Радев: Август не е месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември

Вероятността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден
4 юли 2024 19:30, Анисия Иванова
277
Радев: Август не е месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември
Снимка: БГНЕС

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори. Така че знаете, че август месец не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

В най-скоро време ще се разбере решението ми, каза Радев. Ще отчета обстоятелствата, така че да не отидем на избори до средата на септември, посочи президентът.

По думите му вероятността да няма редовно правителства расте с всеки изминал ден.

По темата за отказа му да води делегацията на срещата във Вашингтон, Радев каза: „Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, но точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение на всички граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна.

Не съм съгласен с ангажимента за конкретна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на БА преди да сме получили заместващи образци, обясни Радев. Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа, забележете“.

Без да има яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон, подчерта Радев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
170
2
 
1
 
! Отговори
До 172 преди 2 месеца
Кога бе бохо ,било е един месец ,щото не се знаеше,след разпада на соца ,какво е положението в България.Ти ,ако си мислиш,че разни дечурлига стоят срещу теб много си сбъркал
169
6
 
4
 
! Отговори
Путинска солярка преди 2 месеца
Каквото и да правиш русофобе, бензина ти го дава Путин. Ти русофобе караш таратайката си с руски бензин.
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
167
6
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 2 месеца
Къпя се от бидон на двора, заради скъпия неруски газ!
166
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия мачка нацягите и наетото натовско дришньо и напредва стремително на фронта. Русия направо пържи нацягите и натовците още в хотелите, преди да са се добрали до фронта. Русия ви пръска и аз съм много доволен муахахаха!!!
165
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като се разхождам по улиците 3 от 10 човека са русофоби и тия същите за една ракия биха продали и майчиното си мляко. Биха станали палачи подчинени на западния фашизъм.
164
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
95% от БГ русофобите са изтеглили заеми от банките, които и правнуците им няма да успеят да върнат. Няма проблеми Русия ще помогне дори и на русофобите като измлати със Сармати и Ярсове по гейропата...След това "тишина" и никой няма да търси от русофобите кинти)))
163
0
 
2
 
! Отговори
До Смех преди 3 месеца
Това ли научи в чалготека
162
7
 
2
 
! Отговори
До до 161 преди 3 месеца
Колко нормална? Когато беше с купони за 15 литра на месец?
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те си правят илюзията, че ако направят някакъв механизъм, който не почива на никаква демократично основа, т.е. няма обществена подкрепа, той ще възпроизвежда постоянно войната, без значение какво е желанието на гражданите и избраните правителствата.
160
6
 
3
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 3 месеца
Какво става с американските визи за БГ? Нямам търпение нашите любими американци да ни дадат безплатни визи за уличните им к0пт0ри с въргалящи се наркоси и спящи бездомници.
159
3
 
2
 
! Отговори
Даниил преди 3 месеца
Ще решим на тайната вечеря!
158
4
 
5
 
! Отговори
До 161 преди 3 месеца
Ами щото си в ЕС и слагаш акциз какъвто се изиска от ЕС,щото като не бяхме в ЕС цената на бензина беше съвсем нормална
157
3
 
2
 
! Отговори
Путин е велик! преди 3 месеца
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
156
6
 
1
 
! Отговори
Макарончо преди 3 месеца
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал е в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!
155
2
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
ХАОСА И БЕЗХАБЕРИЕТО Е НАШЕТО НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ КАТО НАЦИЯ!!!ЦАРИ ПОВСЕМЕСНА СОЦИАЛНА ТЪПОТА...ХАХАХАААА!!
154
7
 
2
 
! Отговори
ФАБ-3000 преди 3 месеца
Кефи ме как руснаците правят на кайма укронацягите със супер мощните авиобомби ФАБ-3000. Нашите русофоби цапат бикините от страх и не искат да идат да помагат на укро-приятелите им. хахахахаха
153
3
 
4
 
! Отговори
Дефакто преди 3 месеца
Руснаци са украинците, а руснаците са монголци!
152
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путинския бензин у нас е 3 пъти по-скъп от Русия! Защо?