Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет

Джентълменското споразумение не е изчерпано, категорична е тя
Обновена: 12 май 2023 10:18 | 12 май 2023 10:16, Красимир Ангелов
118
Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на НС да бъде дълъг и да излъчи правителство.

Още по темата
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Атанасова подчерта, че се надява, че ПП-ДБ ще осигурят дългия живот на българския парламент като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от ПП-ДБ, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова.

И допълни, че очаква ПП-ДБ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Малииий все едно дали ще гледаме целувката между Брежнев и Хонекер хо хо хо
47
5
 
3
 
! Отговори
АЛОУ, ПП! преди 1 година
ЩЕ СЛУШКАТЕ ЛИ, ИЛИ ДА ВИ ДЕИНСТАЛИРАМЕ?
46
6
 
4
 
! Отговори
SPOKO! преди 1 година
ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ОТ САЩ КОКОРЧОВЦИТЕ ОКОКОРЕНИ! ЩЕ ПРИЕМАТ ДОВЕЧЕРА ВСЯКАКВИ КАБИНЕТИ ТИЯ РУСКИ КААВАЛИ!
45
8
 
4
 
! Отговори
гноморашковец преди 1 година
Кирчо и Кокорчо са аут! Окончателно и безвъзвратно!
44
3
 
8
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Някои хора определено са спали незавити на течение и сънуват мокри сънища. Животът на това НС ще е много кратък и това е ясно на всички . Няма кой да подкрепи пионка поставена от мутрата за премиер по нареждане на Козяк 16. Герб и ПП взаимно не могат да се понасят защото не могат да се разберат кой повече да краде.От целият този цирк печели Възраждане и те стремглаво качват доверие.Как си представяте Габриел за премиер и да изгони от власт Гешев който крепи спокойствието на мутрата?
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох в някакъв сайт истината. бг любопитна статия за съпруга на Десислава Атанасова, получил милиони по държавни поръчки, След което тя скоропостижно се е развела с него, за да не попадне под закона за конфликт на интереси. Дали ще разберем има ли нещо вярно в това?
42
3
 
5
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 година
СИКаджийска Мутра НЕ може да бъде Джентълмен!
41
3
 
5
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 година
Атанасова май си е стъпала на ушите! ПП казаха 100 пъти, че кабинет на ГЕРБ Няма да подкрепят!
40
3
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 41 А как е първа? С хартиената бюлетина, която магически активизира ***'алите да гласуват отново с пари от шкафчетата? Винету ни върна векове назад с контролиран и купен вот. Сега със загубата на местните избори повече хора ще могат да гласуват по съвест и нямате никакъв шанс да управлявате. за това и се натискате, но нямате полезен ход. Борисов е престъпник и цял свят ни се смее , че позволяваме тоталирани методи в изборния процес.
39
7
 
6
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Бъдещето принадлежи на младото поколение Продължаваме Промяната!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега ни управляваха гълъби, но се отваря шанс властта да я поемат жирафите.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някога, но не сега
36
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
41 ГЕРБ е първа политическа сила, ПП,ДБ вкараха държавата в колапс, ако си забравил.
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ не се явиха вчера. Киро и Асен в чужбина?! Изключително безотговорно, когато текат преговори за редовен кабинет, те пътуват?! Явно, са на инструктаж със спонсорите им, бягащи от закона и с менторите им, "лобисти" от чужда държава. Защото са взели едни пари...Стига, компромиси за ПП,ДБ!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутренска наглост! ПП-ДБ да осигуряват живот на парламента и най-вече на правителството на ГЕРБ,ДПС и малкото ДПС (ИТН). Ама и Промяната са такива наивници, че вярват в джентълменството на мутрите?!!!
33
6
 
1
 
! Отговори
Бърканичков преди 1 година
Единствените , които могат да накарат ГЕРБ и ПП/ДБ да сформират "НЕЩО" , като "Правителство" са АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО!!! Като ги "натиснат" по - малко и двете Политически Формирования ще "клекнат" бързо! Особено ВТОРИТЕ НА ИЗБОРИТЕ - които директно са си добре платени човечета от Американски Фондации и сигурно всяка седмица дават ОТЧЕТ - какво са свършили в полза на САЩ , и НАТО. Не че има нещо учудващо де - до 1990 - беше СССР , сега абсолютно същата ФУНКЦИЯ я взе - САЩ и НАТО.......
32
5
 
8
 
! Отговори
Г557дт преди 1 година
ГЕРБ нямат умствения капацитет да управляват. Те са посредствени хорица, които разчитат само на мръсната кампания, скандалите и агресията, а не на политичесщите послания. Лидерът им е меко казано спорна личност и е от "маскарите" в българската политика. Той не се ползва с респект, той действа със заплахи за предстоящ колапс на държавата, с лъжи и компромати, което е недостойно
31
3
 
2
 
! Отговори
Нюрнберг преди 1 година
На 15 май (понеделник) от 19.00 часа в Руския дом в София ще се състои премиерна прожекция на филма "Нюрнберг" (Русия, 2022 г.) и среща с режисьора на филма Николай Лебедев. Преди началото на прожекцията ще бъде открита изложба "Нюрнберг: поглед от Москва".
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса искашемного да е тя поставеното лице, амадругата повече се раздава в леглото
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Абе, под полите на тези двете доста лук и риба ще е мирисал :D