¬асилев: »ма активизаци€ на внос и на износ на стоки с двойна употреба от и до –уси€

Ѕългари€ е стартирала сериозна работа тези канали да бъдат прекъснати
33
¬асилев: »ма активизаци€ на внос и на износ на стоки с двойна употреба от и до –уси€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

¬ момента се вижда доста сериозна активизаци€ на вноса и на износа на стоки с двойна употреба от и до –уси€, които минават през българо-турската граница и оттам към јрмени€, јзербайджан и други държави, об€ви министърът на финансите јсен ¬асилев на брифинг в ћинистерски съвет след кра€ на срещата на министър-председател€ акад. Ќиколай ƒенков с европейски€ комисар по финансова стабилност, финансови услуги и съюза на капиталовите пазари ћарейд ћакгинес.

—тана €сно, че крайната дестинаци€ на тези стоки е €сно, че е –уси€. “очно по този въпрос Ѕългари€ е започнала много активна работа с ≈вропейската комиси€, за да се идентифицират компаниите и каналите да бъдат пресечени.

"“ова ще бъде основен фокус на работата ни заедно с  омиси€та на  апитан јндреево", изтъкна јсен ¬асилев. “ой допълни, че това е една от най-натоварените сухопътни граници в света и най-натоварената сухопътна европейска граница в момента. ‘инансови€т министър посочи, че става въпрос за "поток" от стоки, които не тръгват и не спират в Ѕългари€, а в гол€мата си част тръгват от други страни в ≈вропа, или стигат до други европейски страни.

Ќа самата българска граница има редица инициативи, които са предприети, за€ви ¬асилев. “ой даде за пример, че част от т€х са за 100 процента сканиране на камионите, които преминават през границата. ƒругата част е за отвар€не на втори граничен пункт в допълнение към съществуващи€, в който са заложени средства в бюджета за догодина, за да започне проектирането му. ¬асилев допълни, че н€кои от камионите престо€ват на границата до шест дни.

"“ова е нещо, с което работим с турската страна", изтъкна министърът на финансите. —поред него в такива случаи се е случвало трафикът да бъде пропускан без значителни проверки, което е една изключителна лоша практика, защото освобождавайки трафика могат да излизат стоки, които не са проверени по правилни€ начин.

"ќт тази гледна точка е изключително важно сътрудничеството, което имаме с г-жа ћакгинес, а също така много оцен€ваме и нейната подкрепа за влизането на Ѕългари€ в Ўенген, както и подкрепата на ц€лата  омиси€", изтъкна ¬асилев.

“»зключително силно приветстваме желанието ви да премахнете дерогаци€та за вноса на руски петрол. “ова говори за желанието на Ѕългари€ да се изпълн€ват стриктно санкциите срещу –уси€”, за€ви от сво€ страна ћарейд ћакгинес.

“ова е първото ми посещение в Ѕългари€ и страхотна възможност да се срещна с премиера ƒенков, както и с министъра на финансите, каза комисар ћакгинес. “€ каза, че дискусиите на срещата днес са били много полезни.

“»маме страхотно сътрудничество с Ѕългари€”, подчерта еврокомисар€т.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


33
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 ажи ена стока конкретно поне бе ?
26
0
 
2
 
! ќтговори
ќбективен преди 2 месеца
 окорчо , всички , ама всички стоки с възможна двойна употреба които нощем сънуваш ,се произвеждат в  итай . ќптични мерници,електронни устройства - всичко,което се сетиш,  оке . «атова не ставай смешен,че н€кои български граждани ще ги внас€т от  итай и ще изнас€т такива стоки през “урци€ за –уси€.
25
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ўом дойдоха на власт и започнаха с инициативите по южната граница да издават бележки без особени проверки от името на държавата под предлог,че уж частни оторизирани лицензирани от държавните органи организации извършващи дейност проверка с контрол на стоките според изисквани€та на съвкупност от норми държавни и международни изисквани€ предписани за преминаващи границите на –.Ѕългари€ не се справ€т с поетите задължени€,и не се отнас€т с поетата отговорност на дадени лицензионни права от държавата
24
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈ и ???
23
1
 
