ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат

Разчитаме на зрялост в предстоящата предизборна кампания
9 юли 2024 13:51, Инна Ангелова
83
ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ излязоха с позиция, в която ясно и категорично заявяват, че няма да подкрепят втория и третия мандат за съставяне на правителство при абсолютно никакви условия.

"Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство. Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа”, се казва още в изявлението.

От ГЕРБ допълват, чепризивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми, а не обществени такива.

“Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", се казва още в позицията на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: позициямандатГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
31 Ноуп! До Борисов достигна вестта за подлостта на Доган, Пеевски,ДПС, които разиграха театър, министри в правителството "Желязков". Поискаха цялата власт още с първия мандат. След това с втория, когато Доган заповяда да не се гласува за ГЕРБ. Оставиха 30 да гласуват "за", за да заблудят Борисов и да му извият ръцете за подкрепа на техния мандат. Но, явно са подценили ГЕРБ и техния лидер. Номерът на дерибеите в ДПС, сред които Доган и Пеевски, не минава.
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Киро да арестува пак Тиквата както миналата година :)))
32
10
 
4
 
! Отговори
Йо преди 2 месеца
КАТО НЕМОЖЕМ ДА МАХНЕМ МУТРИТЕ ОТ( ГЕРБ И ДПС) ОТИВА МЕ КЪМ ПРЕЗИДЕСКА РЕПУБЛИКА ТЕЖКОНИ С ТОЯ РАДЕВ
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски е доооооста по- умен от агент Сава! Макар че все пак не бива да се самозабравя.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
29 Мисля, че Пеевски играе заедно с Доган, за овладяване на държавата на трик.
29
7
 
13
 
! Отговори
Даскалицата преди 2 месеца
Да бъдем сериозни! Вашите опорки не вървят! Даже цялото ДПС да беше гласувало, отново нямаше да има кабинет! Разберете, ние хората не сме глупави като вас! Дерибеи мерибеи дрън дрън! Излагате се! Просто Борисов се надяваше да не го изберат, а предложи кабинет за да отбие номера! Уви. Никой вече не вярва на герберската пропаганда! Чао!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
18 Видя се, че на черното, бяло казваш. Три пъти се видя, че ПП,ДБ не стават за нищо. Сега се вижда, че и ДПС не става за нищо. Възраждане стават патерица на ПП,ДБ, с което ПП,ДБ потвърждава, че не е евроатлантическа партия. Което вече знаехме.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доган направи СТРАТЕГИЧЕСКИ гаф! Вместо да подкрепи Пеевски, който изведе партията до Второ място и се опитва да я направи ЕВРОПЕЙСКА, той се подведе по старите оядени дерибеи от ДС, стари негови дружки от младите му години в ДС!
26
6
 
6
 
! Отговори
хах преди 2 месеца
Че те ГЕРБ и лъжливото банкянско мафиотче и първия много много не искаха. Те искат да властват монополно, а ДПС да са им съдружник в сянка (както бяха 12г). Искат също да нямат вина за нищо, а само да плюят по другите. Така както Винету си мени мнението по сто пъти на ден, така и бяга от отговорност и лъже. Да се радват на ниската избирателна активност и възможността да продължават да си купуват и манипулират изборите. Ако направят гласуването задължително и въведат уседналост - ГЕРБ и ДПС - аут
25
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 месеца
До 18.....Ти кво исш бе, да идват на власт, да окрадът и да бегат тва ли? Ааа немама да стане, Баце ще ради докат може да оди, също като кметот на Монтаня
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
20 Напротив, ГЕРБ добре обясниха приоритетите си. Дерибеите обвиняват Пеевски, че не разговаря с тях и то точно в деня на гласуване, за кабинета "Желязков". Ясно е, че има заговор срещу държавата, в полза на дерибеите на Доган.
23
2
 
9
 
! Отговори
Курти преди 2 месеца
Еми като не можете за 5 лева работа да свършите махайте се от там.Стотици милиони изхарчихте за безкрайни избори и пак нищо.От 30 години все едни и съши предатели сте там.Да не споменавам че всичките сте нелигитимни заради тая ниска избирателна активност защото хората не ви искат и останаха само купените гласове.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напротив, "турци" се оказват не само ДПС, но и ПП,ДБ,Възраждане са с тях един файтон. В една посока вървят, срещу държавата, за да крадат заедно с дерибеите на Доган.
21
7
 
9
 
! Отговори
Ага преди 2 месеца
ГЕРБАДЖИИТЕ И ПЕЕВСКИ НЕИМ СЕ ДАВА СЪДЕБНАТА ВЛАС СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОС -АБЕ КОЙ ЩЕ ИСКА ДА ПРАВИ ПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ТИЯ МУТРИ
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер. То идеята е тях да ги няма.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Азе мисля , че и за това , Путин пак е виновен !
18
8
 
10
 
! Отговори
Даскалица преди 2 месеца
чудно ми е дали някой разбра точно какво конкретно са предложили ГЕРБ СДС, за да бъде подкрепено от когото и да било?! Да предложиш само някакъв кабинет, колкото да отбиеш номера точно както преди време направи Слави не означава абсолютно нищо. Напомням на герберите, че тогава с тази стъпка Славчо загуби половината си гласове. А ако на следващи избори народът все пак излезе от бърлогите и отиде да гласува, батбойковчетата няма да вземат и 5%. Факт!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нито един лидер по света не се крие така като Ахмед Доган, когато партията му създава хаос в държавата и се раздира от вътрешни проблеми, като ДПС. Освен ако не е фиркан.
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време е Бойко да се пенсионира. Да си гледа магнолиите и да си харчи откраднатите милярди. Видя се, че ГЕРБ вече за нищо не стават. 7 пъти опитваха за правителство и нищо..все греда.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПееСки :---''Аз мога и без Борисов''... !