Анализатори: Страната вече е в предизборна кампания

Политиците се държат като спортисти, искат да спечелят състезание
Обновена: 19 юли 2024 11:46 | 19 юли 2024 11:46, Красимир Ангелов
26

От ПП-ДБ обявиха, че след като нямат подкрепа от останалите партии в парламента, ще върнат неизпълнен втория мандат. Президентът Румен Радев обяви по-рано днес, че ще им връчи мандата в понеделник. А Слави Трифонов поиска Радев да връчи третия на "Има такъв народ" (ИТН). Има ли решение в рамките на този парламент, или поредните предсрочни избори са неизбежни?

"Нашите политици се държат като спортисти. Спортистът има цел - да спечели състезание. Разликата е в това, че политиката не е спорт, тя може да се играе със страст като спорт, но не е спорт. Целта не е само да спечелиш изборите, а като ги спечелиш, трябва да почнеш ежедневно и всеотдайно да работиш за хората, почти невидимо, а не да ходиш от студио на студио да обясняваш на гражданите колко си велик", заяви политологът проф. Анна Кръстева в предаването "България сутрин".

По нейни думи липсва отговорността за управление у политиците, но виждаме леки стъпки към нея.

"За първи път виждаме опити да започнат да си говорят. Това е разликата преди избори и след избори. Преди избори могат да се конфронтират, но след избори трябва да седнат, да се разберат и да направят правителство", категорична бе проф. Кръстева.

"Партиите искаха да си работят в парламента и да имат един ГЕРБ, когото да подритват и да мачкат, а не негов гръб всичко да направят, защото няма да може да се справи с всичките проблеми. Точно както е това непрестанно искане на оставката на вътрешния министър, което няма нищо общо с това дали се справя или не с нещата. Това е от началото на сглобката - защо? Още тогава стана ясно. Той отказва да свърши някои неща, за което го натискат политиците и през цялото време се опитва да налага не просто образа си, но и действията си на професионалист", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея точно партиите, които говорят за овладяването на службите, са тези, които искат да сменят вътрешния министър.

"Още от преди финала на предходните избори беше ясно, че ситуацията на ГЕРБ е променена, че другите партии или трябва да приемат това и да работят с ГЕРБ и да направят правителство, или пак ще ходим на избори", каза доц. Буруджиева.

Политолозите отбелязаха, че България вече се намира в явна предизборна кампания и проф. Кръстева бе категорична, че страната ни няма нужда от нови проекти от типа на "Величие".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Тази Татяна Буруджиева е толкова некултурна жена, слушах я вчера по тв, някаква изнервена, доминираща, налагаща мнението си, неуважителна, прекъсваше другия коментиращ и водещия, нахална, нагла, агресивна, дори вулгарна, нарече другия коментиращ с обиден епитет "папагал", грозна работа! В България много анализатори и политолози нямат елементарна култура на говорене пред медиите! Най-грозтото е когато се надвикват и не дават на опонента да изкаже своята гледна точка!!! Това го няма никъде в ЕС!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Индекс на Пригодност преди 2 месеца
Стига некомпетентни политици! Време е за промяна!Индекса на пригодност - тестове за интегритет, лоялност и интелигентност на кандидат-депутатите. Да знаем за кого гласуваме! Искаме прозрачност и качество в политиката.Повече информация може да намерите на следните адреси:Oфициален сайт: https://ip-bg.info/ ___ YouTube канал: https://youtube
15
0
 
1
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
президентска ''република'' е и най-отвратителната недоимперия, рашистката федерация.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единствено ПП-ДБ са в състояние да управляват България. За последните 3 години само те успяха да съставят редовен кабинет. Всички други се провалиха многократно. Затова трябва да се гласува само за ПП-ДБ на всички избори.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АБЕ Б У Д А Л И, ОТ МАРТ МЕСЕЦ ДО СЕГА СТРАНАТА НЕ Е СПИРАЛА ДА БЪДЕ В ПЕРМАНЕНТНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ!!!...
12
4
 
8
 
! Отговори
Шарлатаните преди 2 месеца
Вече не били шарлатани..Радев им прости и пак щял да дига юмрукя...На помирителна среща ще похапнат баклава кадаиф тулумбички,сладка бозичка....въъъх
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само това не е опитано - президентска република. Там нещо не работи - един човек е отговорен. Излизаме на улиците и го отнасяме. Сега колективна отговорност = колективна безотговорност. Някой помни ли имената на всички 240 депутати. Ми нали те са волята на народа. Защо са и толкова много. Вижда се, този модел тука не работи. Ние не сме общество като Германия, Франция и т.н. Южните народи им трябва твърда ръка
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 7 според теб, парапетов и парапетова,ще ни изкарат от кризата ли?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе къде са депутатите гледам сега в Парламентарният контрол има нема 30 човека в залата със квесторите и стенографите!То вярно петък но то май и в останалите дни си е така.Какъв контрол има народа към народните ни депутати?
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никакви избори,президента да разпусне всички партии,и да станем президентска република,по света има най-малко 20държави,които се управляват от президент,и са много добре.
7
14
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Ако има нови избори, хората трябва масово да излязат да гласуват за ПП-ДБ! За да може България да излезе от кризата и да има стабилно, нтикорупцио и про европейско правителство!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Страната вече е в предизборна кампания" -- само че за да гласуваме искаме политици в затвора. иначе не става. герб трябва да бъде отстранена от изборите и лидерът й съден за злоупотреби с бюджетни средства.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що за професия е "политолог" ??? Питай баба Мара от пазаря, анализът й ще е на по-високо ниво от този на тези две стари кифли. Баналности, профанизъм, липса на каквато и да е експертиза. ниво махленска бакалница.
4
4
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 2 месеца
Буруджиева в защита на ГРОБ, както винаги!Мила моя,не смяташ ли че трябва да се преориентираш вече и да заложиш на по-перспективен кон? Защото ГРОБ е мого уморен кон вече,много!А знаем какво се случва с уморените коне,нали?
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе кви политици са тия плъхотрони от ппдб. Те са само в кампания към момента. По цял ден висят в студията и разправят, че всички други са виновни ама не и те. Колко милиарди изчезнаха, колко машини и пари отидоха в Украйна. Някой компенсира ли ни? ПВР успяха ли да го входират и да дойдат пари. Какво стана със заводите и пътищата. Трябва да си много жалък или корумпиран за да гласуваш за тия комикс герои
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой не скача е червен...зелен, кафяв...чували сме ги всичките цветове. Изворът е направен отдавна. Вие сами виждате от терминал 2 . Ще останат един ден само депутати в България , без население.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Верно ли,бе?Как пък ние още не сме разбрали!Аман от аналИзатори,които ни мислят за т.панари.Плаща ли им някой за това изхождане,или е на доброволни начала?

Спонсорирани публикации