Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
11
 
! Отговори
Американа преди 2 години
Украинската смелост видяхме до къде ги докара! Разсъждаващите трябва да знаят кога да говорят и кога да мълчат, същото е и със смелостта!
209
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До Дияна И в какво точно ми куца логиката? Общи приказки може всеки да си приказва на пазара, но тук не намирам, че това е удачно..Кажи точно с какво в моята логика не си съгласен да я видим колко струва твоята логика, значи..
208
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхливите в БГ за руските проксита да не обидят Кремъл а Копейкин е излязъл от първи канал на руската телевизия прапагандист с американски джип яко а
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, вие там управляващите в Украйна сте същите олигарси като тия дето ви нападнаха, sorry, ама не ме итересувате ама въобще.
206
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен277 При истинска демокрация, Светът трябва да се съобразява с всеки! Не може Украинците да лаят така срещу руснаците, да ги гонят и избиват като животни, а светът да ги гледа и да ги "потупва по рамото"-това не е демокрация, а се нарича "Студена Война" към Русия. Какво искаш?!Руснаците да си мълчат и да се повтори сценарият с нашите македонци?Украинците бълват само умраза и ненавист към руснаците, лъжат и манипулират целия свят против тях с единствената цел да влезнат в ЕС,НАТО
205
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
гройс,този показалец,го забий,някъде си,не да го сочиш към нас
204
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Диана,щом черешовите топчета са вършели работа,да ги пратим,в украйна,може да изненадаме путин,тях радари,не ги ловят.
203
3
 
3
 
! Отговори
До Дияна преди 2 години
Извинявай, ама типично за жена ти куца логиката! Иначе по сърце сте по добри от нас!
202
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сборището на раша т р о л о в е постват рашиска омразна пропаганда заработва си дневните един древен народ не може да е страхлив но това което виждате не е страх а денги за да служат на раша
201
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Смелостта не е типич Напротив - българинът е много смел човек, но няма водач, на когото да се довери! Как иначе ще си обясниш,че ние побеждаваме Турция,в желанието си да освободим Македония от нея?! Как ще си обясниш Априлското въстание, където използваме едно черешово топче за еднократна употреба срещу многото турски топове?!Ние дори сме безразсъдно смели, защото оставяме нещата да се развиват до "преливане на чашата" и тогава без никаква организация, ресурси се нахвърляме в-у проблема
200
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия безтопковите на власт, колко смели да сме?!:)))))))))))))))
199
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
гройсман,какво цветущо украинско име,товарищ ,с една дума искаш ,да бъдем по-смели от клоуна зелеевски ли.
198
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България към украинския премиер: Акъл от вас не щем.
197
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колхозниците от Русия и техните слуги не разбраха че са спрели развитието си в моналия век. Държава в която има 30мил. които ползват външна тоалетна, 60% пенсионери които получават под 180 евро пенсия, имат население което още живее в землянки нямат право на дума и да командват как целия свят трябвало да се съобразява с тях и да ги слуша !
196
1
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Макар и православен в момента ми харесва да разсъждавам като будист,т.е. всяко нещо може да е добро и лошо и въобще не ми харесва да се правя на Рамбо,който ще го дават по НОВА ТВ тази вечер,а ми харесва да си пия ракията без да си спомням,че днес шопската салата ми струва 20 лева при 12 преди месец,а идва лятото и би трябвало цените да падат,а не летят като Ф-16 Блок,когато бъде построен.
195
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
194
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този престъпник скоро ще е в Сибир!
193
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане са много смели срещу заплащане да се правят на клоуни с руската пропаганда екстремисти
192
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не са страхливи но има Българи който много смело и безнаказано взимат рубли за да ни правят страхливи защото за тях така е угодно да служат на русия
191
4
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен264 Не сме про.сти! Даже никак!Просто турското робство ни е отдалечило много от политиката, а и политиката,която реално сме видяли е била бруталния турски Джихад, от който не само не трябва да се учим,а трябва да забравим..Още ген.Владимир Вазов, братът на големия ни поет,е забелязал,че България силните хора се ориентират към частната сфера,а не към Държавата,което води до анархия и разруха в държавата..Имаме нужда от здрава и справедлива ръка,която да постави нещата по местата им