ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат

Разчитаме на зрялост в предстоящата предизборна кампания
9 юли 2024 13:51, Инна Ангелова
83
ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ излязоха с позиция, в която ясно и категорично заявяват, че няма да подкрепят втория и третия мандат за съставяне на правителство при абсолютно никакви условия.

"Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство. Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа”, се казва още в изявлението.

От ГЕРБ допълват, чепризивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми, а не обществени такива.

“Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", се казва още в позицията на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: позициямандатГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
12
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Абе толкова сте ми смешни коментиращите тук, дето сте не повече от 10-15 човека. Пишете едно и също в продължение на десетилетия 24 часа, 7 дни седмично. Ами шижте си резултатите бе, дрогаре! Всичките ваши комунистически и промордорски партии - БСП, Изpaждане, сега и подполковническата Бeзличеи събрано в проценти не може да стигнете и на половината на евроатлантическите ГЕРБ, ДПС, ПП/ДБ :))) Иначе като ви чете тук човек може само да ви се смее на акъла и да си мисли, че едва ли не 100% от българите са комунисти и са срещу евроатлантиците :)))
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е той,Бочко не искаше и първия мандат,затова предложи всичките си гербави калинки,знаейки,че никой няма да гласува за тях,освен ДПС,както и стана.Сега се прави на жертва,коронният му номер,когато стане напечено около него,и как всички други са виновни,само не и той.Преди изборите може за 12-ти път да скъса менискус,за да гласуваме от съжаление пак за него.
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъй като правителство в близките 5 години няма как да има да се вкара в конституцията избори на всеки 5 месеца задължително до като на ГЕРБ им свършат парите за покупка на ромите и да идват нормалните от Възраждане да управляват с нормални министри не посочени от Козяк 16 а капацитети в своите области.Друг път няма.
51
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Герб ! Другите са аматьори .
50
4
 
2
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
Има само двама нормални лидери в цял свят - Мелони и Милей.Всички останали са ненормални - или подкрепят Русия, или Байдън.Ми то едно и също бе!Да ви каже Милей какво е комунизъм - Денков, Петков, Байдън, Си, Путин, това е комунизъм.Леваци, крадци, мързели.Байдън и Путин, и двамата леваци, са от една страна на барикадата.
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Буци е обиден на всички и всичко приема много лично.Сега ще си отмъщава както само той си знае и понеже лостовете на властта пак му се изплъзнаха,ще се опитва да ги разцепва с интриги и всякакви други средства,присъщи му от мутренските години та до днес.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подкрепата за агент Сава е подкрепа за Путин и КГБ! Факт!
47
5
 
6
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
Величие откраднаха от ГЕРБ.Сега щяхме да имаме правителство.Радев чрез службите и ИО открадна.Комунисти.
46
8
 
16
 
! Отговори
До 41 преди 2 месеца
Голямо е егото на вожда.А иначе са пълна скръб!Знаем ги що за стока са,как печелят изборите и кой гласува за тях.
45
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без Герб, нещата ще потръгнат. Да не си точи ножа буци.Няма да стане
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ви искаме нито меда,нито жилото.Крайно време е да ви изхвърлим от политиката,въобще,вместо пак да ви сърбаме попарата.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
43 Тези избори да ги плати ДПС.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
40 Е, как пък досега, Пеевски не видя дерибеите в ДПС? Явно, подъл трик играе ДПС.
41
2
 
6
 
! Отговори
;) преди 2 месеца
Избори до дупка, о йес! За сметка на народа, ооооо йес! Нека, нека
40
6
 
14
 
! Отговори
Даскалица до 36 преди 2 месеца
Както се казва - Сън в лятна нощ. Няма как да се съглася с написаното от вас. Герб СДС за пореден път провалят мандат заедно/без ДПС. Борисов се надяваше някой от ПъПътата да гласува за безпрограмния и безидеен кабинет. Но уви, не му се получи задявката. Чакаме истинска партия с истински национални десни идеи, за които да гласуваме! Няма как да ви харесаме претоплената за стотен път манджа.
39
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
38 ГЕРБ са големи. Колко пъти са първи, сега с над 10% пред останалите. И могат да управляват. И ги подкрепя шефката на ЕК, шефът на ЕНП.
38
4
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 2 месеца
Е как пък досега ГЕРБ не видяха дерибеите в ДПС и дружбата им беше неразривна,а когато се разцепиха,сакън,това не са нашите хора.Аааа,не така!
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие сте извън сметките! АУТ! Никой не ви търси "подкрепата".
36
11
 
10
 
! Отговори
Цццц преди 2 месеца
ГЕРБ решиха да се правят на големи и да дестабилизират държавата, като искаха по-голямо парче за себе си, сега нека си сърбат манджата, която сами си сготвиха.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вашата подкрепа е като игра с дявола,така че,по-добре да я няма.