха от Украйна ти си говори кой ли те слуша
238
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таи война ще сложи края на Путинския режим - руснаците най-после ще се събудят и ще обесят диктатора си И разбира се няколко поколения ще плащат милиарди долари репарации за убитите цивилни украинци и за съсипаните градове
237
4
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ортаците Путин и Зеленски да си подадат оставките,защото станаха за резил и на Марс вече. Нали обичат народите си? Защо не проведат избори,*** да се прояви абсолютната истина,че няма да хванат и по тридесет процента гласове. Безумци!Лкцемери! Богаташи некадърни без глави! Не млзъците Ви мислят,а разктапените Ви и изнасилени от мръсни пари портфейли.Шест месеца двама психари използуват народите си,за да си мерят импотентните малки чушлета.Оставка и за двамата! Но оставка и за Ердоган "месията"!