Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата

С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, посочи лидерът на ПГ на ДПС
10 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
361
Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата
Снимка: БГНЕС

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях".

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише Пеевски и продължава:

"С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва".

"България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", се съобщава още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Искам президент да ми бъде истински мъж като Зеленски, а не мунчовeц като Радев!
61
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е за дясно обединение около Пеевски, за да може феномена да поеме здраво юздите на държавата.Видяхме, че да си академик не значи нищо в управлението.Иска се смелост, мъжество, а академик ГИ НЯМА.
60
15
 
8
 
! Отговори
Знаем я посоката преди 9 месеца
Президентът се опитва да подлъзне България към помийната яма Русия.
59
4
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
"Този срамен епизод от политическата ни история приключва"....Без да иска ДП е направил "политическо прозрение" ...,но това касае него и компания . "Срамния епизод....." ще приключи ,когато такива ,като него не се намират в НС ,да се правят на важни фактори в управлението на държавата и изказват от името на "хората" ,които не са ги избрали ,а се намират в специализирани заведения със строг режим и това наближава.
58
10
 
3
 
! Отговори
Прав е, Пеевски! преди 9 месеца
А колкото за Магнитски - едното обвинение срещу Пеевски отпадна, а по второто тече процедура, Горанов също оспорва влизането си в този списък! Така, че не бързайте да се радвате предварително! Реалността и двете обвинение твърде висока, така че запазете си коментарите, за след това!
57
2
 
3
 
! Отговори
Тенгри яко в дупако преди 9 месеца
*** Петко: ГЕРБ и ДПС действат кат една партия, кво да прайш... то и ние с ДБ действаме кат една партия и сички са сглобихме срещу президента;))) Той каза, че с нашата ниска степен на доверие не може да променяме Коснтитуцичта. То, убаво, ама кат адин пат сме са сглобили, кой ша на разглоби, веке? Кой, кой, кой?:))) Тез дет викаха "Кой" вече са с нас, БСП и Възраждане на стават, те чакат и те сглобка;))) Електората, както винаги е валат!
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Офф Пеевски. Радев не е цвете за мирисане но пък и това народно събрание е 6аси и некадърната шайка. И за каква легитимност да говорим когато няколко партийни лидери го въртят на пръста си и се гласува каквото и както ти кажат. Каква е ползата от 240 послушковци? И с това се изчерпва въпроса за легимноста защото такава просто няма. Радев може да е всякакъв но все още има рейтинг по висок от когато и ДПС да е имала и такъв който пък ти може само да сънуваш.
55
2
 
10
 
! Отговори
OMG преди 9 месеца
Господи, пази България!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДА ВКАРАТ И БОРИСОВ В СПИСЪКА МАГНИТСКИ, МНОГО ПОМАГА ЗА ОРИЕНТАЦИЯТА, НЕГОВАТА Е ОЩЕ ОБРАТНА ОТКАКТО ХОДИ ПРИ ЕРДОГАН И ПУТИН
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Джаф джаф ...евроатлантизъм....джаз джафффф
52
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-добре Пеевски, отколкото Копеевски. Дотам я докарахме.
51
20
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 9 месеца
Румен Московски- Да Хваща Пътя за Чукотка.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
50
8
 
5
 
! Отговори
УБЙЦИТЕ преди 9 месеца
НА ЕДИН НАРОД
49
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато тоя е срещу премиера му се радвате. Когато е срещу президента: Ау, леле боже. Ясни сте:" московский институт".
48
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всъщност безвремие си беше със служебните правителства! Нещо като Времеубежище. Колкото повече се протакваха мандатите за връчване и връщане, все по-интересно ставаше за някои. И така! Трябваше през седмица да дава мандати и да прибира, на 4-тата седмица, служебно правителство + дата за нови избори. Досега трябваше да има 10-тина служебни правителства. А минахме май само с три.
47
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом тоя започна да дава акъл работата е много, много зле!
46
4
 
25
 
! Отговори
ъцз преди 9 месеца
грухчо откакто го самкционираха по магнитски се превърна в говорител и най-големия евроатлантик... и този имана наглостта да говори от името на народе... леле боже до къде я докарахме...
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да каже нещо за Пандора и Магнитски, а колкото до промените които искат да направят народните представители е жалка гротеска. Като погледне човек какви хора са там му е ясно, че нямат капацитет за това,"калинките са си калинки", голям е процента на неистинско образование. Да, придобили са дипломи, но знанието липсва и си личи. Такива хора имат елементарен изказ и простовато поведение.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сичките ни "политици" си показаха комсомолските лица - само празни лозунги.
43
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахахха най-големия евроатлантик Магнитски...така са го стигнали за топките тоя, че всяка.втора дума му е евроатлантизъм...ето това се вика дресировка!!!