Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
8
 
8
 
! Отговори
АСЕН НЕ ПЛАЩА... преди 9 месеца
СПРЯ ПАРИТЕ НА ПЪТНИТЕ ФИРМИ И СЕГА СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НЕ Е ПОЧИСТЕНИ. АБЕ ПП МАЛКО ПОНЕ МОЗЪК ИМАТ ЛИ? КАК ДА ВЪРВИ СНЕГОРИНА - С ЕЛЕКТРОННО ГОРИВО И ПАРИ ЛИ?
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Те това е.. 196...При Фандъкова, защо се осушваше тогава и протестират, като тя ви казваше да си чистите?
184
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неговият аркадаш Таип Ердоган наскоро се изказа,че Турция е от Адриатика до Китай?!!!
183
0
 
3
 
! Отговори
Ценител на интелекта преди 9 месеца
Представете си ентусиазъмА на следващата среща на Евро Съюза, когато нашия нов Примиер и бивш Мистър Бикини се появи с чаровната си усмивка. Аз го подкрепям напълно - той обеща не само зимата, но и лятото бял ден да няма в БГ
182
7
 
8
 
! Отговори
ПЪЛНИ ПЕЗДАРНИЦИ преди 9 месеца
ТЕ ФИНАНСИРАТ САМО ФИРМИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С КОДОВЕ НА МАШИНИ, ЕЛЕКТРОННИ РЕЦЕПТИ, ЕЛЕКТРОННО БАНКИРАНЕ, БЪРЗИ КРЕДИТИ, ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, С ВЯТЪР И МЪГЛА.... В РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА И ЖИВОТ СА ПЪЛНИ БЕЗДАРНИЦИ.... ШАРЛАТАНЧЕТАТА...
181
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диплома визше образование "Шкембе", а под него основно образование - одрязана "Чингулетка"!
180
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
До собственика от Германия измисляш си
179
3
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Дебеляне, Чии хора са снегопочистващите фирми, не са ли твои?
178
3
 
16
 
! Отговори
Право на мнение преди 9 месеца
Пеевски го обърна политиката на селски мегдан, където се заяждат сел.рян.ду.рите! Има снегопочистващи фирми за снега! Премиерът не е снегочистач! Гражданите могот да пжчистят пред къщите си, всички дружно трябва да се захванем, а не да се провокираме и обиждаме!
177
7
 
6
 
! Отговори
Кире харвардо преди 9 месеца
Ако посолството каже ще го подкрепим
176
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбира и от фолкпевици.
175
3
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
Дебелян Правещи обвинява министъра, че фирмите на ДПС и ГЕРБ не са си свършили работата и 5 см сняг хвърлиха държавата в тотален колапс! Денкова може да е всякаква, но за едно нещо е права! Това са проблеми наслагвани с десетилетия! Всяка година снегът ни изненадва, електропреносната мрежа не е обновявана с десетилетия и ето го резултата! Енергото лъже, че трафопоста може да понесе 50 блока накачулени на него, Фъндъка издава разрешителни за блокове като бонбони на Тикволуйн и о изненада, колапс!
174
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който харесва Щиши, ако не е свързано с мъни, трябва да имаш остра мозъчна недостатъчност,та да хвалиш крадци от ктб,тото и прочие.
173
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Специалиста по всичко. Конституция, МВР, снегопочистване , футбол, вестници, телевизии, руски и български църкви , медицина , банки и т.н. Не случайно доктор Доган каза за него че е феномен.
172
5
 
6
 
! Отговори
Те това е преди 9 месеца
В Германия, като собственик на жилище, вие носите отговорност за премахването на снега и леда от вашата от прилежащите обществени тротоаринадеждно и няколко пъти на ден в зависимост от времето. Ако пешеходец си счупи крак или ръка, защото вашият имот или съседните обществени тротоари не са безопасни за преминаване, вие като собственик носите отговорност. Всеки, който не спазва задълженията за снегопочистване и опесъчаване, рискува глоба до 50 000 евро!!!
171
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Румъния не е валяло по малко сняг, може и повече да е, оказва се че пътищата им са перфектно почистени. Нова тв.
170
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Излизай да ринеш със зурлата фурнаджийската лопата си вземи, хем с бляда хем с американците продажник
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам как не ви е срам от всичко да извличате политическа полза. От битите жени. От шахматистките. От пожарите и наводненията. От войните. От снежното бедствие. От полицейското насилие.
168
2
 
23
 
! Отговори
Ядосан преди 9 месеца
Този мръсен дебел схемаджия и мафиот да си затваря заядливата уста и да се засрами! Наглец!
167
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заради това че си работил в името на народа ли си санкциониран, Деляне? Не те издържахме да станеш шеф на ДАНС, помисли си дали ще те оставим да станеш премиер.