Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
8
 
10
 
! Отговори
МИЛИОНЕР ИЛИ ОБИКНОВ преди 10 месеца
И НА БАЦЕ МУ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ГРИГОРОВА Е ПО-ДОБРА ОТ ХЕКИМЯН, А ОТ ЧЕНГЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ. НАРОДА ДА СИ ИЗБЕРЕ ЗА КМЕТ - ДОБЪР ЧОВЕК, А НЕ НАСЛЕДНИК НА САТРАПИ!
358
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спомняти ли си Софиянци, какви времена преживяхме по времето на Социализма... Всички марширувахме по площадите със червени знаменца след сина на цингурелата Маруца - Бай Тощо в името на СултанКомунКатър комуната от петилетка на петилетка провъзгласявайки бъдещето на Комунизма - Чалгата!
357
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баце там където управляват вашите кметове са пълна трагедия. Вземи Пловдив разкопан дупка до дупка и затруднено движение. Вземи Сливен също разкопан и нацвъкани кръгово до кръгово там където трябва и не трябва.Безумно направени велоалеи без никаква мисъл.В развитието си Ямбол дръпна ама там кмета не е от вашите. Дано кандидата на Пряка Демокрация да бие и вашия борсук 3-ти мандат да не види. Съсипахте хубавите ни градове.
356
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очевидно и ПП немогат да привлекат вот.
355
12
 
5
 
! Отговори
сс преди 10 месеца
Комунисти време е за обединение .И без това Боко си е с партийна книжка
354
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако се беше кандидатирал "Азис" за кмет на София, всички софианци щяха да излязат на площадите и да му поднасят цветя в името на Чалга Столицата на Европа!
353
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Баце!Ще подкрепим Ваня.Тя е най добрият избор!Готина е.
352
11
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Идва новото интелигентно поколение на България, добре образовано в елитни университети на Запад, попили Западната култура и манталитет и такива мутро-мафиоти като Боко са аут от управлението на страната. Никой интелигентен човек не би допуснал такъв необразован и *** човек да управлява повече България! На България са нужни интелигентни хора, а не прости!
351
4
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 10 месеца
Борисов разваляй сглобгата Оставка на шарлатаните Служебните да идват и държавата да се обнови
350
14
 
8
 
! Отговори
Борисов е лъжец! преди 10 месеца
Три години НЕ управляват ПП-ДБ, а Служебните правителства на Радев, които досъсипаха държавата след Борисов!!!!!!
349
6
 
3
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Лапаницата е най-голяма в обществените поръчки и еврофондове, предоставяне терени за строителство в голямата столична община,продажба за жълти стотинки на столично имущество!Бойко се позиционира в отбора на крадците!Агент Тони Веласко!ЦРУ!!!
348
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ се насссра обилно на тези избори, дори и чистача Боко не може да изчисти осссраното.
347
6
 
9
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Бойко не си е върнал и скъсал червената книжка!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
346
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е Бойко. Каквото и да си говорим, е прав.
345
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 361 - колко и да се сапунисваш, все ще си отидеш като беден, опърпан и озъбен от злоба пенсионер. Само безродните комунисти като теб не отличават ляво от дясно. Готов си и тутурутки да правиш само да запазиш "ценния" МОЧАт!
344
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма по-проклето нещо от предателите , който гласува за предателите - проклет да е..
343
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова малко гласували и толкова много невалидни бюлетини!!Изхвърлили са всички бюлетини, които не са за Гер,б. От 27% гласували 27% невалидни бюлетини!!
342
4
 
11
 
! Отговори
Защо бе ГЕРБ преди 10 месеца
БИВШИЯТ вечен несменяем кмет от СДС на ХАСКОВО Георги Иванов публично заяви цитирам го по памет:......."Имах ненадмината ретро автомобили колекция за ДЕСЕТКИ милиони долари дето съм я колекционирал за доброто на България и бях винаги готов при някакви обстоятелства да я подаря на държавата България защото това е КОЛЕКЦИОНЕРСТВО а НЕ луксозен богаташки живот и онзи от ГЕРБ Делян Добрев ми я ПОДПАЛИ и всичките ми Ретро Автомобили които са безценни ИЗГОРЯХА".......като заключи че .... Делян Добрев
341
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Призовава човека предложил магаре.....
340
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много се радвам каква паника настъпи в редиците на умните и лъжливите. Никой не иска да ги подкрепи на втори тур и ще има изненадааааа