Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон
27 юни 2024 14:55, Нели Христова
124
Кабинетът предложи: Радев да води делегацията ни пред НАТО
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участието на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ, съобщи правителствената пресслужба.

Позициите не са публикувани, а приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НАТО се включва във войната, съответно и ние!
82
1
 
0
 
! Отговори
Кабинетът преди 4 дни
Вятъра и Бойко промениха посоката си, вече сме от Варшавския договор заедно с Унгария. Крим е Руски, а войната е СВО.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тая гъба вече е пред пенсия, мандатът изтича. И е много спорна особа. Защо пък да е той? Най-глупавото възможно решение е взето от кабинета на най-малоумната държава в света, както повеляват вековните ни традиции.
80
2
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 4 дни
Тез от ГЕРБ са долни и нарочно искат Радев да отиде,знаейки негият неутралитет към Украйна и изаращането на оръжие и бойци и единственият политик който мисли за суверенитета на нашата държава. Да ,не са дженталмени тез от ГЕРБ...те са за войната заедно с американлфилната ПП-ДП и ДПС !
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Що бе екскурзианта празноглавчев можеще поне куфарите да му носи.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Президента на Република България и главнокомандващ Българската армия е Генерал от НАТО притежаващ всички необходими сертификати за достъп.Никой от управлявящите България политици не се доближава до това ниво, така, че който друг да отиде няма да има тази предствителност.Нека журналистите да се информират, преди да пишат
77
2
 
5
 
! Отговори
Сергей Рябков: преди 4 дни
Западните държави все повече се намесват в конфликта, без да забелязват, че точката, от която няма връщане, вече е близо.Противниците трябва да знаят, че стъпка по стъпка те се приближават до точката, от която няма връщане. Реакцията от наша страна ще бъде много по-болезнена, отколкото изглежда днес.
76
3
 
8
 
! Отговори
ттт преди 4 дни
Радев е най-стойностния политик.До там се докара крадливия павиан от банкя,че започна да ми се "слага".Радев,прави партия,и на следващите избори да изметем отпадъка от парламента.И след това арести,разследвания,съд,и затвор,зя крадливия павиан,дебелян сланинаров,и фъфльото от дръндар.
75
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 дни
Възможно най-доброто решение.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Има информация, придружена с кадри, че САЩ са накарали Кения да изпрати свои войнци в Хаити, за да върши мръсната работа на американците. Информацията ествествени не се пуска по български медии. пращането на кенийци е в резултат на договор, според който американците ие МВФ "помагат" на икономиката на Кения. Днес там има сериозни вълнения, районът около парламента им е отцепен>
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Един вагон туристи. Изобщо няма да ви пуснат на срещата, като ви видят какъв сте катун.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Българин - За разлика от теб Радев е сто пъти повече българин. Ти само използваш думичката, но изобщо не си.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До да Какво точно е направил Радев?
70
4
 
10
 
! Отговори
да преди 4 дни
плюхте, плюхте, ама добре че е радев - иначе всичко що пише тука щеше да пътува с пушки за украйна!.....добре че го бламираха тагаренко!
69
13
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Цялото НАТО знае, че Радев е руски чорап. Също така знае, че ще избълва поредната порция безмислици и празнодумия, след което пак ще започне да дрънка на руската балалайка.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И к'во ще обсъждат? Производството на чипове за перални? Почистването на писти за Ф-16 без да забележат сателитие? Или как и къде да се пусне малка атомна бомбичка? Полша (днес има официална информация) е взела решение за отделяне на много пари за започване на строежи на съоръжения под земята: не само укрития, а и болници, всикчо по реда си. Полша се готви ЯВНО за война. Няма ли някой медиен кадър на отговаря за ставащото там и да осведомява????
67
10
 
3
 
! Отговори
Пародия преди 4 дни
Тоя съветски призидент щял да води диликация при нато , сигорно западняците ни се смеят на акълите,каквото е да се поразкарат малко
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев е най-големия натовец !
65
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
ще изядат един курник пилета, ще одрънкат два галона уиски, ще си начешат крастата и...дамой! обречените укри има да чакат....да цъфнат налъмите!
64
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГЕРБ и РАДЕВ за пореден път се прегърнаха.