Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане

В момента времето е в ползва на президента Радев, смята тя
17 юни 2024 11:00, Инна Ангелова
121
Проф. Антоанета Христова: Политическите партии са нелегитимни и в процес на падане
Снимка: БГНЕС

Политическите партии в момента са в процес на падане и срив. Политическите партии в голяма степен са и нелегитимни, катетгоричен е политическият психолог проф. Антоанета Христова. По думите ѝ Борисов няма да има успешен ход за каквато и да е конфигурация в парламента.


Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти. Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова пред БНР. По думите ѝ, "всичко, което ще се случва оттук нататък е непопулярно", а реформи ще ги направят "още по-нехаресвани и нелегитимни".

ИТН все още се колебае и обмисля капана, в който се намира, отбеляза политическият психолог.

Експертът допълни, че в момента БСП ще поиска спокойствие, тъй като няма лидер и е възможно да подкрепи дадена политическа формула.

Патриотичните партии ще вземат повече на евентуален вот наесен. Ще има размествания, които вече започнаха, прогнозира проф. Антоанета Христова. ПП-ДБ не могат да си върнат избиратели, защото хората, които си тръгнаха, си тръгнаха, защото са разочаровани от ПП-ДБ, не защото са с ГЕРБ, изрази мнение тя.

"Останаха тези, които могат да понесат всичко. Ако се разделят, може би повече няма да влязат в парламента. ДБ вече се пакетираха с ПП и без тях вече нямат бъдеще."

По думите на Христова всеки ден е в полза на президента Радев, докато не се получи превъртане и партиите не се сетят, че трябва да “седнат и да изиграят вземането на решение за бъдещето на държавата без неговото генерално участие. В момента политическите лидери имат усещането, че ще могат поне за кратко да управляват системата. В това време и Радев може да оттече. За Радев ще гласуват много хора, той може пак да бъде първи, но не е и харесван достатъчно от десницата. Тогава дали ще направи голямата вълна, а той иска голяма вълна."

Същевременно тя отчита, че развитието при държавния глава му дава възможност да изиграе ролята на инициатор на кръгла маса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Политика
Радев свика първото заседание на НС за сряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се направи жребий с всички регистрирани адвокати и първите 120 да се направят народни представители. Останалите 120 пак по жребий : учители, икнономисти, офицери от запаса, доктори и т.н. Те да изберът премиер и правителство между себеси. Така или иначе няма да е по-лошо от правителствата на партиите за последните 33 години. Поне голяма част няма да са свързани с мафиите и посолствата, а като се знае, че след 4 години ще са други няма да е рентабилно да се корумпират.
112
7
 
2
 
! Отговори
Николай преди 1 седмица
ДРУГАРКО!???? СЪЩОТО ВОЖИ И ЗА ПРЕЦЕДЕНТА ТИ. С КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ Е ИЗБРАН ТОЙ. ПРИБЛИЗИТЕЛНО КОЛКОТО НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ. ЗАЩО ПРАВИШ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ЗА ЕДИН СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛ НЕОБРАЗОВАН ЧОВЕК НА ТОЗИ ПОСТ.
111
3
 
4
 
! Отговори
стефан продев преди 1 седмица
абе господа - професор в българия означава преписвач - толкова е лесно колкото академик Миладиновски - който няма система да го накаже ,че се представя за академик а не е . Вие знаете ли каква е разликата между професор и специалист - професора знае всичко в областта си но нищо съществено ,а специалиста знае само същественото и затова е тачен . Ккто и лафа за момчето - "добро момче -ама нищо съществено "
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 91 - изглежда, по обективни причини - възраст и липса на работни занимания, тук "пишат" основно фенове на Радев! Всъщност, "Професорката" налива още от същото - Парламентарната република вече е "нелигитимна"! Но никой не казва колко са лигитемни избирателите? В закона е написано много ясно, че гласуването на избори е задължително за всеки пълнолетен, а той/тя от години не го изпълнява - тоя субект лигитимен ли е? Но същия поставя "под съмнение" лигитимността на изборната система?
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз без да съм професор съм наясно с това!
108
4
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 1 седмица
Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова пред БНР. - Завършен умнокрасивитет.
107
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Цялата тиня на Прехода може да се изчисти с мажоритарни избори в 2 тура. Целият политически елит ще бъде изметен. За това думичката "мажоритарни" е забранена в телевизии, сайтове, за политици, социолози, политолози анализатори и пр. инструменти на олигархията.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
писна ни от телевизионните 0ргазми на разни санитарки, антроположки, кънчовци, стойчовци, румянки-коларки, бираджиевки и подобни...
105
0
 
