Портних за обвиненията срещу него: Абсолютна манипулация

Той показа документи
14 окт 2024 18:20, Нели Христова
64
Портних за обвиненията срещу него: Абсолютна манипулация
Снимка: БГНЕС

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство. Според разследването такова пристанище не е съществувало при подаване на заявлението за финансиране с европейски средства, се пояснява в съобщението.

"Категорично заявявам, че сме свидетели на една абсолютна манипулация и всичко това, което беше написано за мен през последните четири дни, е фалшива и преднамерено направена новина“, заяви Портних.

"Ако ме бяха попитали, преди да се тиражират всички тези лъжи, аз щях да отговоря и да обясня всичко", допълни той по повод обвиненията на Европейската прокуратура.

Бившият кмет на Варна показа документи за единодушно решение на Общинския съвет във Варна, включително и втория в момента в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Митковски, както и тогавашният кандидат за кмет на града от същата партия Николай Недков, за кандидатстване по програмата и одобряване на текст на споразумение. Става дума за тристранно споразумение между Община Варна, областната управа и Българската академия на науките (БАН), на която са били платени 300 хиляди лева за предпроектно проучване и проект, с който да се кандидатства по програмата за рибарските пристанища, каза още Иван Портних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от ЕС
Главчев: Ние сме горещи поддръжници на разширяването на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Буахахаха, Портних, куче! Всеки те знае, що за долна и продажна стока си!
13
1
 
10
 
! Отговори
Капитанът преди 3 дни
Вижте какви хора управляват Варна. Сегашния кмет е син на ресторантьор ,придобил най известния ресторант в града. Бившия кмет Портних е бил сервитьор в Гранд хотел Варна, другия който се споменава в статията Недков е баща на онова нещо ,което съществува без мозък и обикаля телевизиите Недкова . Няма един нормален и уважаван човек между тях .
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Трябва да назначим Каскета или Цацата за главен прокурор на европрокуратурата и веднага ще секнат всякакви манипулации.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дънката построи цял град в Аспарухово,нови блокови ,не може да ги продаде без корабчета да акустират отпред за гледка на руснаците,затова бе упражнението.ама наносите от пясък объркаха далаверата
10
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 3 дни
Абе Портних стига се обяснява бе. Просто си кажи Дънката спря джипа пред Общината, влезе вътре в моя кабинет и ми нареди ,какво да правя. Всички варненци знаем ,че истинския кмет е Дънката,а ти си просто изпълнител .
9
1
 
6
 
! Отговори
ЗНАЧИ И НА преди 3 дни
ЕВ. ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ВЯРВАМЕ
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хората на ГЕРБ току-виж побългарили и Европрокуратурата. Лаура Кьовеши хал-хабер си няма от наказателно право! Не вярвайте на очите си, слушайте какво ви говорят Бойковите хора.
7
1
 
17
 
! Отговори
О преди 3 дни
Типичен представител на герберското царство-корумпиран,алчен,порочен.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сигурен съм, че от европейската прокуратура си нямат друга работа освен да скалъпват обвинения срещу честни гербаджии като Ванката.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Другарят Портних е абсолютно невинен.За 10 г я е отпънал 20 милиона ,я не.А трябва да прави минимум по 10 на години.Е,останалите явно са му ги отпънали Тимуровската команда...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Честен гербаджия.Тиквата ще каже,че не го познава и никога не го е срещал.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще яде пак шамари от Дънката
2
1
 
4
 
! Отговори
Кмет преди 4 дни
Монах отшелник.
1
1
 
4
 
! Отговори
Аз съм z преди 4 дни
А сега де !