Главчев за РСМ: Очаквам да се спазват уговорките

Предполагам, че и колегите от Гърция няма да останат безучастни, каза премиерът
27 юни 2024 17:22, Нели Христова
24
Главчев за РСМ: Очаквам да се спазват уговорките
Снимка: БГНЕС

"Очаквам да се спазват уговорките. Ще припомня на колегите какви ангажименти са приети още на 18 юли 2022 г., и каква е пътната карта за приемане на РСМ в ЕС. През декември 2023 г. беше направен и фокуса върху конституционните промени в РСМ".

Това каза служебният премиер Димитър Главчев от Брюксел, където е за участие в редовното заседание на Европейския съвет на 27 и 28 юни.

"Напоследък виждаме изявления от правителствени ръководители в РСМ, че нямало да се правят такива промени. Затова ще запозная колегите от Съвета какви са настроенията, и да си припомним какво е било прието по този въпрос", допълни Главчев.

"Предполагам, че и колегите от Гърция няма да останат безучастни, но за нас е важно да покажем каква е българската, а и общоевропейската позиция", каза още Главчев.

При положение, че президентът Румен Радев ще участва на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, той ще оглави нашата делегация, допълни още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Гламчев днеска предложил арт-проект (драскане по фасада на сграда) на тема "България по-красива в НАТО". Този човек слуша ли го главъта?
23
0
 
1
 
! Отговори
Али преди 2 дни
Външен министър - "Очаквам да се спазват УГОВОРКИТЕ". В официален договор - УГОВОРКИ. За каква българска позиция говорим. И.д.оти сър! Ама то това си и заслужаваме.
22
1
 
1
 
! Отговори
хм? преди 2 дни
До Коце "Велика", е па колко да е "Велика"? Пък и кой иска да се присъединява към нея?
21
3
 
2
 
! Отговори
? преди 2 дни
До Динар Че кой се занимава с Република Македония? Става въпрос, Република Северна Македония да спазва договорите, които е подписала!
20
3
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 2 дни
Този пич мицковски ще ги изолира окончателно макетата Голям го вади рита срещу ръжена Перчи се на гърция на българия Ще го поставят бързо на колене Но ще попадне под китайски икономическа зависимост защото е беден малък и незначителен А ония ще го глътнат и ще го изплюят.
19
1
 
2
 
! Отговори
Рендето преди 2 дни
Главчев, т::::п си та дрънчиш...., и аз очаквам всеки път когато играя Тото да спечеля джакпота, но реалноста силно се разминава с очакванията, шъ знайш!!!!
18
2
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 2 дни
Аве бийте им един шут на тази измислена нация. Този мичковски или как там му беше името Са скъса да ги лъже бедните хора Разтяга локуми че щял да води велика политика щял да строи да гради да бори корупция Заплати пенсии ще вдига И какви ли не още фантазии Само не казва най важното От къде ще вземе пари за всичко това ?? Ако се надява на русия и китай В жестока заблуда Те по скоро ще вземат от него
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Границите са абсолютно абсурдни по принцип. Който ги е чертал трябва да бъде разпънат на четири коня. вземете един Афганистан например, вътре се срещат три държави и има и от трите етноса. Що за държава е това не знам. То бива бива ама някой нарочно за да хората да са в конфликт. Има и изключения като Швейцария. Да оставим на страна че историята е манипулация. Ние не сме българи, а траки.
16
3
 
3
 
! Отговори
Танас Войводата преди 2 дни
България да признае македонците в България и българският съд да регистрира македонските Организации.От 1990 г.до днес България е осъдена в Съда в Страсбург 17 пъти за погазване и нарушаване Човешките права на етническите македонци в България Танас Войводата , Благоевград , Пиринска Македония
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Накрая Рсм ще си я поделят Сърбия и Албания
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ние пак от Вас очакваме да подобрите живота в България, да няма зависима прокуратура, служби и съд. Да повишите стандарта на живот, да няма прегазени и пребити по пътищата на България и да направите пътища, да има качествено здравеопазване и образование, да намалите миграция посока България - Запад, да намалте влиянието на Русия и да спрете корупцията! Имаме много очаквания, но все е същото! Защо е необходимо другите да спазват нешо,като Вие не спазвате нищо?
13
0
 
3
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 2 дни
Аз съм гарант за споразумението, ако не го спазват ще ги изям
12
3
 
2
 
! Отговори
Коце преди 2 дни
Хайде, бугарското воеводство спре да се под лага на пендоса и да се присъеденява към велика а Македония. Така ще станеме един народ, а пендос ще се пукне от злоба, че се развали му плановете.
11
0
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 дни
Аз очаквах моята барселонската, а получих сретан
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма разлика между ЕС и Русия!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Според мен Украина избира един диктатор и го разменя с друг диктатор! ЕС не с нищо по-различен от този на Русия! Да ЕС е по-богата, но унижава кандидатите от Западни Балкани по същия начин както Русия го прави с Украина, Беларус, Грузия и други. АкомАЗ бях представител на Македония щях да откажа да се кандидатирам за членство за ЕС. Да те накарат да си смениш името в 21-век е меко казано абсурдни,а е подигравателно и унизително!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Предполагам, че и колегите от Гърция няма да останат безучастни, каза премиерът"--------------Чакаш Гърция ли да ти свърши работата бе кривоглав? Гърция си постигна своето и надали й дреме дали ще бъдем вписани в македонската конституция.
7
4
 
6
 
! Отговори
Динар преди 2 дни
Оставете я на мира, република Макдония
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Общоевропейската позиция за Македония е подобна както тази на Русия към Украина! Това е абсурдно! Как не се срамувате да се държите по този начин с една малка държава? Лицемерието на ЕС е много сходни с лице ерието на Русия на Путин! Не откривам разлики!
5
2
 
9
 
! Отговори
Kuncho преди 2 дни
Откъде го извадиха този "Премиер" с речник и изказ на петокласник ! Очаквал Уговорките да се спзват :) То си има договори и междуправителствени споразумения, а не "уговорки" господин примиер! :)