Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася

Нормално ли е през ден да сменяме министър, попита президентът
Обновена: 17 апр 2024 16:05 | 17 апр 2024 16:02, Нели Христова
169
Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася
Снимка: БГНЕС

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник.

Така президентът Румен Радев коментира предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
Радев припомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за подобно вмешателство.

За МВнР стана ясно, но кой поръча смяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, каза още държавният глава.

Няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равно отдалечен от всички партии. В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, каза още Румен Радев по адрес на предложението Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има множество дипломати с качества да са министри, така че винаги може да се намери достоен кандидат, подчерта Радев.

Премиерът Главчев предложи рокадата в МВнР седмица след встъпването в длъжност на служебната власт. Това стана чрез прессъобщение от пресслужбата на МС, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов към момента е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е служебен външен министър в кабинета "Близнашки" и във второто редовно правителство на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета "Главчев", макар първоначалната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев поиска смяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от Общество
Еко: Общините ще ни зачисляват торби за боклук
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
4
 
! Отговори
оставете ги да на-- преди 4 седмици
--правят фалшиви избори ! А после никой освен ДПС да не влиза във събранието докато не се върне старата Конституция и не се проведат нови избори за да се научат !
66
0
 
7
 
! Отговори
morgan преди 4 седмици
до кога бе едно и същто не ви ли писна само инриги и доказване на кои е по по наи за сметка на хората а на вас не пука важно е да се докажете кои е по велик бездарницииии
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Все пак не разбрахме защо всъщност искат да сменят Външния министър!" - Защото не е симпатичен на ББ и защото ББ искаше да покаже мускули. ПП-тата и гласоподавателите им или са съюзници на ГЕРБ или са толкова еле_ментарни, че не осъзнават, че с действията си всъщност са съюзници на ГЕРБ. Тъкмо народа се беше надъхал да промени модела ГЕРБ и Кирчо и Асенчо върнаха ГЕРБ и даже ги направиха по-силни отвсякога. Сега ГЕРБ имат изгода от вечна политическа криза. Хем управляват всичко,хем уж не са те!
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главчев досега четеше от листче. От утре ще чете от листче със заекване, защото дон Буци не търпи неизпълнение на заповедите.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце Хитрия от Банкя, изклати ПП да му сменят конституцията и сега- Елате ни вижте! Нема стигане. Изборите той ще организира. Може даже и да отидем да гласуваме. Резултатите вече са калкулирани. Машините ще бъдат изхвърлени. Бюлетините се обработват... Демокрация, хора, демокрация!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Тенгри канПрав сте. Нали затова се биха - за конституционна реформа, която се оказа пълен провал на неинтелигентни политици, които я прекроиха така, че да се командарят цяла вечност. Сега единият мастит политически лидер постави публичен ултиматум на служебния премиер, който е политически зависим. Другият мастит лидер пък поставя ултиматум на президента. Тия съвсем се оядоха от власт и сега си правят хара хири.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Боко взе да трепери и включи на 200, по мутренски, а както знаем, мутрите си заплашват... :))
60
1
 
4
 
! Отговори
7373 преди 4 седмици
Радев няма избор. Действа при условията на обвързана компетентност. Трябва да издаде указ. Друг е въпросът колко смислени бяха тези промени. Дузина депутати пък внесли искане за вот на недоверие. Защо ги правят тези циркове. Дори парламентът да гласува недоверие решението няма никакви последици за кабинета.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все пак не разбрахме защо всъщност искат да сменят Външния министър!
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На плюещите по принцип- Президента не оспорва името, оспорва безпринципната смяна на хора, които са били заявени само преди 3-4 дни и то от самия Главчев. В случая със земеделския министър е така. Но за Митов - чисто нареждане от Негово Светвйшество Св. св. Бойко Борисов- убиеца на неверни и непослушни лакеи.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този кабинет вместо да се занимава с организирането на свободни и честни избори се включи в интригантските игри на партиите. Таман ги назначиха, не сме им запомнили още имената, а и те едвам да прекрачили праговете на кабинетите си - и смени!!!?? До това доведоха тъпите промени в конституцията, които ППДБ, ГЕРБ и ДПС родиха.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Кмета на София е млад,образован и интелигентен мъж,а неговите роднини са работили за сигурността на страната.Трябва да си много елементарен,за да не го разбереш.Все едно утре да обвинят децата на работещите в ДАНС,че родителите им са престъпници." - Къде съм написал, че Васко е престъпник? Само подчертавам, че е ДС-кадър. А ти щом смяташ, че ДС са работили за сигурността на България, а не за тази на комунистите си ясен. ДС-кадрите нямат място на високи държавни постове - само в частния бизнес.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев преди няколко години отказа да назначи Митов за посланик в Румъния. Боко да не се надява, че сега точно тоя дето е преминал през половин дузина партии и е отявлен слуга на САЩ ще стане външен министър с Радевата благословия.
54
6
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 седмици
Изумително! Изумително е,че Румен Радев,Сакса и Вежди Рашидов не са си спретнали досега едно секси парти от тип "заври нос титански г. ъ. .З..о.т на ближния.под икона на заветният им ром роднина Тодоресте Сокересте Живков.НЕМА ТАКИВА НОСОВЕ ГРОЗНИ КАТО ТЕГНИТЕ! НЕМА! То не е душене,то не е смъркане,то не е гмуркане ,то не е дебне,то не е кълване.Турски п..Р..о..Ф..а..н. бутани !
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оф, аман от тоя нелеп театър вече! Главчев слага човек на Радев, а Радев почва да се жалва, все едно че нещо лошо му се е случило. Интригата тече, гузният негонен бяга, а помията залива всичките електорални единици. Поне да спрат да говорят, никой не се интересува от това какво имат за казване!
52
3
 
5
 
! Отговори
До До 43 преди 4 седмици
Да живей номенклатурата! Всички сме червени! ДС - народен страж! Васко Ухото е ЕЛИТ и Гений! БКПта от всички земни кълбета - Съединявайте се!
51
0
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
При така направените промени в Конституцията, се създаде пета власт - Служебното правителство. При все, че се назначава от Президента и министър-председателя му се избира от ограничен кръг от хора от ГЕРБ;))), Служебното бе изведено като самостоятелна институция и отговорността за всичко сега се носи от Главчев, хахахахаха... Ако той е зависим личностно от Бойко, значи Бойко носи отговорността, лично. Защото отговорността винаги е лична. Не може, парламента да носи отговорност като цяло;)))
50
3
 
9
 
! Отговори
И вас ще убие преди 4 седмици
Главчев е заплашван с неща от личният му живот, Борисов използва цяла армия от мутри, роми и полицаи за тази си дейност!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главчев като всеки гербер се интересува само от това да няма щети в очите на вожда си дон Буци, защото той е слънцето, въздуха и водата за всяко герберско същество. Всичко в името на вожда, всичко за неговата слава, всичко за неговите пълни чекмеджета.
48
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 седмици
По носевете им гърбави ще ги познаете! От портфейлите им гърбави ще се отвратите ! Арабо-тюрки! Нещо като палестинци.