Борисов: Няма да допуснем България да участва във военни действия в Украйна

Той отговори на предположения, направени от Тодор Тагарев
Обновена: 29 дек 2023 11:41 | 29 дек 2023 11:41, Нели Христова
470
Борисов: Няма да допуснем България да участва във военни действия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Брюксел работи правилно, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено.Тук младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега и в България, и Румъния. Огромен труд на правителството и парламента, в момента е подложен на доза съмнение, дава се възможност да има негативни коментари. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, предаде БГНЕС.

Да се надяваме днес до обед да получим документа, никога не се прави без документи. Ако не стане до днес, ще отидем през януари. Тогава е близо до изборите в Австрия, затова полагаме всички усилия. Зад сцената в Европа това се казва консултации, се провеждат страшно много консултации. Ние сме длъжни като искаш да си в Шенген да си пазиш границата, ако не можеш, имаш пасиви. Нищо не налагаше да се избързва с коментари, каза Борисов. В последните месеци хората на гранична полиция, митниците полагат огромни усилия и можем да възстановим това добро охраняване на границата, а по времето на Рашков границата беше разградена, положиха се огромни усилия да се плюе българската държава тогава, каза Борисов.

Попитан за войната в Украйна Борисов каза, че българският народ не желае да участва във военни действия, "и ние няма да допуснем България да участва във военни действия". Едно е да изпращаш като другите държави помощ, друго е да изпращаш военни части. Не мога да повярвам Тагарев какво говори. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи, убеден е Борисов.

Коментирайки бюджета, Борисов заяви, че всички, които са взели участие в подкрепянето на бюджета могат да се похвалят. И ние, ПП, ДПС, ДБ и БСП. Упреците, че имало сделка между мене и Асен за нашите кметове, се оказа поредната неистинска новина. Постарали сме се, подчерта Борисов.

Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат около милиард за инфраструктурни проекти. С колегите от ПП-ДБ и другите има голям шанс над 90% да се случи пътят Търново-Русе, разширението на Хаинбоаз също, коментира Борисов. Можем да кажем и позитивни неща в края на годината, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
22
 
! Отговори
Ясно! преди 5 месеца
Ясно защо правят тия уррродщини точно през празниците - за да не разбере никой! Ясно защо новините "мълчат" и гърмят заглавия за какво ли друго не - да не разбере никой! Ясно защо сглобкаджиите коментират какво ли не - да не разбере никой! Това, което направиха тия за 6 месеца, не е правено за 5 века робство! Конституцията и няколко дни по-късно договор за подмяна на населението срещу "по-бързо преминаване през летищата" е ГЕНОЦИД и УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА! Вече оставката на тия не е достатъчна!
335
1
 
21
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 5 месеца
Ако това за бежанците е вярно, следват 2 неща: 1. Всичките новини, които се пишат и всички коментари от политици са за ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО от това ПРЕДАТЕЛСТВО! 2. Виновните за това "споразумение" трябва да бъдат обесени с главата надолу като кучета! До един! Кого са питали дали да подписват това УБИЙСТВО НА ДЪРЖАВАТА?
334
1
 
33
 
! Отговори
А бежанците? преди 5 месеца
Външният министър на Австрия е казал, че за да влезе България във ВЪЗДУШНИЯ шенген (смешен термин, но ясно за какво иде реч), България ТРЯБВА ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ ОТ АВГАНИСТАН И СИРИЯ! БИЛО ДОГОВОРЕНО! Т.е. денков и компания са свалили гащите, но не своите, а на държавата! НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО С ФАТАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ! Обаче - нито ред по "новините" за това, нали? Защото се притесняват за кожите си, когато хората разберат, че до няколко години България ще бъде с подменен етнически състав!
333
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен==Хора,докога ще бъдете наивници?! Докога ще вярвате на доказани лъжци и демагози като този от снимката?! И вденете най-после,че от него нищо не зависи!Ако зависеше,щеше ли да се на**д**пи доброволно на смъртните си врагове,като кокорите и ристю?! Той е приклещен здраво в поза партер от господарите си,заради мурафетите,които е вършил и е напълно безгласна буква! И защото е лигаво ме*к*т*ло ще направи всичко,което му наредят от посолсТвото,дори и унищожението на НАРОДА и РОДИНАТА ни!
332
1
 
