Florence and The Machine изпревариха Coldplay, Rihanna жъне успехи

Седмичния ни преглед на световните класации
7 ное 2011 13:30, Екип на Dnes.bg
0
Florence and The Machine изпревариха Coldplay, Rihanna жъне успехи
Новата седмица  донесе интересни развижвания из най-престижните музикални класации в света. На Острова, в класацията на BBC за сингли, Professor Green с новия си хит Read All About It остава за втора поредна седмица на първото място. Без съмнение обаче той скоро ще стане жертва на постоянно изкачващия се нагоре нов хит на Рири с Calvin Harrs - We Found Love(2), който дори и ние започнахме да харесваме, макар че със сигурност скоро вече ще ни писне. We Found Love буквално звучи от всяко радио и телевизия, както и доста сериозно се лансира в социалните мрежи. Earthquake на Labrinth и Tinie Tempah допълва тройката за да докаже силата на хип-хоп и rnb звученето на Острова в днешно време. В десетката срещаме и вече утвърдилите се Moves Like A Jagger (5), Sexy And I Know It (7) и Mr Know It All (9) на Kelly Clarkson. Интересно е, че в класацията за първа седмица влиза и добре познатото и обичано по нашите ширини лятно парче Danza Kuduro (13).

В класацията за албумите разбира се нещата стоят  по съвсем различен начин. Британските  групи винаги са били на почетно място на Острова и ето че само седмица след като бяха на върха с мега успешния си Mylo Xyloto, Coldplay вече са втори. Те естествено са изместени от други британци – Florence Welch и нейната група Florence And The Machine, с новия им албум Ceremonials, който очаквано за такава качествена група още с излизането си предизвика фурор. Professor Green също издаде нов албум на същата дата – 31-ви октомври и влиза с At Your Inconvenience на третото място. На четвъртото място е албума на Noel Gallagher и новата му банда, а първият „чужденец” е канадеца Michael Buble със своя коледен албум на петото място.

Florence and The Machine - No Light, No Light

В Америка  нещата тази седмица са сходни. Риана (Rihanna) обаче вече е първа в Hot 100 на Billboard и съвсем заслужено. След нея е Someone Like You на Adele, която учудващо стои повече време във върховете на класациите в Америка, отколкото в родната си Великобритания. Следват вече споменатите Sexy And I Know It (3) и Moves Like A Jagger (4), а на пета позиция е леко неизвестното в Европа Pumped Up Kicks на доста готината американска инди банда Foster The People.

Foster The People - Pumped Up Kicks

В класацията за абуми на Billboard както обикновено нещата са малко по-различни. Да, Mylo Xyloto вече е първи, както предвидихме преди седмица. След него са Stroner на Kelly Clarkson и албумите на Michael Buble, както и великия 21 на Adele (4), който от април не е излизал от челната петица. Не особено изненадващо след тези албуми следват преобладаващо американски имена, като доста от тях дори нямат особена слава в Европа.

Adele - Someone Like You

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари