Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
22
 
! Отговори
Спасов преди 1 месец
За Бойко ще са последни... Може би и за Пеевски...
274
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ ясно да кажат дали ще правят правителство с мафията ГЕРБ-ДПС и ако е да ,въобще да не си правим труда да ходим на избори. ГЕРБ-ДПС водиха жестока война против тях с лъжи и компромати, със скалъпени обвинения и фотомонтажи. Така че не мога да разбера наглостта на Бойко да иска да управлява с тях.
273
0
 
7
 
! Отговори
Доган каза преди 1 месец
Навремето Обръчи от фирми наще в парламента пишат Парламентарна група
272
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, каква ти е подкрепата че да изискваш каквото и да е??
271
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
270
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
първия, втория, третия, ... петият, шестият и седмият.... То в случая има двама: за ГЕРБ-СДС и против ГЕРБ. Не може малцинството "за ГЕРБ-СДС" да диктува условия на мнозинството.
269
1
 
8
 
! Отговори
До дупка преди 1 месец
Дом те каже Тиквуний. Избори до дупка докато не станете разногледи, папуняци проклети.
268
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата държава гори,на него избори са му в главата.
267
1
 
11
 
! Отговори
Преди избори преди 1 месец
Партии В парламента парламентарни групи Що по време на изборите не се казвате Парламентарни групи да знаеме за коя групировка да гласуваме
266
0
 
9
 
! Отговори
Що делите хората преди 1 месец
На партии преди изборите а в парламента искате коалиции като са гласували само 35% от гласоподаватели Всички сме парлеву васали на васалите от Европа
265
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Борисов по време на пожарите се скри ,а сега пак изникна като отровна гъба мухоморка от пепелта на пожарите. Вижте му само главата как изглежда и в какво се е превърнала. Този вече се превърнал в някакво античовешко зло същество ,както и близнака му Пеевски
264
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пребивава в заблудата, че вече е изпран, легитимен, населението е в амнезия и го чака розовко бъдеще, но откраднатите пари ги няма-а-а-а, следователно сме в начална позиция и ако повтаряме същите действия без смяна параметрите на системата резултатите ще са същите.
263
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ивелин Михайлов 30 процента на другите избори и да пробваме нещо ново вече
262
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак се кани да управлява тоз. Няма пък. Няма да са последни. Избори докато няма Герб и ПП
261
2
 
5
 
! Отговори
До Точно преди 1 месец
Коцето ли ще е председател?
260
2
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 1 месец
То остава само Възраждане! Тарикат!
259
0
 
22
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
А Дано! За тебе да са последни като главатар на ОПГ ГРОБ.
258
2
 
11
 
! Отговори
Ще ще преди 1 месец
За тази година! Кой те би, да разваляш сглобката?
257
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно! Няма да са последни и следващите избори. Величие-то ще върнат гласовете на ПП-ДБ-то. Герб ще са първи, но правителство пак няма да има. Ще има нов цирк, нови драми и лозунги. Как ще се пременят ПП-ДБ, хем с мераци за "техническо правителство", хем без Герб не е ясно. Целта е моткане, протакане. В мътната вода как хубаво се лови риба ...
256
0
 
14
 
! Отговори
Точно така! преди 1 месец
Тези избори ще бъдат последни преди първото заседание на Военния трибунал. Само така националните предатели ще бъдат изпратени в дранголника.