Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
С КЬОВЕШИ ...МОЖЕ И "САМО МАШИННИЯ ВОТ"... ДА СЕ ОКАЖЕ НЕЗАКОНЕН...ХА,ХА,ХААААААААА....НИЩО ЧУДНО!
128
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да извършим преход от мутродемокрация по модела Борисов, към една нормална демокрация. Велико народно събрание, нова Конституция и нови хора в държавните институции. На сегашните със закон да се забрани да работят в държавни структури.
127
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години прокуратурата беше една от бухалките н са мутрите и даже се опитва да продължи да бъде бухалка. Май трябва ликвидиране и поголовно уволнение в цялата прогнила съдебна система, вкл. прокуратурата и смяната й с нова система и нови хора.
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те сега целта е и на мястото на главния прокурор да сложат КОМУНИССТ и ще мирясат, БКП ще се бетонира, олигарсите ще са предоволни и ще бъдат оправдани, честито на печелившите!
125
10
 
6
 
! Отговори
Факт е! преди 3 години
Ако има съмнения в престъления, прокуратурата трябва или да ги разсее или да ги извади на яве. А Гешевтурата не прави нито едно от двете. За какво ни е тогава тоя каскет?
124
5
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Тоя миндебурин, Кутев-сифилистика, продължава в същия тон на Фигуранта да раздухва злоба и противопоставяне в държавата !!!!! ВНИМАНИЕ !!!! Вече не се крият превратаджиите-директно атакуват държавата !!!! Изтървем ли ги - Задунайская губерния !!!
123
9
 
15
 
! Отговори
, преди 3 години
Прокуратурата се намесвала...Те цял преврат направиха, превзеха всичко без някой да ги е избирал и сега...прокуратурата се намесвала. То бива наглост, ама чак пък толкова.
122
0
 
9
 
! Отговори
сУс Мааркооо! РРРРрр преди 3 години
Кьовеши кога ще идва в България да говори с властите? Вчера каза че иска да дойде.
121
6
 
10
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
Абе тоя Кутев не е ли комунист? Какво прави в "неутралното" служебно правителство?
120
7
 
15
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Щом Фигуранта е пратил щурмовите си отряди да протестират срещу прокуратурата, значи някой прокурор се е издал , че на есен , като падне имунитета на Фигуранта , следва веднага арест за национално предателство ! Тресе се от ужас Фигуранта !!!Гешев си знае работата !
119
7
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Докато червения *** Кутев оправдава неадекватните действия на жалкия Радев, сръбския президент направо закла Радев - нарече България "смешна малка държавица" !!! И как иначе, без Борисов сме и смешна , и жалка държавица ! С това Вучич показа колко много " уважава" Фигуранта !!! Хе,хе! Жалка държавица с жалък пРезидент!
118
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурантът започна бъркотията в страната. Сега комунистите се оплакват, че имало война между институциите. Като са недоволни да ходят да протестират пред президентството. Прокуратурата си гледа работата.
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано служебното правителство спре купуването на гласове и фалшифицирането на изборите, с които мутрите печелеха изборите.
116
4
 
14
 
! Отговори
ВОЙНАТА Е ФАКТ! преди 3 години
КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД--ОЩЕ НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ , ПО ЗАКОННОСТТА НА МАШИННИЯ ВОТ И ГЛАСУВАНЕТО , ЕДИНСТВЕНО С МАШИНИ!....НИЕ ОТ ГЕРБ , ЩЕ ОБЖАЛВАМЕ "ВОТА -МЕНТЕ" , И ЩЕ ИЗИСКАМЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТ БРОЯ НА КВИТАНЦИИТЕ ОТ ГЛАСУВАНЕТО С ДАННИТЕ ОТ ФЛАШ-ПАМЕТТА НА МАШИНИТЕ ОТ КОМИСИЯ ОТ ЕС , ЗА ДА НЯМА ПРЕДВАРИТЕЛНИ МАНИПУЛАЦИИ НА ДАННИТЕ!
115
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите ще бъдат опорочени и отменени! Комунистите никога не са провеждали честни избори. Това е все едно вълкът да почне да пасе трева!
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен до ?!? преди 3 години
Калинке не драскай само глупости ами излизайте на улицата да защитиш това което си написал.Хем ще ви видим колко сте многобройни и да видим кого защитава народа.Ние миналата година ви покахме какво е протест говоря не само от страната ами от целия свят където живеят Българи.Така, че действайте да ви видим колко сте жалки.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата отново действа като политическа бухалка на мутрите
112
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Гешефф е по...вреден и от Тиквата,защото изпълнява на...корумпето нарежданията.Ако си мисли,че ще му се...размине,яно не е с всичкия си.
111
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е чист няма от какво да се страхува! Прокуратурата си действа нормално, но гузния и под девет телета вода ще извади за да му е комфортно! Е ще дойде ред и на юмручето да бъде разпитван!
110
5
 
5
 
! Отговори
герберски трол преди 3 години
До 115. Абе, пич, не разбра ли, че този коментар за троловете е най-тъпият. Ще ви скъсаме г.за от критики, гадни подли червени ***. Няма да мирясаме.