Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася

Нормално ли е през ден да сменяме министър, попита президентът
Обновена: 17 апр 2024 16:05 | 17 апр 2024 16:02, Нели Христова
169
Румен Радев: Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, които нанася
Снимка: БГНЕС

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник.

Така президентът Румен Радев коментира предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
Радев припомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за подобно вмешателство.

За МВнР стана ясно, но кой поръча смяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, каза още държавният глава.

Няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но ще настоявам и той да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равно отдалечен от всички партии. В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, каза още Румен Радев по адрес на предложението Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има множество дипломати с качества да са министри, така че винаги може да се намери достоен кандидат, подчерта Радев.

Премиерът Главчев предложи рокадата в МВнР седмица след встъпването в длъжност на служебната власт. Това стана чрез прессъобщение от пресслужбата на МС, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов към момента е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е служебен външен министър в кабинета "Близнашки" и във второто редовно правителство на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета "Главчев", макар първоначалната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев поиска смяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от Общество
Еко: Общините ще ни зачисляват торби за боклук
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 83 Вчера един приятел се върна от САЩ и каза, че масово в големите градове имало огромни гета, където се друсали директно на улицата. Всичко смърдяло на урина и лай на и можело да те убият за 2 долара. Каза, че тези хора вярвали, че земята е плоска и не са виждали никакъв друг живот и затова гласували за Байдън.
86
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Господин Главчев си пази заплатата, като целува ръката борисова. Така както я целунаха преди 9 месеца и Атанасов и Христов и Петков. Обществени фигури, които се продават за пари, да ги огрее и тях слънцето. Някои сега се репчат, но то е както преди миналите избори - да подлъжат по-простичките избиратели. След изборите пак ще целунат десницата, която ги храни.
85
9
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 седмици
ОСТАНАХТЕ НИ ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ !!! БЪЛГАРИЯ ВИ БЛАГОДАРИ !!!
84
7
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
Кака Корни от Крушовица и Костя кАпейката внасят вот на недоверие срещу служебото правителство:):):)Първо,че нямат абсолютно никакво право за това и второ аре малко по сериозно!Тя Кака Корни вътре в Бекапето не може да се оправи със своите партизани къде и искат оставката тръгнала правителство да сваля:):):)
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Банкянският или ще спре да мучи всеки ден по телевизията, да прави простотии и да върти очи като презобен кон, или е аут, съсе евроатлантическите си дружки от ППДБ. ГЕРБ не са жълтопаветните и няма Посолство, няма Урсула. Ако не го е схванал значи вече трябва да овакантява мястото.
82
2
 
6
 
! Отговори
Дежа вю! преди 4 седмици
И думите на Радев и много от коментарите ги знаем вече наизуст! По въпроса за калинките, те вече са в ПП-ДБ-СС! По отношение на младите, образованите не корумпираните - тези от ПП-ДБ-СС вече не са толкова млади, доказано не са толкова образовани и доказано са корумпирани! Така че, лайтмотивът всички срещу "лошите" от ГЕРБ-СДС определено се изчерпи! Изследване Институтът по изследване на демокрацията показа, че през 2022 г. нивото на корупцията е най-високото след 10.11.1990 г. Кой управляваше?
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един вдигнат юмрук ни докара до тук!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви щети? Какви 5 лева? Главчев е един слуга, чийто смисъл на живота е как да угоди на своя господар! Дори видът му е по-скоро на портиер, който да отваря вратата на началника и да му се усмихва угоднически.
79
1
 
5
 
! Отговори
Opa преди 4 седмици
Май се сещам КОЙ диктува. Мислят за България, сменят шефовете и министрите и обхващат каналите за кражби веднага. Мисля, че изборите ще идват с попълнена бюлетина.
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кога скачахте против ротацията, какво очаквахте? Хак да ви е! Кервана си върви...
76
2
 
4
 
! Отговори
ВСЕКИ ЗНАЕ преди 4 седмици
Коя партия и кой е основен проблем ! Окато ги има тази държава няма да направи и една крачка на пред ! То ще са интриги то ще чудо !
75
3
 
4
 
! Отговори
Герен преди 4 седмици
Преди дни написах, че Радев може би се бъзика чака и знае, че тези главанаци тупита шишлета ще се изложат много.Това добре изложиха се. Но г н Президент не смятате ли ,че вече много чакахте протакахте!?. ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЛА.
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По времето на соца в учебниците по история пишеха какво са представлявали управленията на България преди 1945 година. Мислех си, че тези писаници са преувеличени и се ползва твърде краен език. Сега разбирам, че съставителите на учебниците са били максимално обрани и възпитани.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз знаех, че с Главчев-Премиер, ще е така! Нима Радев, друго е очаквал?
72
4
 
6
 
! Отговори
няма БСП няма ПП преди 4 седмици
Всички трябва във един фронт срещу ГЕРБ до окончателно разглобяване и оглед на всеки член колко имота има и на кого какво е прехвърлил !
71
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само ГЕРБ!
70
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев ми прилича на Чарли Чаплин във филма,, Хлапето"!
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
надявай се борисов и делян мазното кафе, да си дават сметка за щетите
68
2
 
7
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
Боко си мисли, че и този път ще се скрие зад калинките. Обаче няма да стане. Нещата в БГ дойдоха на етап или електорат или евроатлантици /Посолство/. Боко избра евроатлантици и ни го заяви нееднократно, поседно каза, че се тъкмели да управляват с ППДБ и ДПС поне 10 години. Така че номерът с Габриел, Главчев, Млавчев и Славчев, този път няма да мине. Боко и Кико, заедно в канала. Чао, чао!