Денков: Може да се мисли за експертен кабинет с ГЕРБ, нужни са гаранции, че няма да има чистки

Част от разговора щял да бъде Асен Василев да е финансов министър
Обновена: 30 май 2023 18:11 | 30 май 2023 18:00, Анисия Иванова
137
Денков: Може да се мисли за експертен кабинет с ГЕРБ, нужни са гаранции, че няма да има чистки
Снимка: БГНЕС

Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво е реалистично. Кабинетът е условие и за да има работещ парламент, заяви пред bTV акад. Николай Денков, номиниран за премиер с втория мандат от ПП-ДБ.

Радвам се, че ГЕРБ-СДС дадоха знак, че са готови да седнем на масата за преговори, посочи Денков.

"Ясно трябва да се дадат гаранции, че няма да има чистки, които да не са свързани с ясна процедура и преглед, те трябва да са насочени към оптимизиране на администрацията, а не политически назначения. Трябва да започнем с принципите, да видим какво е притеснително за другата страна. Трябва да се спазва законът и нормативните актове", подчерта Денков.

Трябва да разговаряме дали експертен, дали политически кабинет, заяви Денков.

Още по темата

"Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, трябва да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво смятат за приемливо те. Накрая трябва да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като експерти и да се носи политическа отговорност, неприемливо е да се появят експерти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори, каза още той.

По думите му този кабинет трябва да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в различни посоки, има опасност и зад някои от министрите да има икономически интереси и да се окаже, че обслужва чужди интереси. Важно е затова да се разберем и около тези принципи и да видим как да сглобим такъв състав, при който и Габриел и аз да се чувстваме спокойно, отбеляза Денков.

Сглобяване на кабинет от нулата пък изисква много повече време. Част от разговора ще бъде Асен Василев да бъде финансов министър, уточни още Денков.

"Когато се оказа, че можем да направим правителство, в този момент се активизираха всички, и това изглежда като сериозен опит да бъде блокирана тази възможност, изявата на президента вчера много добре се вписва в цялата тази картина. Виждаме заседнали с години дела, сега виждаме да се възбуждат за първи път. Трябва да работят службите, ако някой е направил нарушение да си понесе последствията. Мен ме притеснява, че много е лесно да кажеш тук има проблем, който да попречи нещо да се реализира, видяхте как се активизираха Възраждане, ИТН, по посока да се блокира съставяне на правителство", заяви Николай Денков.

ПП-ДБ трябва да върнат мандата на президента изпълнен или неизпълнен в понеделник до 17 ч. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
9
 
! Отговори
Вън продажници преди 10 месеца
Тия ги знаехме, но след тоя запис, нямат право да се показват! А те с цялата си наглост и протест срещу Президента щели да правят! Най-добрата защита е нападението, придружено с безкрайна наглост и безочие! Тия, с герб също, още си мислят да си направят уйдурмата - с леки промени и нов PR. Нормален човек вече, не само не би ги слушал, би им ударил шамар и на снимка да ги види! Който не е чул записа и има здрава психика, определено трябва да го чуе! Може на части (че е дълъг). Че опорки на пп-дб
38
3
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 10 месеца
Сорос Денков има две възможности - Да си обира крушите от България или да влиза в панделата за национално предателство!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И тия и ония ще се дърпат като срамежливи моми отначало, но накрая ще пуснат. Зестрата и мазното кокалче не се изпускат. Това че било в името на суверена е най-голямата смешка. Сме.шници жалки
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Три месеца преди местните избори ГЕРБ трябва да са луди да се качат на този Титаник.
35
2
 
11
 
! Отговори
евро-атлантическа преди 10 месеца
чутовна, епична, монументална НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ !!!!!!!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези хора са в парламента защото бяха против ГЕРБ и Бойко.600 000 българи гласуваха за тях.Само напомням.
33
1
 
2
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
...май, ГЕРБ ще трябва да изпират зацапаните памперси на Менкаджиите ? И тая работа с траверса Ася , просто я забрави!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 30 Едва си завоювах мястото да не ме трият в Днес, отначало беше голема мъка за мене :)))
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре почват да облизват на Бойко.....
30
2
 
4
 
! Отговори
Сталиннасапун преди 10 месеца
Къщичката трябва да се почисти от червените фашисти
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поговорка е не ме трийте Една пат-ка мислила мислила и умрела че ПП същото
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Братле, казва се много вожд, малко индианец :)))
27
3
 
3
 
! Отговори
Краварска тор преди 10 месеца
Бегай за нова папка в Посолството
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя псевдоакадемик е лицето на крадливите и лъжливи престъпници от ппдб.
25
1
 
1
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Обръщаме палачинката.Кокала не е за изпускане. Хора,спомнете си какво казва бай ***, че "всички са ***,,с, ка,,..."БОГ да пази България.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не, не може. След всичко станало, чуто и видяно даже имате наглостта да искате да сте във властта, че да не ви и уволняват и сменят... Наглост престъпна на степен н-та ..... В затвора, там ви е мястото!
23
2
 
4
 
! Отговори
Шкафчев преди 10 месеца
Аз правя правителство защото взе да се празни шкафчето, а ти си ми бушона. После ще кажа че Денков и ПП са виновни за всичко!
22
1
 
6
 
! Отговори
А бе преди 10 месеца
За да има кабинет трябват компромиси. На ГЕРБ масата нама кой да елиминира. С който й да са ще си запазят гласовете. Там е "Живеехме добре при тях". Но..виж на ПП-ДБ ме съмнява. Т. е.ПП-ДБ трябва да отстъпят и този път първи премиер да е от ГЕРБ, а и да има по равно министри. Иначе са избори и ПП със или без ДБ ще изгубят много.
21
4
 
1
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 10 месеца
Братя , има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България! Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
крадци преди 10 месеца
Много партии,много маймуни на клона.Няма да има за всички да мажат дебели филии.Ето защо някой ще трябва да отпаднат и да са извън играта,а никой не иска да е извън борда.