Chilli Hills организират първия по рода си лют фермерски Коледен базар

"Люта Коледа във фермата" събира най-добрите български производители на храни и напитки във фермата си в село Лозен
Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 ное 2023 15:10 | 27 ное 2023 15:08, Красимир Ангелов
Chilli Hills организират първия по рода си лют фермерски Коледен базар

Българският бранд за люти крафт продукти Chilli Hills ще организира истински фермерски базар през първите три уикенда на декември. Събитието ще се проведе на територията на новооткритата ферма за люти чушки в село Лозен, където се помещава и първият „Музей на лютото“ в Европа, с над 70 различни вида люти чушки от цял свят, подредени по географски зони.

Коледният базар
ще събере на едно място най-добрите фермерски продукти в България: млечни продукти и сирена от малки мандри; меса, колбаси и типични български мезета, произведени по европейски стандарти за качество; мед, сладка, тахани и различни сладки изкушения и много други. Ще се представят и различни брандове за вина и ракии, както и био безалкохолни напитки.

Всеки уикенд е предвидена разнообразна забавна програма, която включва и превърналото се в култово за Chilli Hills надяждане с люто. Българската традиция няма да остане по-назад – конкурса „Трио българче“ ще изправи на ринга най-добрите домашна ракия, сланина и туршия, които ще бъдат старателно оценявани от компетентно жури в лицето на популярни звезди от кухнята, като Файчето от Мастършеф.

За децата ще има специална коледна работилница за сурвачки и декорация с люти чушки, сцена с музикална програма, а Дядо Коледа и Снежанка ще бъдат готови да посрещнат всички палави малчугани.

В кулинарната зона ще се предлагат типични и не чак толкова коледни лакомства, наденички, греяно люто вино, греяна ракия и всичко, което е задължително, за да подържа коледния дух.

„Основната ни мотивация да организираме това събитие е, че ни омръзна от еднотипни коледни събития с едни и същи продукти, поднесени по един и същ начин. През годините екипът ни е бил участник в стотици базари. Наясно сме точно от какво имат нужда както посетителите, така и изложителите и искаме да им го дадем! Ще предложим на хората едно истинско пикантно предколедно преживяване, поднесено по уникален начин с много настроение. Обещаваме епичен купон!“, сподели Александър Кюркиев, основател на Chilli Hills и по-известен като Сандо сред приятели и партьори.

Chilli Hills Farm & Open Spacе
се намира в с. Долни Лозен, ул. Маркова Ливада. До нея може да се стигне с кола (20 мин. от центъра на града), или с градски транспорт. Разположенa е на площ от 7 000 m2 в началото на селото с уникална гледка към София и Стара Планина.


Още по темата: коледен базарChilli Hills
Още от

Спонсорирани публикации