Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни

БСП зове дебатът по бюджета за догодина да е възможно по-скоро
Обновена: 13 авг 2019 16:09 | 13 авг 2019 16:05, Камелия Цветанова
183
Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че неравенствата и регионалните различия се увеличават, което води до обезлюдяване на цели региони.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери, а в същото време статистиката отчита, че има 800 хил. работещи бедни и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността.

Още по темата

"Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Заради това тя настоява политиците да започнат дебата за бюджета за 2020 г. сега, а не в последния момент.

Според нея политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността, а държавна политика се прави с ум и с грижа.

"В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета", допълни Нинова.

Тя даде пример с Гърция, където правителството е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се планира възстановяване на 13-ата пенсия.

"Все мерки и политики, които БСП многократно сме предлагали, винаги са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и поглед напред", обясни Нинова.

Тя посочи, че БСП иска да постави тези въпроси на сериозно обсъждане и заради това иска скоро да започне дебатът за бюджета.

Освен това  соцлидерката иска заедно с евродепутатите да бъде обсъдена и макрорамката на ЕС за следващия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
16
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
52
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименТрудовият пазар е ограничен, аз не казвам че Фолскваген и Хюндай ще вдигнат заплатите, защото те по принцип предлагат по-големи заплати от българския бизнес!На българските работодатели, ще им се наложи да вдигнат заплатите, за да си задържат работниците!!!Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е лошо да има богати хора с капитали и репутация в обществото, знаейки как да ги инвестират в подобрена ефективност и иновации. Лошото в България е, че икономическият модел е централизиран и е основан на преразпределяне на държавни средства, и на евтин труд с което автоматично се закопаваш на дъното.
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевАко дойдат от Фолксваген и Хюндай ви давам гаранция, че заплатите ще се вдигнат най-малко с 10 процента, защото всеки ще се бори за работници!!!Ако заплатите се вдигнат с 10% Фолксваген и Хюндай ще се изнесат моментално, има много други държави в които ще им работят с 10% по евтино.
49
1
 
5
 
! Отговори
Айде бе преди 5 години
До ВасилевБогатите, силните и умните...уааау нямам думи.Познавам доста богати хора сред които сина на Прокопиев...та баща му всички знаем какъв е бил преди 30г. за сина му може би ще кажеш че е богат, красив и умен...хахах.Дадох само две лица за пример а познавам още...
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви е казал, че всички ще са богати? Нали магазините са пълни със западни стоки, какво искате повече? И на Запад има същото неравенство пропорционално, само че техните бедни са с по висок стандарт. Завладейте си колонии, владейте ги 300 години, направете си лева световна валута и в България бедните ще взимат по 2-3 хил евра заплати.
47
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ако дойдат от Фолксваген и Хюндай ви давам гаранция, че заплатите ще се вдигнат най-малко с 10 процента, защото всеки ще се бори за работници!!!Агент Патрик Мидлоу!ЦРУ!!!
46
0
 
20
 
! Отговори
Трудолюб преди 5 години
Типично качество на българския бизнесмен е да си осигурява личен стандарт ,като на колегите си в чужбина,че и в повечето случаи по-висок.В същото време натиска стандарта на работещите за него по-скоро към албанския измерител и вади какви ли не оправдания за това си поведение.Реципрочния му колега от Англия примерно е запретнал ръкави наравно с персонала си,кара съвсем бюджетен автомобил и ако го види човек ще каже,че е част от работниците.България може би е на първо място по s-класи на глава!
45
3
 
16
 
! Отговори
Цв.пр. преди 5 години
Партизаните крадяха сирене и кашкавал от мандрите.Комсомолците и тарикатите окрадоха държавата.
44
6
 
4
 
! Отговори
Човек от народа преди 5 години
Предлагам просто да дойде някой да ни оправи и да се спре издевателството над нас невинните човеци от народа!
43
5
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ако няма бедни българи, кой ще работи в заводите на богатите???Къде отивате може би???Системата е измислена в цял свят, работника си е работник, и заплатата, трябва да му стига само за месеца, за да може доброволно да предлага своя труд на богатия,силния и умния!!!Къде отивате може би???Агент Кевин Гривъроу!ЦРУ!!!
42
2
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Болярин .Преуспелите българи отиват да правят бизнес в Германия и Англия защото там са парите и пазарите ;) Там се преуспява . Има и такива ,но се броят на прстите на ръцете .Тези тука що са в България ? Нали тука не искали да им бачкат ,а нашия пазар е малък ??? ЩО СЕДЯТ ТУКА ТОГАВА ? Очевидно е че за да мамят ,а не да преуспяват .Логиката си е логика .Ако имаш няква идея и способности няма смисъл да седиш в бг.Що фолксваген неще тука нали няма заплати тука ?
41
0
 
9
 
! Отговори
Бедняк преди 5 години
До КапиталистКажи го в народното събрание, там коват законите.Колкото за партиите, свестен и честен човек не би се захванал с политика, освен ако иска да се омърси целия.Народа просто иска най накрая да се спре издевателството над тях и повече права на работещите в България.За тях не е модерно да лъжеш и крадеш за сметка на тях.
40
4
 
4
 
! Отговори
Ужас я преди 5 години
До Анонимен50 милиКона гладуват в САЩ!!! Ужас горките миликони!! Да. И всеки пети в САЩ живее на купони за храна. Затова купихме осем 50 годишни самолети за 4 милиарда, и вече преведохме част от милиардите, за да помогнем на САЩ, ужас, горките.
39
2
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Предлагам да им *** главите на богатите и да им взимаме богатствата. Едно време демократите във Франция като са създавали демокрацията са рязали главите на богатите и аристокрацията, милони глави са отрязали на гилотината за да им вземат собсвеността и да построят капитализма и демокрацията, а ние сега ги гледаме. Давайте да режеме глави като демократите, нали е демокрация сега!
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен50 милиКона гладуват в САЩ!!! Ужас горките миликони!!
37
3
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Като са ви ниски заплатите, направете си партия която да въведе прогресивен данък както е на запад при капитализма и демокрацията, там режат от високите заплати и преразределят чрез социалните механизми на държавата на по бедните и живеят като бели хора. На запад при капитализма и демокрацията тези със средни заплати вече плаща 50% данъци и осигуровки, и тук над 1800 лева трябва да се плащат 40-50%, да има уравинловка около 800-1000 лева за всички да живеят добре както при капитализма.
36
3
 
15
 
! Отговори
набор 1937 преди 5 години
другарко нинова 90% от тия милионери са номенклатупни кадри на бкп-бсп и комсомолски активисти заграбили това що ние градихме 45 години при това недоносче комунизъм в това число сте и вие
35
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Богатите общества са минали етапи на зверска експлоатация, както на своето население, така и на колониите, за да стигнат до днешния либерален модерен пазарен капитализъм, който дава шанс и на всеки човек, да забогатее, стига да има какво да предложи!!!Така че, ние все още сме в неандерталското общество, и не сме минали етапа на първоначално натрупване на капитала, просто каквото беше създадено през соца се трансформира от държавна в частна собственост!!!Агент Брайън Гослинг!ЦРУ!!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Болярин преди 5 години
Е как нови милионери...2-3 години същите вода не пиха и ореваха медиите да обясняват чрез декларации от сдружения и конфедерации ,че с това вдигане на МРЗ едва ли не ще трябва да затварят,че печалбите им се свивали,че не оставали за инвестиции,че незнам си какво още...Видно не е така и БРАВО!Успели са,не го казвам със злоба ,а със удовлетворение,защото е благодарение на нас работещите,които ще продължаваме да искаме още по-високи възнаграждения!