2
 
! ќтговори
»деалист преди 2 месеца
”правл€ват ни алчни простаци и извратен€ци! ѕогледнете ги!
22
2
 
7
 
! ќтговори
иван вазов преди 2 месеца
кат руси€ н€ма втора, тъй велика на света, т€ е нашата опора, т€ е нашта висота
21
3
 
6
 
! ќтговори
—лава на –уси€ преди 2 месеца
Ѕратска православна –уси€ победи управл€вани€ от сатанисти западен блок. Ќемски и британски танкове гор€т в ƒонбас
20
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен 20 —ори!!! Ѕез да прочета до кра€, цапнах един минус! јбсолютно си прав!
19
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен 20 - «а родителите не знам, но изобщо не е сигурно, че наследниците им ще са възхитени.
18
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬реме е да забран€т използването на руски език навс€къде, закриването на руските езикови гимназии ако ги има още, забрана на в€търа от –уси€ да духа към Ѕг и пром€на на хода на слънцето, като му се забрани да изгр€ва от –уси€! » тогава идва Ўенген!!! » настава рай!!! √л,упав, по-гл,упав, най-гл,упав, български политик!  акво ли не прави човек за едини€ висок пост и малко повечко пари! ƒали родителите им са ги възпитавали така и сега дали им се радват на делата?
17
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
kokoрчо, ти си никой!
16
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
добре че е –уси€, че да има с какво да се оправдавате за некадърната ви политика. ќще малко ви остава, преди √ал€ да ви отсвири в девета глуха
15
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ўом вод€т пистолет да откраднат раница, нещата са изпуснати. явно пазарът на оръжие процъфт€ва. ѕри€телчетата на “агарев!
14
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќј“ќ се готви за гол€ма война срещу –уси€. Ѕългари€ ще е фронтова държава срещу –уси€. ¬ид€ха, че с ”крайна се разсъхна работата и н€ма да стане и сега ще хвърл€т източна ≈вропа срещу –уси€.
13
0
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен 11 - ’ич да не сме братски, търгови€та не се интересува от кого се върши, или € има, или € н€ма. ѕонеже у нас всичко цъфнало и вързало, сега колкото € има та€ търгови€ с –уси€, дай и не€ да затрием. »нтересува ги ти€ наши управници фирми ли ще се закриват, без работа ли ще остава н€кой. «асилили се на –уси€ калпака да накрив€т. —а€мо дето не им се получава.
12
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ момента това е бухалката. јко формата не плаща и неслуша веднага бива обвин€вана в износ на стоки с възможна двойна употреба за –уси€. Ѕез значение, че изнас€ш кисели краставички за ”рогвай..попадаш под ударите на јсен
11
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 окорчо продължава с импровизирани€ рекет, 500 лв. на кола, н€мам против но тогва дай 10 хил€ди евро за ел. кола както е в –умъни€!
10
0
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ўо за простоти€!!! Ќ€мам търпение да се махне това некадърно правителство. »мало търгови€ с –уси€! Ќормално е да има, ние сме братски народи. —ега ще прецакат бизнеса на българските фирми които търгуват с –уси€. Ѕългарски граждани ще загуб€т работа, държавата ще загуби от данъци и защо ?? «ащото јсен ¬асилев ще спре парите на ѕутин ? Ќ€мам думи.. толкова задръстени политици никога не сме имали. ƒенков одари дъното
9
10
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ќт —јў започват да вал€т санкции срещу подайгъзовски фирми от ≈вропа и “урци€ мечтаещи за големите руски пари. „етири големи фирми от “урци€ гризнаха дръвцето.
8
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒамски таампони за запушване на дупките от куршуми.