23
 
! Отговори
BREAKING NEWS преди 5 месеца
Току-що австрийския вътрешен министър обяви 3-те условия, при които Румъния и България ще бъдат приети по ВЪЗДУХ И ВОДА В ШЕНГЕН:- Европейската комисия да изготви ПРАВНА РАМКА ( изобщо) как ще се разширява Шенген ???- Румъния и България да ЗАТЕГНАТ КОНТРОЛА ПО СУХОЗЕМНИТЕ СИ ГРАНИЦИ С ТУРЦИЯ И СЪРБИЯ СЪОТВЕТНО!!- Румъния и България да се СЪГЛАСЯТ ДА ПРИЕМАТ БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ И АФГАНИСТАН ( без да се уточнява какви и при какви условия)!?!?Нека предновогодишно да ПИЕМ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДИЦА И ПОЗДРАВИМ ПРЕМИЕРА МРЪНКОЛАЙ С ГОЛЕМИЯ УСПЕХ....
331
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В нито една страна в ЕС няма да има мобилизация ,а доброволческа служба .Рецесията от умните решения за санкции и даване на заеми за ковид , Украйна , затворени предприятия си казват думата .Много народ ще го закъса и ще се съгласява за пари , домове за близки и семейства да отидат да се бият доброволно. На принципа мишката и капана със сиренцето. Никой политик не иска да си заложи репутацията с насилствена мобилизация ,ако го сторят губят точки за преизбиране. Не ,доброволческа служба- бързо обучение и изпращане на фронта в замяна на "сиренце".
330
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е защо ще говори от името на народа. Аз съм видял много злини от Москва и ще пожелая , като българин да помагам на Украйна. Ако се налага и военно. И украинците са изстрадали повече от нас българите от руснаците и тяхната външна политика.
329
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Наблюдател Денков заличавал вредители - ама вярно ли?!? Ти сигурно си сляп и затова не си видял, че по-голям вредител от Денков са само Киртака и Кокорчо.
328
1
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Щом Тиквеной говори за военни действия значи НАТО тихички обсъжда нападение срещу Русия. То и затова Столтенберг постоянно плещи за как Русия щяла да ги напада.
327
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Мирослав За какъв кораб става дума? За купения трета ръка от Белгия, който бе закупен без въоръжения, резервни части и кейово оборудване за осигуряване на работата му? Това не е кораб, а далавера и не само, че няма да може "да защитава" каквото и да е, ами ще се наложи него да го защитават, защото е слабо въоръжен, няма достатъчно боеприпаси и технологиите му са остарели значително. Покупката на тоя кораб си беше една далавера, участието му е чисто политически акт - да пълни джумбуша
326
10
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 5 месеца
Що за тъпо изказване. Никоя европейска институция не изисква участие на български войници във войната в Украйна. Г-н Борисов просто се преекспонира вмедиите, за да не бъде забравен. Крайно време е да си проверява мислите иизказванията.
325
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борисов нямало да допусне... ама кой ли го пита него? Едно кратко обаждане от посолството ще го накара първи да предложи участието на България във войната в Украйна. Той и без това си е фурнаджийска лопата и на каишка в посолството
324
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо ново под слънцето. Изтъркан казармен номер за натягане пред началник без да рискуваш нищо. Един тарикат от набора все заявяваше готовността си за съдействие в поддържане на дисциплината с ",г- н капитан, тоя искате ли да го набия?" С ясното съзнание,че никой няма да му каже -"Бий". Нула инвестиция, но ръководното тяло отчита верността и готовността за действие. Обявяваме, че сме готови да свършим нещо което никой не иска да вършим. Действие нула, червена точка на таблото
323
10
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 5 месеца
И какво е казал Тагарев бе *** ***? Той каза,че се обсъжда изпращането на военен кораб в Червено море,който да осигурява корабоплаването и безопасноста българските търговски кораби.Ако не знае тая тиква има отвлечени български моряци.Този военен флот се ползва точно за да пази българските граждани и интереси,както правят и другите.Каква Украйна какви войни,класическо мероприятие за изкривявабе на думите,милиционерска работа.
322
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ф16 ще излитат от наша територия. възможни са удари по американските бази у нас.
321
0
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 месеца
Това може и наистина да го мисли, но довечера чистачката от американското посолство като прибере мопа и парцалите, ще му се обади и ще му набие пак канчето.Последния път като каза, че подкрепя Ваня за кмет на София, после лелката от посолството му наби канчето и му каза да подкрепи васко съчката.
320
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и тоя се прави на Павлик Морозов и без да го питат и без да има нужда изобразява георизъм и се хвърля на лъжлива абразура
319
2
 
18
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
Бравус на Локумкатъ ДенкуФ и на целият ни предателски Бг "политически елит" и пишман "интелигенция" както са я подкарали след още 25 години (едно поколение) шъ превърнат българското население в ромски българи! Досещате ли се как???
318
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
не вярвайте на нищо, докато не го опровергаят официално!
317
12
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Денков нищо не е направил! Просто заличаваше вредите,които нанесоха същите тези министри,само че като служебни на Радев! При Борисов бяхме преди Хърватия в Еврозоната ,и дори Австрия казва, че трябва да се намали потокът от мигранти както беше преди Ковид-кризата! Т.е., по времето на Борисов! Да не говорим ,че Рашков Дамаджаната, още е депутат от ПП-тата!