Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна

Той призова останалите партии да не са безучастни към думите на премиера
25 юни 2024 08:27, Нели Христова
105
Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони  държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България.

Това пише в своя позиция председателя на ДПС Делян Пеевски.

Ето какво още казва той:

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС.

Преди повече от месец се обърнах с предупреждение към г-н Мицкоски , да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели, сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава. Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната.

Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България признава първа Македония в света или можеби втора или трета. В топ 3 са България, САЩ и Русия! Македония от тогава декларира същата политика, история и всичко друго свързано с нея. Тя не е променяла нищо по отношение тяхните възгледи. Защо Българските политици не искат това което сега искат още тогава, защо не го поискаха когато станахме член на НАТО или на ЕС, а го искат преди 3-4 години, точно при масовите протести срещу ДПС и ГЕРБ и непосредствено преди войната в Украина?
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На мен само едно нещо не ми е ясно. Защо България наложи вето на Македония преди две-три години, а не го направи през 2007-2008 година? Ние сме членове от тогава на ЕС. Македония има същата политика, същите исторически възгледи, нищо не се е променило от създаването и през 1993 година. Ветото стана едновременно със започването на Войната в Украина или по-точно преди войната. Дали няма връзка с това?
64
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски се прави на Путин! Аз не виждам да е казал нещо лошо Мицкоски. Той изразява неговата позиция, която е същата каквато беше и по време предизборната кампания. Мицкоски казва, че иска да говори с Българските политици, а не заплашва и не казва, че не иска Македония в ЕС, а казва ме не иска да я унижават постоянно.
63
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Евала Шиши!!!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разсъждавайки, впечатлението е, че огромната Ура на гигантите, строили включително и пирамидите, постепенно в хилядолетията се е свивала, свивала, давайки начало и територии на други държави, които даже впоследствие са я обявавали за враг. Свивала се е, но е запазвала оригиналния език и фолклор от 7 племена. И накрая се е свила до наща България със 7 фолклорни области. Но това е протекло в няколко хиляди години. Явно бог ни закриля до голяма степен. Но не трябва да я свиваме повече.
61
10
 
14
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Не мога да повярвам, че Пеевски се държи като най-големият националист. Свалям му шапка, браво. Така трябва да се говори от наша страна, твърдно, но без обиди и провокации.Всички които в момента го обиждат не са прави. Аз съм националист, но поведението му в момента заслужава похвала. Освен ВМРО другите си пасуват по темата.
60
12
 
7
 
! Отговори
Jonsy преди 3 месеца
Истински държавник, редно е той да е премиер, само той може да оправи България!
59
6
 
11
 
! Отговори
Striker преди 3 месеца
Само Пеевски в тази държава ли е адекватен?! Бойко, победителите ГЕРБ няма ли да реагират? Къде е Кирчо и Кокорчо?
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
искат, за да могат да работят в ЕС, един ми каза че е дал 2000 евро за български паспорт, а пеевски да отиде да им го каже там, в Македония
57
14
 
13
 
! Отговори
Палячьо Шишко преди 3 месеца
В Чалгария се е появил нов *** (конкурент на Кличко), вижте бисерите му: "омраза срещу европейска България". Каква еуропейска може да бъде Чалгария дето "Ориент экспресс" управлява шоуто. "интеграция на Северна Македония в ЕС".- Ало ве, никой в Македония не иска никва интригация в този издънения ЕС, освен една шепа коррумпирани откачалници, ненаядени палячовци. "евроатлантическия път на страната" - Стига го блеял кат козел или зациклена плоча. Видяли до какво докара евреатлантизма Украйна
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо България се поддаде на външния натиск и вдигна ветото над Македония? Защо българите там са бити и обиждани, защо са затворени нашите културни клубове в Охрид и Битоля?Къде е сега Денков и Кирил Петков да отговори на тези въороси?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Национализма се създава от самата РСМ. Ти защо не построи магистрала до Македония?
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирил Петков е основният виновник за това състояние на отношенията ни с РСМ.
53
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Щом се е нарекъл ПеевСКИ, значи също е македонец! Българите се наричат Пеев или Пейов!
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даже думата Арарат е на български. Ара Рат ( рът). Слънчево възвишение. Предците ни са обитавали и цяла днешна Турция. Даже предположенията са, че на практика цялата бяла раса. Оттам е названието арийска раса.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По принцип предците ни са строели градовете си на хълмове и високи места пак заради древната урийска религия, свързана с планината вулкан Меру в Арктика. А по-късно и църквите и манастирите също.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя може да е символ на всяка свинеферма , ама на народ , това ми е напълно неприемливо .
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мицкоски какво е направил в отговор? Най-нормалното би било да пръдне, понеже.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В редица фолклорни костюми и украшения на жените ни се виждат пирамиди. А танцьорите ни от македонската област направо изграждат пирамида , качвайки се един върху друг. Сфинксът в Египет, това е нашият хетски арийски гетски лъв, който е и на герба ни.
47
6
 
7
 
! Отговори
Dostoevsk преди 3 месеца
Свинята няма правомощия да разговаря или да си изживява в качеството си на премиер или външен министър. Въпреки това обаче е прав.Нека политиците окажат натиск и да се спазват вече подписаните договори .Нека всички македонци взели български паспорт да ги върнат и да им се отнеме българското гражданство. Македония си играе с огъня и забравя , че само зо няколко часа могат да се наричат отново България.