Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Трябвало да се разберат с останалите партии за подкрепа
20 юли 2024 11:55, Александър Попов
345
Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни
Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
А дано да ти са последните, че на хората им писна от такъв интригант неудачник като тебе!
234
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последните избори бяха сега обаче за шарлатаните и дайбългария. А на следващите както е в реда на нещата ГЕРБ ще спечелят и Борисов ще е премиер.Аиде със здраве
233
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В демокрацията има и отрицателен вот -- остракизъм. Отрицателният вот не е каквото ви говорят разни кухи коментаторчета. Остракизъм означава -- ако в системата има някой който е в много силна позиция и заплашва интересите на обществото, за да не бъде убит или вкаран в затвор, се гласува за отстраняването му чрез изпращане в изгнание извън страната за десет години. Чрез подобна предпазна мярка демокрацията е пълноценна действаща система, без нея е врата в полето и залъгване на населението.
232
1
 
13
 
! Отговори
,пак този преди 1 месец
Надяваме се да са последни и вече да не виждаме същите мутри!
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много пари даде държавата за избори , поне така казват.
230
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
...знаете ли,има много неожбясними парадокси в живота ни....Но НАЙ-НЕОБЯСНИМИЯ е този:..-Полуеднокнижен МУТРОИД да определя толкова години битието на цяла държава ..Наистина не мога да си го обясня ...Не знам ВИЕ дали сте наясно..Ако има хора,на които е ясно,то...направо им завиждам..
229
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
тези избори трямва да са последни,НО ЗА ТЕБ,противенМУТРОИД !!!!!!!
228
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ако съм на негово място - слагам екипа (ам не на тигрите)- хваштам маркуча и по гори и села да ме снимат поне...Нали уж пожарникар съм..Ан нейсе - той избори та избори - докато Делян или Доган пак го натиснат..
227
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласуващите за герб са една част негови съучастници, друга част купени гласове, трета --фалшифицирани гласове. Може да се смята колко са едните и другите и третите.
226
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осанна ЧЕКМЕДЖАН имал прозрение..че уж трябва да се "разбират подкрепят" - ам реално да става на неговото и Кот той каже..инъче нали виждате неможе пълноценно да се краде от "аматьори"- не влизат в неговите схеми толкоз лесно..Идват нови кадри от села и паланки и те искат да папкат- рода иматТъй че налягайте си парцалките казва докато се докопаме- после удри върти..целувайте ръка-.."жънете" поръчки комисионни - до тогава ШШШШШТ
225
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде баце, време е да ходиш при Алексей Петров
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
' Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация" ' -- да това не е демокрация, само че ни трябва дефиниция на демокрация. твоята мафиотска организация с добревчета и теменужки не се вписва в партия и за приблизителна демократична система.
223
0
 
6
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Обещай ,че после се пенсионираш и няма да се бъркаш в политиката ха ха
222
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избирай между себе си и внучетата. Престъпни котила не ни трябват.
221
0
 
2
 
! Отговори
Манго Асан преди 1 месец
Защо бате , ще се отказваш ли вече?Недей бре , такава манга пада от тебе не се отказвай
220
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябва да се допуска герб да участва в нови избори. И това е напълно нормално -- защото това е организация на мафиотски принципи и под контрол на чужда държава, и която работи против интересите на българската държава. Илюзия е да се мисли, че с избори както досега може да се постигне нещо. Трябват други радикални действия.
219
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Баце говори едно,а върши съвсем друго.Предложеното от него правителство беше проформа.Знаеше,че няма да получи подкрепа.Шарлатаните му поднесоха на поднос служебно/ГЕРБ/ правителство.Изборите не го бъркат.Може да ходи на избори след избори.През цялото време ще разполага с правителство.
218
0
 
1
 
! Отговори
Еленко преди 1 месец
Долу корумпетата! Забрана на партиите!Съд за Цоко, ***, съд за почиващите си в Позорището! Съд за Шопара, съд за Маамет "тежкара"! Съд, съд и, а дано с..рт!:Амин, дай Боже!
217
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тежък криминал и предател мечтае за подкрепа ? -- ха-ха, хий-хий . Кукуриго, нещата излязоха вече извън контрол и трябва да се лее кръвчица.
216
2
 
1
 
! Отговори
Хитлер преди 1 месец
Може да са последни въобще .