Натискът да си подам оставката е политически, зад него е ГЕРБ!

Твърд човек съм, не съм меко меченце, отсече Бинев
Обновена: 6 дек 2014 10:57 | 6 дек 2014 10:45, Анисия Иванова
88
Натискът да си подам оставката е политически, зад него е ГЕРБ!
Слави Бинев. Снимка, архив Булфото

Новият шеф на парламентарната комисия по култура Слави Бинев смята, че натискът да си тръгне от поста е чисто политически. Атаката идва от центъра на ГЕРБ, от главата – Бойко Борисов, и цели да ме унижи по начина, по който аз го правих две години, обясни Бинев пред bTV.

След неговото назначаване за председател на ресорната комисия в НС хората на изкуството излязоха на протест. Против назначаването му се обявиха Министерство на културата, БНР, БНТ. Трупата на Народния театър заплаши с колективна оставка заради него.

Още по темата

Бинев отново категорично каза, че няма намерение да подава оставка под натиск.

„Не смятам да подавам оставка. Законите трябва да бъдат спазвани, недопустимо е политици и законодатели да застават на страната на хора, които не спазват закона, каквито в момента са от БНТ, БНР и Министерството на културата”, коментира той.

Бинев няколко пъти подчерта, че не държи хората да го обичат, а напротив, обществото щяло да е изключително доволно от това, „че не се харесваме”. „Това не е изолация, това е неспазване на закона – никога не може да бъде приятен човек, който казва истината”, каза Бинев за бойкота срещу него.

Депутатът от ПФ подчерта, че не плаши гаргите, но ще каже "нещо в предварение" - иска да види договорите на БНТ и БНР и тяхната целесъобразност – „какво е инвестирано и какво е получено срещу това”. Според него и медиите са в дъното на атаката срещу него.

По думите му като не харесват него и бойкотират срещите на комисията по култура, същото би било ако не харесват Бойко Борисов, да не си плащат данъците. „Аз смятам, че това, което се иска от мен, мога да го направя. Два мандата съм бил в Европейския парламент, мога да се справя”, каза той.

Бинев категорично заяви, че е корав човек. "Няма да тръгна, защото някой ме е обидил”, подчерта той и допълни, че протестиращите искат на позицията, която заема, да има „меко малко спокойно меченце, което да галят”, но той не е такъв, а е човек с воля и характер.

Той отново повтори, че е бил на заместник в същата комисия на Европейския парламент и щом там се е справил, ще може и тук да го направи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Студенти ББ е отСИК преди 9 години
Да, зад протестите е Герб, защото Бинев беше много критичен към управлението на Герб и особено срещу Борисов, когото наричаше диктатор. Но Мутрата е много отмъстителен и е задействал чрез приятеля си Хр. Мутафчиев театралите. Морфов пък каза, че протестира срещу цялото управление и срещу министъра на културата и срещу мин.-председателя, но слугинските медии изрязаха тази част и оставиха само за Бинев. Заблудени ранобЛудни студенти пък протестирали заради СИК, като не знаеха,че Борисов е от СИК.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя страшно ми прилича на БУДА. Ей, Буда се клонирал бе. Марш, марш, марш.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ama che nahalno choveche!
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев е интелектуалец, защото пее сложната балада на "Хиподил", "Боли ме ***" и в същото време си акомпанира с китара, което си е връх. Симеонов му пригласял и замезвал, на знае от първо лице. Неопровержимо доказателство, че Бинев е и народен будител, и сила в културата е, че може да пише и чете. "ЮНЕСКО" обсъжда, дали да не го включи в списъка на световните живи културни ценности, само където Бокова се дърпа, защото този уникум Бинев вече е ценност за църквата, та може да се объркат хората.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AKO SHTE SI GOVORINE ZA MAFIOTI, TO, CQLATA DARGAVA E TAKAVA I VECHE SHTE TRQBVA DA IM DAVAME FORMULIROVKA I STEPENI NA MAFIOTSTVO.....BINEV SPADA KAM TARIKATITE, BIZBESMAN BEZ UBIISTVA I DROGA , TOI MINAVA ZA CHIST !
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ARXOT TAKA NE SE STAVA I SHTOM CARKVATA SA GO PRIELI, I NIE GO PRIEMAME ! BINEV NE SE E ZANINSVAL S DROGA NITO E UBIL NQKOI, TOI SI E BIZBESMAN ! SPOKOINO XORA, OSTAVETE GO NA POSTA MU, SHTE VARSHI RABOTA ! PODARQVAITE DOVERIE I SE NAUCHETE DA SE UVAGAVATE I DA NE SE SADITE PREDVARITELNO ????
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VIE KULTURNO ATASHE LI ISKATE ILI PARI ? AKO VI TRQBVAT PARI ZA KULTURA I OBRAZOVANIE, BINEV E NAI PIDXODQSHTIQT SPONSOR, TOI PARI SHTE NAMERI !
66
1
 
3
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Глупав, глупав, ама много глупав!
65
2
 
10
 
! Отговори
балък преди 9 години
Г-н Бинев, за жалост Ви отделят прекалено внимение, което не заслужавате със сигурност!!!! Достоиното поведение не е това което демонстрирате, но Вие не сте способен на повече!!!!
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България - мутрите(дс,кгб) са в нар.събрание и правителството,а в затворите са дребни джебчии...А сега де!? Къде е ПИНОЧЕТ?
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тази мутра и *** за зеле не става!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бинев.Видяхтели как Министър Председателят Борисов,едно време за 3 дена и подаде оставката на цялото правителство,но за6то за6тото бе6е абсолутно сигорен че пак тои 6те спечели изборите,и така стана.А тоя *** е никакъв и се ослу6ва и казва че гн Борисов стои зад оставката му.Никои нете иска бе самонадеен ***.По този начин само излага6 ПФ.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Takova dyrvo kato Binev pa nesme vijdali.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев никои не стои зад оставката ти,а цяла Българя тие иска.Всеки ден се доказва6 яко 4еси наистина мутра,нормален 4овек никога неби останал,дори и да го моли Министър Председателят гн Боико Борисов ти пак не трябва да стои6 нито минутка.Как тисе ходи на работа незнам,зна4и си 4овек без съвест и мурал[МУТРА].
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
XORA... AKO ISKATE PARI V KULTURATA, PO-DOBAR SPONSOR OT SLAVI BINEV NQMA DA NANERITE ! GARANTIRAM ! NE , TOI NE E MAFIOT AKO TOVA SI MISLITE !
58
2
 
6
 
! Отговори
истината преди 9 години
Докато това фалшиво правителство е на власт ще има безработни не доволни гладни и пълна мизерия.И тези като Бинев ще стават още повече.Хората не го искат тои се натиска.
57
1
 
8
 
! Отговори
LoL преди 9 години
Оял се червен ***(мутра)...
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрите НИКОГА не подават оставки САМИ! Трябва им... ЯК шут!
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега като се сбраха Бойко и Славчо, остава и на Алексей (Петров) един пост да дадат и идилията ще е пълна!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКак няма да те кефи червена ***