13
 
! Отговори
Ама нали преди 1 седмица
В България връзкарството е изведено в култ най некадърните и про с тите и алчните са бизнесмени шевове политици началници и всякакви отайката на обществото с цвят!А тези от които става нещо и имат качества гледате роби да ги направите за забогатявате на техен гръб но само че държаната я докарахте до фалит от некадърност!!!!
104
1
 
6
 
! Отговори
Аnglosax преди 1 седмица
Про с тите българи сами си е Бахте майката на държаната си и то не от друго а от алчност и от простотия!
103
0
 
14
 
! Отговори
EL Politico преди 1 седмица
Когато държавата се разграбва брутално от олигарси феодали и ДС червената мафия по най различни методии Нотариусите в съдебната система не правят нищо по въпроса тогава мажем ясно да кажем че МАФИЯТА СЕ Е СРАСТНАЛА С ДЪРЖАВНОТО ТЯЛО!!!!Когато службите за сигурност работят за организираната престъпност и предупреждават АМИ , ЕВРОТО , ПАСКАЛ и им помагат да избягат значи МАФИЯТА СЕ Е СРАСТНАЛА С ДЪРЖАВНОТО ТЯЛО!!!!Когато политиците служат на разни енергийни олигархични лобита ане на народа -също!
102
0
 
10
 
! Отговори
Non-ligetimen преди 1 седмица
Лоеко е най-нелигитимният политик в момента.Стига е вил като бЯсен вълк срещу Луната,как е най-кадърен и ще ни оправи.Затова кралливото племе на *** загиби около 100 хиляди гласа на последният вот.
101
1
 
5
 
! Отговори
До бай дрън преди 1 седмица
Защо си "дрън" бе, да не би главата ти да дрънчи на празно ?
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"България в посока на нормална европейска държава..." Ако иска да бъде нормална България трябва да излезе от Европа, защото тя е възможно най-не нормалното място на света в момента. И няма изгледи да да спре, справка, резултатите ео избори за европарламент.
99
6
 
2
 
! Отговори
До 95 бай дрън преди 1 седмица
Всеки е свободен да изразява мнение, ти ще връщаш диктатурата и тоталитаризмът ли, че ще казваш който не е гласувал "чий го дири тук" ? Нали живееш в свободна и демократична държава, още ли в главата ти се е загнездил тоталитаризмът и не можеш да свикнеш със свободата на мислене и изказ ? Ами отивай при Путин и забранявай на хората каквото ти скумне и когато си искаш ! ***, той ще ми казва какво да казвам !
98
2
 
13
 
! Отговори
Колко е мила преди 1 седмица
За да не си ритне канчето с млякото, тоест за да я канят и в бъдеще да коментира тежко, спестила е по-реалното описание на българската политика - корумпирана до костния мозък политическа каста, в която просто не се допускат различни от тях. И всички обслужват един или друг външен играч, от което на повечето потенциални избиратели също им писна до причерняване пред очите. С всички тези аморални некадърни послушковци във властта ще продъжаваме да се влачим след другите в Европа.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Принципите на древногръцките и германските философи за постигане на икономически технологически и културен прогрес са в абсолютен дисонанс с насоките /зелена сделка/, задавани от Райхканцеларията в Брюксел.
96
0
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Професор Христова е права. И тук отново ще повторя,че трябва да сме много внимателни,защото най-лесният вариант за политическите антибългарски партии да получат под други форми за бъдещето е налагането на Сакскобурготските роми с мисията да ни довършат. Черната последователност,която наблюдавам е отново от турско,да преминем към ромско Сакскобурготски,а после и съветско робства. А Сакскобурготски е обичан в България само от евреи,турци,п..о..м..а..ц .и.,роми и масони.
95
1
 
3
 
! Отговори
El Politico преди 1 седмица
95 Е що не са ли маскари?!Проблема на българите е че са много спрели!Да погледнем the Big picture!Явно законите в България са не качественни явно тяхното прилагане е не качественно!
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И 5% да гласуват партиите пак ще са легитимни от юридическа гледна точка. От политическа позиция е друго, но това не отменя правото.