Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
Обновена: 27 юни 2024 10:11 | 27 юни 2024 10:10, Красимир Ангелов
449
Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи резултата като "сриване на всичко" и "нито една положителна новина за България".

"Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи", допълни Борисов.

“Темата за експертен кабинет е глупост. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии.

“Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС.

“Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от Избори 2024
Екзотично е да говорим за правителство на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
3
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 дни
Щяхме да сме в езрозоната ако беше при мен.
386
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 386КАТО ПЛАЩАМЕ В ЛЕВОВЕ , НАЛИ ПОМНИШ,ЧЕ ЛЕВА Е 1.85583 ЗА ЕДНО ЕВРО!КАКВО ПЕЧАТАМЕ?НИЕ СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД И ДОБРЕ ,ЧЕ БЭЛГАРИТЕ ЮНАЦИ НЕ СА РЕШИЛИ ДА ГО ПРЕМАХНАТ ЗА ДА СИ СПОМНИТЕ,ЧЕ 1 ДОЛАР БЕШЕ НАД 3000 ЛВ!ХАЙДЕ ДА ПОМИСЛИШ,КАТО ПЛАЩАШ ГОРИВОТО В ЛЕВА,СЛЕДВАЩАТА ДОСТАВКА ТЪГОВЕЦА ТРЯБВА ДА ПРЕВАЛУТИРА НАШИТЕ ЛЕВА ВЪВ ЕВРО!БАНКИТЕ ПРАВЯТ ПРЕВАЛУТИРАНЕТО БЕЗ КОМИСИОННА, ЗАЩОТО СА МИЛОСТИВИ И ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ ЮНАЦИ! МОЖЕ ЛИ ДА ВИКАТЕ НА СТАДИОНА А ЗА НЯКОЙ НЕЩА ДА ПРОСТО ДА НЕ
385
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Браво на Европейския Съюз, че не ни дава да приемем Еврото. Евросъюза ни се кланя, че си имаме Своя Българска Валута и ни Уважава! Браво! България е България понеже има своя собствена валута! Точка по въпроса за износа на Магданоса - с левове го берем и с левове го изнасяме. Когато внасяме Магданос, под името Мюрдия използуваме Еврото!
384
5
 
2
 
! Отговори
Деменкоф ! преди 4 дни
Ами не си е наред с главата,какво да прави ?
383
7
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 дни
Експерти по поцинковани кофи ли? Защо си мисли, че евро е панацея? И защо не всички в ес изгарят от желание да влязат в еврозона, по-неумни ли са от банкянския, който мисли само за себе си и своите амбиции? Утре ще поиска да се премахне кирилица, за да е в крак с евроатлантическо семейство. И да не се оплаква от протести, защото не ги видя с очите си, щот беше по инспекции. И пак другите са му виновни, а България започва от него.
382
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
еурозоната е хубаво нещо - после като не слушаме лесно ни спират кранчето,не е като сами да си печатаме парите....не че някога нашите политици са били непослушни :)))
381
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Час по скоро да влизаме в еврозоната, все пак трябва да подпомогнем партньорите и да се включим към плащащите дълговете на гърци ,испанци и т.н. ..
380
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Копейкииии, чакайте да дойде фалшивият Путин да ви вдигне заплатите :))))))))))))) Само дето няма как да дойде. :)))))))))))))))))))))))))))
379
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
България е в Еврозоната много скоро
378
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Аре събирайте се всички ППДБ-та, БСП-та и Копейки и си правете правителство да ви видим. На другите избори Боко пак ще ви бие наред с 200.
377
4
 
7
 
! Отговори
Дид преди 4 дни
И ако бяхме вече в Еврозоната какво? Нищо нямаше да се промени за обикновения човек!
376
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Радослав а твоята тиква да не е млада я стига вече с тия гадории
375
4
 
8
 
! Отговори
Кире преди 4 дни
По-добре без еврозона, отколкото с Гроб.
374
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 дни
Дъртата тиква пак се е назобала с промишлен спирт и белина по стара соц традиция и се вживява като ментора си бай Тошко. Карлуково прибирайте си пациента, че пак си е спрял хаповете! Няма ли кой да го гръмне вече , че да спре да замърсява ефира с комунистическата си диария?
373
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БОРИСОВ НАЙ УСПЕШНИЯТ ДЪРЖАВНИК 22 ГОДИНИ
372
1
 
6
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 дни
ПРАЗ-НА ТИК-ВО,СТИГА ! ОТ 2009-ТА ДО СЕГА БЕШЕ ТИ,ЗАЩО НЕ СМЕ В ЕВРОЗОНАТА ???СЕГА НЯКОЙ ТИ ВИНОВЕН,ВИНАГИ ДРУГИТЕ СА ТИ ВИНОВНИ.МАРШ,МАЕШ,МАРШ !!!
371
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГЕРБ И БОРИСОВ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ДРАСКАЧИ КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕТЕ ВЪРВЕТЕ ДА РАБОТИТЕ
370
7
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 дни
ГЕРБ са първа политическа сила, и то при избори проведени от "аллабалата " с Президента и машинките на Мадуро! Стига се самозалъгвайте! Всички събрани заедно...леви, десни комунисти, необолшевики, чалгари ,менкаджии,меки китки и обикновени *** ...доказаха , че не могат да управляват като него!
369
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Боце боцкал манекенки и му пълнили чекмеджето с пари после риве, че не го искат.
368
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Откровените избиратели на ГЕРБ са една шепа хора. Електората на ГЕРБ от друга страна са хиляди мошенници, облажили се покрай обществени поръчки, еврофондове, държавни службички и партийни корпорацийки и медии. Тези хора са малко на брой но са позиционирани на всички важни позиции в държавата. Това е силата на ГЕРБ. Много малко са хората, които гласуват по убеждение за тях. Ако оставим само тях и махнем зависимите, то ГЕРБ не би влязла в Народно Събрание.