Москва: Осуетихме нападение на Киев в Донбас през март

Бил засечен документ на Националната гвардия на Украйна
9 мар 2022 13:29, Елка Василева
119
Москва: Осуетихме нападение на Киев в Донбас през март
Снимка: архив, БГНЕС

"Специалната военна операция" в Украйна е осуетила голям заговор за нападение срещу отцепилите се райони в източната част на страната. Това обяви днес говорител на министерството на отбраната в Москва, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата
Говорителят Игор Конашенков се позова на засечен документ на Националната гвардия на Украйна, в който се излагат плановете за едноседмична операция в Донбас.

В изявление по телевизията той посочи, че ударни групи на украинските сили трябвало да нападнат през март двете "народни републики" в Донбас, но с операцията от 24 февруари това било предотвратено.

Конашенков не спомена нищо за руските бомбардировки, въздушни удари и нападения срещу цивилни и населени места в Украйна, нито за руските военни загуби в жива сила или някой друг аспект на буксуващата военна кампания, отбеляза АП.

Ройтерс допълни, че не може да потвърди от независим източник автентичността на показания от руския генерал документ от шест страници на украински език.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
напротив ... преди 2 години
До Кривондел--Само българинЪ търси несъществуващи причини !Пресен случай с герб и Баце .
54
4
 
10
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Лъжльото.. Защо не погледнеш по-високо , КОИ СА НАЙ-СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ , САЩ и РУСИЯ ....Къде си тръгнал да им търсиш сметка , по-малките нямаМЕ думата !Защо ЕС НЯМА АРМИЯ , Русия ли ни е виновна ,... или някой друг ?
53
9
 
16
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Смях. Една от официалните причини да започне това безумие беше, че украинците вече започнали атаката. Сега пък излязли документи, че щели да я започват март... Какво значение - нали според патриархът руски причината били гей парадите....
52
11
 
9
 
! Отговори
СТРЕЛЕЦЪТ преди 2 години
ПУТИН НЕ Е САМОДЪРЖЕЦ.ТОЙ Е ФУНКЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМ ОБЩЕСТВО....ЗНАЕХ ,ЧЕ СА БЕЗУМНО ПРОСТИ ,НО И АЗ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК СЕ САМОУБИХА ПУБЛИЧНО....-)))СМЯТАМ ,ЧЕ НЯКОЙ ИМ НАМАЗА СКИТЕ С МНОГО БЪРЗА ВАКСА
51
10
 
14
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
То Донбас си е Украйна тоя наглeц вече си го има за руска теритотия.
50
9
 
7
 
! Отговори
Добре е, че сме в преди 2 години
НАТО, иначе ни чакаше Копейкин и Долен !!!Мале, мале!.....
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре, много немърлива тия украински генерали, оставили на руснаците плановете за атака на Донбас, даже написали и датата и часа.За съжаление в Русия вярват на тези небивалици.
48
11
 
7
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Ако Украйна е искала това,то отдавна да е направила, защото видяхме армията и,определено можела е да омете Донбас. Генерала друго казва между редовете: МИСИЯ ИЗПЪЛНЕНА И ЗАКОНЧЕНА. Дано правилно съм прочел и разбрал. И како писах,че до края на седмицата дедо Ванго,,, не само за края на война каза,каза още 1 нещо,но да не провокирам путинофили.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В други новини: На Луната се намериха засаждания от царевица, а руски учени откриха, че водата е още мокра.
46
7
 
11
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Погледнете по-нагоре !Имат ли САЩ и Англия интерес да загубят НЕОБЯТНИЯТ ПАЗАР , търговиата си с Русия , и как САЩ прецака ЕС като го отстрани от руският пазар . Оказа се че целият свят е ЗАВИСИМ от Русия , стоки и суровини , оръжие , метали и какво ли не ! ЗАЩО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ СЕГА ДАВАТ НАЗАД ?
45
11
 
12
 
! Отговори
Лъжльото преди 2 години
Ей! Все другите виновни, само матрьошкитеневинни! Цял свят вижда! Бог ще ги накаже заубитите невинни жени и деца!
44
15
 
18
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Мачкай вова мачкай укрите.......746
43
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрия украински отговор: стотина ракети срещу някой град в Руската федерация
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДоПахахаДай база за сравнение де, то така как да ти каже човек кой е агресора. :Д
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Този лъже... 41 Не може да бъде :):):) баце е номер 1 :)
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак запада е с посрани ***:D Не че не знаеше от преди. Всеки който е достатъчно ненаивен разбира ,че дори нашия генерален щаб има планове при различни военно-политически сценарии.. включително и план за атака срещу Русия
39
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите не се променят с вашите минуси. САЩ има над 50 осъществени нападения на суверенни държави за последните 30-40 години, над 800 военни бази по света и над 350 биолаборатории. Кой е агресорът???
38
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пък ви вярва на вас!Лъгахте два месеца за нападението, сега сте били достоверни
37
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В петицията се споменава и 2019 г., когато в Украйна бе регистрирано огнище на заболяване, сходно по симптоми с чумата. Дотолкова сходни, че Русия рязко засили граничния си контрол.Очевидно много скоро ще разберем какво всъщност са правили американските фабрики на смъртта в Украйна. Ако се съди по истерията на американците, там разработките са били много сериозни.
36
16
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Агресорът е Русия. Гласуването в ООН го потвърди, дори Китай и Сърбия не гласуваха против. Но нека не забравяме,че при гласуването за войната в Ирак- Русия и Китай гласувах със "За". За последните 120г. русия е водила много повече войни от САЩ.