Да излезеш извън рамките – ползите от портативният проектор

Новото поколение The Freestyle на Samsung може да се ползва както за работа, така и за забавление
Спонсорирано съдържание | 27 ное 2023 08:57, Александър Попов

Технологиите са напреднали дотолкова, че стават все по-удобни за ползване в ежедневието. Да погледнем например носимите джаджи – безжичните слушалки и умните часовници са неизменна част от живота на повечето хора. На фона на това удобство, с което всички свикват особено бързо, производителите на потребителска електроника мислят как да направят и други устройства по-компактни и преносими.

Samsung например вече предлага второ поколение от компактните си проектори The Freestyle, с което се опитва да се прицели именно към категорията потребители, която търси удобство в ежедневието си. И ако преди бяхме свикнали проекторът да е нещо тежко, тромаво и трудно за инсталиране, днес на пазара има доста по-добри възможности. В какви случаи обаче един по-компактен проектор би могъл да бъде от полза?

Забавление

Най-логичният отговор е за гледане на филми. При The Freestyle 2nd Gen Samsung предлага Full HD картина с диагонал от 30 до цели 100 инча. На практика почти няма ограничение на това къде може да се гледа филм или любим сериал, защото възможностите на проектора предлагат усещане за собствен киносалон.

Това означава, че дори платът на палатката може да бъде използван за повърхност, на която да се прожектира, а предвид компактния размер на The Freestyle, той спокойно попада в списъка на високотехнологичните джаджи, които може да бъде занесен на къмпинг за едно истинско кино под звездите. За последното допринася и мощният вграден високоговорител, който предоставя богат 360-градусов звук, а това прави проектора подходящ дори за игри.

За работа

Правенето и представянето на презентации, видеа и друго визуално съдържание е съществена част от корпоративния живот. Компактните проектори вече не изискват предварителна уговорка с клиента за подготвяне на техника в неговия офис например. Второто поколение The Freestyle е с размери, които позволяват спокойно да се носи в раница или в средно голяма дамска чанта, така че да се ползва във всяка удобна ситуация.

Професионалистите, които правят презентации, пък често се притесняват за това дали създаденото от тях ще бъде показано добре чисто технически. Тук тези опасения изчезват, защото The Freestyle 2nd Gen може да се нагласи изключително лесно. Той разполага със собствена стойка тип люлка, а картината може да бъде настроена и без да се налага преместване на цялото устройство. Предвидена е възможност за намаляване с до 50% и за движение в четири посоки, докато се намери перфектната позиция.

Същевременно вградените гласови асистенти Samsung Bixby и Amazon Alexa позволяват управлението само с глас, дори от дистанция. Освен това е предвидена функция, наречена Tap View, която позволява споделяне на съдържание от смартфони Samsung Galaxy с Android 8.1, като е достатъчно телефонът да бъде докоснат навсякъде по The Freestyle, за да се задейства.

Учене

Новите технологии като The Freestyle 2nd Gen също така си проправят все повече път към класните стаи и като цяло навлизат в учебния процес, който се случва извън училище. Предвид нарасналото потребление на видео съдържание от страна на децата, компактният проектор може да им бъде добър съюзник в гледането на видео уроци и образователно съдържание като цяло.

Самите деца могат лесно да използват The Freestyle, защото картината се нивелира автоматично, така че екранът става равен, независимо от повърхността, на която е поставено устройството. В случая родителската помощ не би била нужна, освен ако не става дума за по-малки ученици.

Работата с проектора може да се управлява през дистанционно, което има соларен панел на гърба и се зарежда от осветлението на дома. Пореден добър урок за децата за това да бъдат по-отговорни при ползването на електроника и да избягват използването на батерии за еднократна употреба.

Артистични проекти

Светът ни не се ограничава с работа, учене и развлечения от типа гледане на филми. Изкуството има много форми, а артистите търсят все по-разнообразни начини за себеизразяване. Компактните проектори могат да бъдат използвани и като творческо оборудване, особено при правенето на различни арт инсталации, при показването на видеа и филми в галерии и други артистични пространства.

За спокойствие при ползването на The Freestyle 2nd Gen в тези моменти може да се разчита и на зареждане с външна батерия, която поддържа USB-PD и 50 W/20 V изходна мощност или повече.

Всъщност устройството ползва по-дълготрайна LED лампа, като може да осигури 30 хил. часа работа с ясна и ярка светлина, т.е. е подходящ дори за дългосрочни проекти в сферата на изкуството.

Сценариите, в които компактните проектори могат да бъдат използвани, са много и изключително разнообразни. Тази категория продукти е насочена към потребителите, които търсят едновременно качество, но и удобство, независимо дали се забавляват, учат, творят или работят. Единственото, което има значение в света на технологиите днес, е удобството и сигурността.


Спонсорирани публикации