Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни

Позицията им е свързана с назначаването на Ненчев за посланик в Украйна
Обновена: 23 юли 2024 14:35 | 23 юли 2024 14:34, Нели Христова
156
 Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента да торпилира външната политика на България. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България по повод на острата реакция на президента Румен Радев във връзка с вероятното назначаване на Николай Ненчев на поста временно управляващ нашата мисия в Киев.

Ето и публикува пълния текст на позицията:

„Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента на Републиката да торпилира външната политика на България, в изгода на Кремъл и путинска Русия. Подобно действие е и неговото днешно изявление, по повод оповестеното назначение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев като Временно управляващ българското посолство в Киев. Недоумение буди аргументацията на президента Радев, която вместо политически доводи, прибягва до личностни нападки към Ненчев за „липса на професионални качества и подготовка“. Подобни твърдения са доказателство единствено за липса на други аргументи. По същество, това действие на правителството е единствения начин да се преодолее спираното от Радев повече от две години назначаване на титулярен извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Украйна. Липсата на посланик, или временно управляващ, в Киев е в ущърб на двустранните отношения между България и Украйна, нещо към което президента Радев всячески се стреми и което доказва с всяко едно свое изявление от страната или чужбина.

Атлантическият съвет на България използва правото си като неправителствена и непартийна организация да попита президента Радев, дали тази негова позиция не е продиктувана от действията на г-н Ненчев като министър на отбраната, в чийто мандат беше преодоляна руската зависимост за ремонт на така любимите на Радев самолети МИГ-29? Дали дейността на министъра Ненчев, оценявана от Атлантическия съвет на България като положителна, не е причината Радев и подобните нему да се стремят всячески да попречат на Ненчев – човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил, да бъде ръководител, макар и временно управляващ, на посолството ни в Киев?

Атлантическият съвет на България счита, че подобни антибългарски и антиевропейски политики са вредни за българската държава. Подобни политики и "политици" рушат престижа на страната ни. Престиж, граден с десетилетни почтени усилия от поколения български политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг.

Ние сме за силна, просперираща и благоденстваща България, извън хватката на зловредни проруски сили и политически играчи! А вие, г-н президент, за каква България сте?", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
27
 
! Отговори
Атлантик преди 1 месец
Зеленски се чуди кой да мобилизира а тия - атлантически сьвет още не са записани доброволци на фронта , сьщите борци срещу путин като - украинските летовници с пачките
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ненчев отива в бункера в Киев. Но няма атлантици от България за фронта. Няма доброволци да се запишат в чуждестранния легион. Там има французи, британци, американци, но няма от нашите атлантици. Срам ни е от вас, български атлантици.
47
2
 
18
 
! Отговори
Jonsy преди 1 месец
Баща му на Мони Паси кой беше?
46
5
 
16
 
! Отговори
Бухахахахахаха преди 1 месец
Атланшити и престиж?!? 666аасссси оксиморонЪ,баце!
45
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това се случва от както Радев е президент, сигурно скоро ще станат близо 8 години... та мили евроатлантици като скачахте пияни на площада онова лято не ви бъркаше този факт, сега когато кобрата избяга от чувала и е на път да завладее дръжавата в полза на Путин се сетихте!
44
27
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Не само Атлантиците са възмутени. Аз също.
43
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То един "престиж" ***... с глава-та на тиквата.
42
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е очевидно за султаната в републиката на Васил Левски.Ако има гавра с идеалите над които се кълнем 150 години, то това е този турско татарски султанат управляван от Доган 35 години.Смянят се кабинети, везири, силни партии падат и заминават, а лицето Доган стои като аетолах и си назначава нови министри и везири.Корумпирал цялата политическа система, за да може той спокойно да раздава порциите в държавата.Радев е новия Пеевски.Затова и искрите между тях.
41
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е ! Прави са евроалантиците. Какъв е тоя костюм, трябва да е по прашки
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по голем ойроатлантик от магнитски има ли ?
39
5
 
33
 
! Отговори
Жомпи преди 1 месец
Абе като зема едно дръво, та от атлантици на пасифици ще ми станат
38
28
 
3
 
! Отговори
Атлантическия Съвет преди 1 месец
Е гордост и чест
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ненчев човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил" --- Само Пеевски е с по-ясно изразен евроатлантически профил. Ненчев, ако се напъне да се изрази по-ясно евроатлантически, може и той да успее да влезе в списъка Магнитски. Или няма шанс?
36
1
 
32
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пръв в украйна може да отиде - соломон паси вместо да се криеИ при - бкп се снишаваше и дума не обелваше за атлантически ценностиПосле взе много да му знае устатаУкрайна има нужда от доброволци за фронта а не лаладжии
35
2
 
29
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Ами тогава да пратим Атлантическия съвет на България да ни "отсрамят" в окопите в Донбас. Може пък руснаците да ни направят огромна услуга и да ги отстрелят. Уви, атлантиците ни са такива п-осе-рк-овци, че ако все пак ги пратят в Донбас (никакъв шанс да се пишат доброволци за място, където може да ги бият) ще се предадат за нула време.
34
22
 
6
 
! Отговори
Атлантическия Съвет преди 1 месец
Рус0робииии марш на источния фронт!
33
3
 
19
 
! Отговори
хи хи преди 1 месец
Какъв престиж?
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да ходят да се гмуркат в Аттланрика
31
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още атлантици трябва да пратим. Атлантиците в България се крият като украински дезертери и само пускат хартиени позиви срещу властта. Зеленски моли за хора с евроценности да се борят на фронта срещу руските орди, нашите евроатлантици му пращат хартиени маймурандуми за тоалетната му.
30
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този клуб е чужд агент и трябва да се регистрира като такъв, а членовете му да нямат достъп до държавна информация, камоли засекретена информация.