Милен Митев е новият стар генерален директор на БНР

Той е изборът на СЕМ
Обновена: 17 окт 2024 11:52 | 17 окт 2024 11:50, Александър Попов
9
Милен Митев е новият стар генерален директор на БНР
Снимка: БГНЕС

Милен Митев е новият стар генерален директор на БНР. СЕМ го избра след проведения конкурс, като това ще е негов втори мандат.

Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. Един глас получи Ива Дойчинова, която бе подкрепена от Симона Велева. Пролет Велкова пък не е дала гласа си за нито един кандидат.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 г. Завършва езикова гимназия в Пловдив с английски и немски език през 2002 г. и специалност "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2007 г.

Започва работа в БНР през 2009 г. В периода август 2018 г. – юли 2019 г. изпълнява длъжността директор на правната дирекция на общественото радио. През септември 2019 г. започва работа в БТА като главен юрисконсулт, а след спечелването на конкурс на 1 ноември става главен секретар на БТА. Заема този пост до 1 април 2020 г., когато се връща в БНР като директор на административна дирекция. През август 2021 г. е избран от СЕМ за изпълняващ длъжността генерален директор на националното радио. През октомври същата година – е избран за генерален директор на БНР с тригодишен мандат.

От 2013 до 2019 г. и от 2020 г. до момента е член на правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), както и експертните групи на съюза по авторско право и публично финансиране. От април 2023 г. е член на радиокомитета на ЕСРТ, а през декември е избран за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бнрсеммилен митев
Още от София
Иван Таков: Общината плаща половин милион хонорари на адвокати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Много са зле радиоводещите.
7
0
 
0
 
! Отговори
Новия стар директор преди 22 часа
на БНР, новия стар главен прокурор... избори идат, новите стари временни правителства - също.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
БНР отдавна не е национално, а национал-рашистко радио, от което се бълва нон-стоп кремълска пропаганда!
5
0
 
3
 
! Отговори
зрител преди 22 часа
А генерален на БНТ кога? Измина вече година година, откакто не избраха нов генерален на БНТ измежду 8 кандидати и оставиха Кошлуков пак и отново да се вихри, а не сложиха временно управляващ. Пък и е време да закрият СЕМ и да има обществен съвет за радиото и телевизията.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
БНР е изключително тъпо радио!Да умреш от скука ,ако го слушаш.....
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Комунист ли е и тоя?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Колко директора има таз Радиоточка :)))
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Тоест руската агентура в БНР като Силвия Великова остава и продължава своята неуморна дейност по унищожаване на евроатлантическа България.

Спонсорирани публикации