Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане

В момента времето е в ползва на президента Радев, смята тя
17 юни 2024 11:00, Инна Ангелова
121
Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане
Снимка: БГНЕС

Политическите партии в момента са в процес на падане и срив. Политическите партии в голяма степен са и нелегитимни, катетгоричен е политическият психолог проф. Антоанета Христова. По думите ѝ Борисов няма да има успешен ход за каквато и да е конфигурация в парламента.


Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти. Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова пред БНР. По думите ѝ, "всичко, което ще се случва оттук нататък е непопулярно", а реформи ще ги направят "още по-нехаресвани и нелегитимни".

ИТН все още се колебае и обмисля капана, в който се намира, отбеляза политическият психолог.

Експертът допълни, че в момента БСП ще поиска спокойствие, тъй като няма лидер и е възможно да подкрепи дадена политическа формула.

Патриотичните партии ще вземат повече на евентуален вот наесен. Ще има размествания, които вече започнаха, прогнозира проф. Антоанета Христова. ПП-ДБ не могат да си върнат избиратели, защото хората, които си тръгнаха, си тръгнаха, защото са разочаровани от ПП-ДБ, не защото са с ГЕРБ, изрази мнение тя.

"Останаха тези, които могат да понесат всичко. Ако се разделят, може би повече няма да влязат в парламента. ДБ вече се пакетираха с ПП и без тях вече нямат бъдеще."

По думите на Христова всеки ден е в полза на президента Радев, докато не се получи превъртане и партиите не се сетят, че трябва да “седнат и да изиграят вземането на решение за бъдещето на държавата без неговото генерално участие. В момента политическите лидери имат усещането, че ще могат поне за кратко да управляват системата. В това време и Радев може да оттече. За Радев ще гласуват много хора, той може пак да бъде първи, но не е и харесван достатъчно от десницата. Тогава дали ще направи голямата вълна, а той иска голяма вълна."

Същевременно тя отчита, че развитието при държавния глава му дава възможност да изиграе ролята на инициатор на кръгла маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Политика
Радев свика първото заседание на НС за сряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бизнеспартиите ще си вкарат избиратели от Индия. Промяната идва.
72
4
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 1 седмица
Не сте Белгия разбира се, затова сте и НАЙ-БЕДНИТЕ ! Вие акъл не вземате, всички сте "УМНИЦИ", най - обичате да сте "откриватели" на откритите неща, както на "топлата вода" например ! Ще дам и друг пример от развита икономика, например ЯПОНИЯ, винаги купува патенти и нови технологии, просто използва всичко открито за да прогресира....какво ли обяснявам на овца ?
71
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Тряа има правителство ГЕРБ-ДПС. И ако тогава хората спят и не са на улиците, значи това и заслужаваме . Всъщност, ние от години сме си заслужили управленията, които сме имали. Да бъда по-точен, от 1989 година. От тогава и едно добро управление не е имало. Всичко е било подмяна на вота.
70
1
 
1
 
! Отговори
AVENGERS преди 1 седмица
Може борците за свобода от ДС болшевишкото феодално и мутро ченгесарско робство да сме малко ама биеe много лошо.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Па и мен ми се иска да ме изберат я депутат,я кмет.Келепир има в тия работи.Хората пари натрупаха,ти знаеш ли?Хубаво,ама ако не им клатиш шапка-дявол не може те избра...Написано преди 130 години.Нещо да се е променило?????
68
2
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Не се надявайте на голяма вълна от Радев, защото Радев е част от схемата на Системата!Системата се надява, чрез подобни "харизматични личности" да изгребе от народонаселението ресур за своето съществуване, създавайки розовият балон на Оправача и Спасителя, но такъв чудотворец, нема. Чудото и Чудотвореца нанесоха най-голямата вреда и убиха творческото съзнание в човека превръщайки го в роб на една Система, която, за да съществува, трябва да черпи от неговите витални сили!
67
1
 
7
 
! Отговори
Едър Баклажан преди 1 седмица
Така е, верно проф. Христова си говори. Само президентски вертикал на властта може да обърне развитието на Чалгария към прогрес и възстановяване на България. А тези корумпирани, престъпни недо-политици трябва да изчезнат от пътя на развитие на страната и хората към по-добро. Народ с болшинство гласувал вот на недоверие към тях.
66
3
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 1 седмица
До До 41,пак си чул ,не дочул и недоразбрал,Белгия изобщо не е трета икономика в Европа,първите 4 са Германи,Франция,Италия и Испания,къде видя тук Белгия,говорите пълни измислици,но трябва и да ви вярваме,не сме *** антиваксъри като вас,по-интелигентни сме
65
3
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 1 седмица
Те руснаците ти все виновни че си некадърник.
64
7
 
2
 
! Отговори
до МОКИ преди 1 седмица
Можем да си го кажем направо - руската мафия.
63
6
 
3
 
! Отговори
МАТРИЦАТА-РЕВОЛЮЦИЯ преди 1 седмица
Невиждате ли че в България се работи целенасочено против Еврото и Шенген и каквото и да е развитие на България в посока на нормална европейска държава защото на мафията така и е добре!Не на народа а на мафията която притежава държавата!!!!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво бълнувате за политика? Политика у нас няма. Има единствено шуробаджанащина или иначе казано кой да се докопа до парите.
61
7
 
5
 
! Отговори
МОКИ преди 1 седмица
Невиждани ри че в България се работи целенасочено против Еврото и Шенген и каквото и да е развитие на България в посока на нормална европейска държава защото на мафията така и е добре!Не на народа а на мафията която притежава държавата!!!!
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рундьо, ти си нашта гордост. Мачкай наред. Тиквата се тресе от страх пред теб.
59
2
 
4
 
! Отговори
Аvengers преди 1 седмица
58 Ушев ДС *** не ви обяснявай с червени *** управляващи незаконно България още от 44та тема и да станеш Белгия никога!Ще си останеш КОМИ!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Минувач $ евро прават хиперинфлацията и трябва да се забрани. Само лев е достатъчен. Колко повече пара в обръщение толко повече хиперинфлация.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво предлагаш? Да гласуваме за бандити и крадци, защото няма други? Не, байно. Тотален бойкот, докато си останат само с клиентелата и купените ромеи.
56
1
 
11
 
! Отговори
TheHammerOfTHOR преди 1 седмица
Премахване на плоският данък!Премахване на купонната система!При която Българските работодатели укриват данъци от държавата!А на българите им се ограничават правата като им Данат хартия вместо пари с която хартия може да пазарува само в магазините на монополите!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимна преди 1 седмица
От негласуване печелят партиите на статуквото. Тях ги устройва да няма достатъчно гласували. Ние не сме Белгия.
54
2
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 1 седмица
Ти не си бил на площада, ти си от сорта проsта страхлива мишка ! Мишкувай и не умувай !