Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни

Позицията им е свързана с назначаването на Ненчев за посланик в Украйна
Обновена: 23 юли 2024 14:35 | 23 юли 2024 14:34, Нели Христова
156
 Атлантиците се възмутиха на Радев, рушал престижа ни
Снимка: БГНЕС

Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента да торпилира външната политика на България. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет на България по повод на острата реакция на президента Румен Радев във връзка с вероятното назначаване на Николай Ненчев на поста временно управляващ нашата мисия в Киев.

Ето и публикува пълния текст на позицията:

„Атлантическият съвет на България с огромна тревога наблюдава продължаващите опити на президента на Републиката да торпилира външната политика на България, в изгода на Кремъл и путинска Русия. Подобно действие е и неговото днешно изявление, по повод оповестеното назначение на бившия министър на отбраната Николай Ненчев като Временно управляващ българското посолство в Киев. Недоумение буди аргументацията на президента Радев, която вместо политически доводи, прибягва до личностни нападки към Ненчев за „липса на професионални качества и подготовка“. Подобни твърдения са доказателство единствено за липса на други аргументи. По същество, това действие на правителството е единствения начин да се преодолее спираното от Радев повече от две години назначаване на титулярен извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Украйна. Липсата на посланик, или временно управляващ, в Киев е в ущърб на двустранните отношения между България и Украйна, нещо към което президента Радев всячески се стреми и което доказва с всяко едно свое изявление от страната или чужбина.

Атлантическият съвет на България използва правото си като неправителствена и непартийна организация да попита президента Радев, дали тази негова позиция не е продиктувана от действията на г-н Ненчев като министър на отбраната, в чийто мандат беше преодоляна руската зависимост за ремонт на така любимите на Радев самолети МИГ-29? Дали дейността на министъра Ненчев, оценявана от Атлантическия съвет на България като положителна, не е причината Радев и подобните нему да се стремят всячески да попречат на Ненчев – човек и гражданин с ясно изразен евроатлантически профил, да бъде ръководител, макар и временно управляващ, на посолството ни в Киев?

Атлантическият съвет на България счита, че подобни антибългарски и антиевропейски политики са вредни за българската държава. Подобни политики и "политици" рушат престижа на страната ни. Престиж, граден с десетилетни почтени усилия от поколения български политици, общественици, дипломати и военни, всички те водени единствено от Отечествения дълг.

Ние сме за силна, просперираща и благоденстваща България, извън хватката на зловредни проруски сили и политически играчи! А вие, г-н президент, за каква България сте?", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
26
 
! Отговори
Сюлейман Паси преди 1 месец
Евроатлантик съм, още откак седях в скута на бай Тошо!
68
2
 
30
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Влечугите са недоволни...:)))
67
1
 
26
 
! Отговори
ДОБРИЯТ СВЕКЪР преди 1 месец
ВЪЗМУТЕНИТЕ АТЛАНТИЦИ СА КАТО ЗЛИТЕ СВЕКЪРВИ - ПРОСТО ТАКАВА ИМ Е ПРИРОДАТА!!! ЗЛОБНИ, ДРЕБНАВИ,МАНИАКАЛНО ПОДОЗРИТЕЛНИ, РИЯТ И РОВЯТ КАТО КАПРИЗНИ П Р А С Е Т А И ДЪРЖАТ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТЕХНИТЕ КАПРИЗИ!!!...
66
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резидента пак се изложи.
65
1
 
18
 
! Отговори
Ненчев - стожер! преди 1 месец
Ненчев значи евроатлантизъм! Ненчев значи патриотизъм! Ненчев значи европеизъм! Ненчев - земеделец с перука и огромно либидо, който разбира от труженички - единствения избор за дипломат в УКР! Без Ненчев в Киев ще дойде бедствие за България! Без Ненчев в Киев украинките ще останат незадоволени!
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паси не е българин и няма право на глас в Православна България! Този бастърд каза "Майната му на Православието".Като не иска православие тази пархатая муцуна да иде в някой кибуц и там да се изказва.Баща му Исак Паси беше референт на ТодАр Жевков - синът ренегат и конформист.Майната му на него!
63
2
 
30
 
! Отговори
КУЛТуви фрази преди 1 месец
Председателят на евро атлантическия клуб в България е Соломон Паси,доказан родоотстъпник-предател и слуга на Америка. Негови са фразите ,,Да върви на м.йната си православието" и ,,Не е важна България,а Украйна". Изречения достатъчни,тази плюнка да бъде изправена пред закона,а ако няма такъв правораздаването да го раздаде народа. Ще почакаме още малко и това ще стане
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си събира жалките другарчета като Русев и нему подобни и жените им и сестрите им и братята им и да се омитат. Цяла България ли очакват да ги храни?
61
1
 
23
 
! Отговори
Вълчо преди 1 месец
Представяте ли си следната ситуация: Черноморския съвет във Вашингтон възмутен от позицията на Байдън за Украйна и подривното влияние на Зеленски.
60
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е този Атлантически съвет на България? Ние нямаме допир с Атлантическия океан. Значи това са индивиди, служещи на държави, които са покрай Атлантика. Но ако служат на чужди държави, като какви се напъват да определят външната политика на България?
59
13
 
8
 
! Отговори
Резидента преди 1 месец
Аз съм за Рассия,ба....
58
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой го писа това? Мони псето ли?
57
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои са пък тези, че даже да коментират президента? Някакво клубче от 10-20 души. Те ли ще определят външната политика?
56
3
 
36
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 1 месец
На "атланциците" никой не им е виновен,че нямат читави хора!Не може куцо и сакато да се праща на държавна ясла!
55
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е единствения нормален политик.Всички други са застаряващи червени кукундрели
54
3
 
34
 
! Отговори
Аз само да питам преди 1 месец
България има ли излаз на Атлантическия океан, та има атлантически съвет? Или просто външни сили се опъват да влияят на външната политика на суверенна и независима България?
53
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащаму на соломон паси сьщо бе в бкп защо
52
4
 
2
 
! Отговори
ВъзМутен преди 1 месец
*** от кадя на кадя, бе? Кумонизде! Сасипахте я тая държава! Оставка! Вся власть советам!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща му на Мони Паси кой беше? --- Трябва да е бил някой много ясно изразен евроатлантик, човек и гражданин, в никакъв случай селянин.
50
25
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Разбира се , че ни руши имиджа и се излага пред цял свят , *** !!