Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон
27 юни 2024 14:55, Нели Христова
124
Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участието на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ, съобщи правителствената пресслужба.

Позициите не са публикувани, а приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ко стана с хувната у Альбена у ъ Крантево? Нещо резервацийките падат май дочувам.
62
0
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 дни
Ще им трябва голям самолет.Много екскурзиянти.
61
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако питате мен, най-доброто решение е да не ходим изобщо на тази среща на НАТО. България няма пушечно месо за Украйна.
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Подозирам, че преди събирането Русия ще направи накакво показнО, за да си опичат акъла (ако нещо е останало) .... Още се мълчи оглушително по обезвреждането на американския стратегочески безпилотник, който разузнава и координира действията на НАТО е Украйна: руски Миг-35 с полет НАД американеца му е объркал електрониката и амер. "си е тръгнал за вкъщи", без да си свърши заданието. Това е предната нощ. Затова Остин е звънял по спешност на рскиоя министър на отбраната....и доста са си говорили....
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А ИМА ЕДНА КРАТКА ПРИКАЗКА РАЗКАЗАНА ОТ ПУТИН: "КЪДЕТО ПРИСТИГНЕ "САРМАТ" НАСТАВА ТИШИНА".
58
7
 
11
 
! Отговори
Справедливост преди 4 дни
И да не пропусне да отбележи, че България няма да участва в американската война срещу Русия в Украйна! Бруталното и непредизвикано американско нападение срещу руснаци в Крим, а впоследствие в Донецк, Луганск и други източници области на Украйна предизвикаха неизбежната самоотбрана на руския народ на който помогна руската държава!
57
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Рундю е рушки иббрик.ПОЗОР за България.
56
2
 
0
 
! Отговори
))) преди 4 дни
Абе като отидат там при чичо САм -дано се правят на клоуни и да не ни обърнат много внимание--ама принципа на Силният е винаги да изнудва най слабите--равните с него не ги изнудва а се съобразява с тях
55
3
 
12
 
! Отговори
п.п. преди 4 дни
у нас преди НАТО се водеше като агресивен военен блок, а русия беше нашата освободителка......сега ние сме членове на НАТО, а русия се води страна агресор! - да се смееш ли, да плачеш ли?....политик като ти каже "добрутро", гледай къде е слънцето!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Петков сега ще счупи някоя маса. Денков ще изръси нещо неадекватно както винаги. Пеевси ще похапне добре докато измисли какво да изрече. И все пак да не забравяме заради кой точно Главчев стана премиер и кои казаха на Главчев да реши кой и като какъв да ходи. Последствията от действията на ПП... Но честно казано това е найдобрия вариант. Радев има компетенцията, президент е, главнокомандуващ и военен. Ако беше някой мънкащ като Денков....
53
2
 
9
 
! Отговори
До 55: преди 4 дни
Не е верно, че Соломон Паси е отървал казармата с връзки. Той има психично заболяване и е негоден за военна служба. Това че на един болен човек се объща внимание е друг въпрос.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Видимо доволен - Тъй, тъй, народът......Затова, като го дадат по тв, верно, че е рядко, и тия около мен питат тоя къв е?
51
2
 
10
 
! Отговори
истината преди 4 дни
Ако някой си мисли че ще воюваме -жестоко се лъже -Просто Кра-ва-рите не ни познават--Ние въобще не сме най тъ--пият народ на Планетата- Никой няма да отиде на фронта --това е истината--на българите явно за 35 г им откраднаха държавата - и те няма за какво да воюват- Държава която е майка за всеки влязъл и с нищо недопринесъл емигрант-и мащеха за гражданите си които 50г работят за една жалка пенсия
50
9
 
2
 
! Отговори
Видимо доволен преди 4 дни
Народа е най доволен от президента Първанов които подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не може човек, който със връзки се е отървал от казармата, после да ни вкарва в НАТО - става въпрос за Соломон Паси. И после да ни натиска да воюваме с Русия. Да даде личен пример, и да отиде първи там като доброволец. Украинската армия ще го облече и въоръжи. От там нататък - каквото му е писано. И нека Паси, Тагаренко, и всички останали български ястреби да хванат влака за Киев, обаче не да се крият по баровете, а да застанат лице в лице срещу руснаците. Но преди това да си сложат памперси. Защото най-кресливите са и най-страхливите.
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо трябва да се излагаме с РР. Айде у нафталиновия шкаф и да остава само неприятния спомен и срам.
47
3
 
2
 
! Отговори
език и мислене преди 4 дни
Полезността от ученето на английски език е в това, че може да се установи колко е наразвит, как няма достатъчно изразни средства и думи за мнооооого неща, което лесно води до неточности, до умишено или не объркване, с което се стига до и кардинални грешки в решенията. А който пплзва само английски, даже си няма хабер доколко е ограничен в рзвитието си. И взема винаги решения без дългосрочна перспектива.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ние не забравяме! Не забравяме кой раздели България, за да падне под турско робство! Не забравяме кой е предал Търново на османците. Не забравяме кой и какъв е Сюлейман паша, клал българите при Стара Загора. Не забравяме Паси, който ни набута в НАТО и ревеше от радост, че е успял в гнусното си предателство към народа, който го спаси. Ние не забравяме предателите!
45
2
 
7
 
! Отговори
Ами това е преди 4 дни
Когато влизахме в НАТО Паси и сие евроатлантици ни го представиха като Военнен Отбранителен Съюз--за съжаление в годините виждаме само агресия и войни създадени от НАТО- То Либия Сирия Ирак Йемен -Сърбия и още много -сега и Украина--дрънкаха оръжия до Корейският Рапър да го дразнят -сега си получиха Съюзът на рапърът с Путин--дразнят Китай с Тайван - Защитават войната на Израел срещу палестинските деца -
44
4
 
11
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 дни
Да обясним на тъпaнapите - става въпрос за срещата на НАТО, където ще се изисква да дадем "доброволци" за Украйна. Под "доброволци" евроатлантиците като Тафров разбират някой друг да ходи, а не те. Главчев е осъзнал какво ще искат от него и се е изплашил. Това е. А едно решение за частична мобилизация ще взриви България - изобщо не си мислете, че някой ще се съгласи да го пратят да загине лесно.