Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
5
 
24
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Ние сме достатъчно смели! Вие бъдете по-смели и престанете да се криете в болници, училища и детски градини и да бомбите цивилните! Е г-а ти и лицемера фа *** стки!
189
5
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Значи, нападенията над руснаците в Одеса и на Изток не са нападения към никого! Тези хора за тях явно са нищо, никого..Какво значение има, че те поведоха истинска война срещу тях, война с истинска войска и истински военни срещу едни хора, борещи се за оцеляването си в собствената си страна, но имащи нещастието да са родени руснаци, да са потомци на тези, дошли в Украйна да помагат да се развива по-бързо и по-добре..Тези са готови да съсипят цялата страна, да изгонят всичките й жители..Фашист!
188
4
 
24
 
! Отговори
- преди 2 години
Акъл от Укри не щем! И вие като нас сте пионки в ръцете на .....! Вие застанахте срещу брат си, нормално е да ви шамароса! И като всеки по-голям брат - ви шамаросва леко и ви жали! Ако ви пляскаше както си заслужавате, досега щяхте да сте си седнали на д то!
187
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво чакат от България, най п.р.о.ст.и.я народ на света!?!
186
6
 
4
 
! Отговори
Как ще ги стигнем... преди 2 години
украинците? Помните ли, наскоро съобщиха, че руски ракетни атаки са поразили ж.п. инфраструктурата на Украйна и влаковете се движат с огромно закъснение? Еми... възстановили са я!!!Един мост близо до Киев оня ден казаха че е възстановен и първата електричка е преминала по него! В Киев има организация извозваща отпадъците. Фирмите по.чистотста освен редовните кофи с отпадъци извозват и строителни отпадъци от разрушенията от руските ракетни стрелби!
185
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смелостта не е типична черта за нашия народ, виж за завистта вече може да се говори!
184
5
 
13
 
! Отговори
оптимист преди 2 години
ТОЗ ХИТРЕЦ КАКТО И ДРУГИЯ КОЙТО ИДВА ПРИ НАС ДА ПРОСИ ДА ПРОЧЕТАТ ИСТОРИЯТА СИ. КАК СА СЪЗДАДЕНИ ОТКЪДЕ ДОЙДЕ КРИМ И ДОНБАС В УКРАЙНА НИЕ НИЩО НЕ СМЕ ВЗЕЛИ ЗА ДА БЪДЕМ НАХАЛНИ КАТО ВАС ХАХОЛИ. СКОРО ПОЛЯЦИТЕ , УНГАРЦИТЕ , РУМЪНЦИТЕ ЩЕ ИСКАТ СВОЕТО
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е въпрос на симпатия, много са ми неприятни и двете мякащи нации, *** най противни са ми сърбите!
182
1
 
9
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Смелостта и мазохизмът са две различни понятия.
181
2
 
13
 
! Отговори
Пенкилер преди 2 години
На с не ни мислете...вижте Вие как ще плащате дълговете си към САЩ и с какви пари ще възстановите Украйна!!!
180
2
 
2
 
! Отговори
До 249 преди 2 години
Това е така, но тук въпроса е кой е агресор.То е ясно като хора украинците и руснаците много не се различават,държат се надменно с нас, прости са...и т.н.Сложих ти плюс на коментара!
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Историята показва, че с Русия трябва да се действа настъпателно с решителни военни действия ако искаме да я победим." _________________ Ти пък показваш, че си едноклетъчно. Не знам коя точно история ти показва, но Русия никой, никога досега не я е побеждавал във война. История. Айде със здраве!
178
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде първо украинската армия да е по-смела! Да излезе от гоадовете, болниците и училищата!
177
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без газ и без петрол сме- колко още по- смели! Егати нахалника!! Кой в ЕС си е спрял газа и петрола?! А украинците безплатно в сънито в 4 и 5 звезди на наши разноски! Що за наглост! Не могат да работят ли тези хора? Вече 2 месеца мачкат чаршафите. Не е ок да си нагъл!
176
4
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Работил съм с украинци и руснаци в един бивш военен завод където нашите мухльовци от рабфага ги довлекоха ,еднакви смрадове са ,нагли нахални с високо самочувствие за надмощие и пренебрежителност към хората с които работеха ,мислеха се за богомазани и едва ли не да им целуваш ръка.Такива си останаха и сега Жалко за невинните жертви жени и деца ,жалко за съсипаните градове ,в случая Путин е направо луд ,но като се бият да не въвличат и света СССР е все още в тях с арогантност ,наглост и търгаши
175
2
 
7
 
! Отговори
до 235 преди 2 години
Леле какви екземпляри има леле!Да превземела Русия Украина и ние видиш ли с НАТО да превземем Русия.
174
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат не сме с НАТО и ЕС, да излизаме и да видим как ще живеем с пикливата си икономика или в Евразия с Русия и Казахстан! Ама такива сме ***, че повече не може от това!
173
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украинският премиер към България: Бъдете по-смели"________________ България към украинския премиер: "А пък вие бъдете по-малко нагли".
172
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофила вика знаеш ли какво е Телеграм а самия той не знае че Дуров създаде Телеграм след като Путин му открадна Вконтакте и го прогони от Русия хахахахаахахахах. Вселената има граници, русофилската глупост не ахахахахахахахах!
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме смел народ! Българина го е страх само от три неща:1. Да не настине!2. Да не се мине!3. Бутилката му да се изпразни!